$
נדל

מצוקת הקבורה גוברת: פיתוח בתי קברות בת"א יותנה בביצוע תוכנית בית עלמין אזורי נוסף

התוכנית לבניית בית עלמין אזורי בסמוך למחצבות ברקת מתעכבת ועל כן הודיע משרד הפנים כי ימנע פיתוח נוסף בעיר עד לקידום נוסף של התוכנית

אורי חודי 18:2210.06.09
מצוקת הקבורה החמורה בגוש דן הביאה את המדינה להתנות פיתוח בתי קבורות במטרופולין תל אביב בביצוע תוכנית לבית עלמין בסמוך למחצבות ברקת, כך על פי החלטה שהתקבלה אתמול (ג') במועצה הארצית לתכנון ולבנייה.

 

במשרד הפנים מספרים כי מרכז הארץ הינו האזור הצפוף ביותר במדינה
ובו מספר התושבים הרב ביותר, מכאן שגם מספר הנפטרים הוא הגדול ביותר. באזור זה נפטרים מדי שנה כ- 20 אלף איש. באזור פועלים מספר בתי עלמין עירוניים, אולם רק בית עלמין אזורי אחד - בית העלמין ירקון. כבר מספר שנים, שחברה קדישא תל אביב, הפועלת בבית העלמין ירקון, מתריעה על מצוקת הקבורה בבית עלמין זה, אשר עתיד, על פי הערכותיה, להספיק רק לחודשים ספורים.

 

כבר בשנת 2003 אושרה תוכנית מפורטת לבית עלמין מטרופוליני "גני עד - ברקת", שנמצא בסמוך לכביש חוצה ישראל (כביש 6) ולכביש 444 המחבר בין צומת גבעת כ"ח למחלף בן שמן, וצפוי לתת מענה לקבורה בגוש דן ב- 50 השנים הבאות, אך פיתוח בית עלמין זה מתעכב.

 

ממשרד הפנים נמסר כי "בפני המועצה הארצית הוצגה הצעת מינהל מקרקעי ישראל לעדכון תוכנית המתאר הארצית לבתי עלמין, בעקבות סקר אשר בחן את האתרים המאושרים במרכז הארץ והציע 19 אתרים נוספים לבתי עלמין אזוריים. חלק מהאתרים מהווים הרחבה של בתי עלמין עירוניים קיימים וחלקם איתורים לבתי עלמין חדשים".

 

האתרים שהוצעו במסגרת תוכנית זו כוללים בין השאר תוספת לבית העלמין הקיים במזרח נתניה, באזור התעשייה בנימין, בתע"ש השרון ובאזור געש, בשטח הכלוא בין כביש 20 וכביש 531. מקומות אלו נמצאים בחלקו הצפוני של האזור המדובר. במזרח האזור מציעה התוכנית את פיתוח ברקת כתנאי לפיתוח בתי עלמין נוספים. אם ימומשו 85% ממנו, ניתן יהיה להמשיך ולפתח את בית העלמין מודיעין כבית עלמין אזורי, וכן שטחים בסמוך לכביש 412, לכשיתוכנן. בדרום האזור מציעה התוכנית איתור שטחים ממערב למחלף יבנה דרום ובמידה ולא יפותח אתר זה מציעה התוכנית חלופה באזור שורק. כמו כן מוצעים שטחים בגבעת ברנר ומחצבת נשר רמלה - לאחר סיום הכרייה במקום.

 

גם מבקר המדינה התייחס לנושא מצוקת הקבורה בגוש דן בדו"ח האחרון שפרסם. מסקנות המבקר מעידות על כך כי היצע מקומות הקבורה בגוש דן והמרכז קטן ביותר. "אף שפעילות הממשלה לקדם פתרון למצוקת הקבורה בגוש דן החלה עוד במחצית השנייה של שנות ה-90 של המאה הקודמת" קובע המבקר, "עדיין שוררת מצוקת קבורה חמורה".

 

במשרד הפנים מבקשים להדגיש כי: "מדובר בסימון שטחים המיועדים להקמת בתי עלמין ברמה של תוכנית מתאר ארצית - שטחים שישוריינו לצורך תכנון ופיתוח עתידיים - ולא בתכנון מפורט אשר יאפשר פיתוח מיידי של בתי עלמין נוספים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x