ישראל מתחברת לכלכלה
 

נדל"ן

צילום: אוראל כהן
שעיה בוימלגרין יזם נדלן 
צילום: אוראל כהן
מניות קשורות לכתבה
     

    אזורים מוכרת ל י.ח דימרי שטח בנתניה תמורת 123 מיליון שקל במזומן

    מדובר בשטח של כ-15 דונם במתחם עיר ימים שבה זכויות להקמת 215 יחידות דיור. אזורים צפויה לרשום מהעסקה רווח של 70 מיליון שקלים לפני מס

    דותן לוי

    25.06.08, 12:33

    חברת אזורים שבשליטת שעיה בוימלגרין תמכור לחברת י.ח דימרי שטח בהיקף של כ-15 דונם במתחם עיר ימים בנתניה,  בתמורה ל-123 מיליון שקל.

     

    בקרקע זכויות בנייה להקמת 215 יחידות דיור, כך שהעסקה משקפת מחיר של כ-574 אלף שקל ליחידת דיור. מדובר בקרקע שנמצאת בקו ראשון לים, בסמוך

    לשמורת האירוסים, והיא מיועדת לבניית מגדלי יוקרה של כ-23 קומות כל אחד. על אותה הקרקע ניהלה אזורים בעבר מו"מ למכירתה לקבלן הנתנייתי אברהם תשובה (אחיו של יצחק תשובה), אלא שאז דובר על מחיר של כ-50 מיליון דולר (כ-200 מיליון שקל) - גבוה בכ-60% מהמחיר הנוכחי. בשל מחלוקת על המחיר התפוצצה העסקה.

     

    העסקה תאפשר לי.ח דימרי להרחיב אותה לרכישת קרקע נוספת באתו מתחם עליה ניתן להקים 103 יחידות דיור בתמורה ל-55.5 מיליון שקל. המגרש הינו חלק מחטיבת קרקע שחלקו הנוסף נמצא בבעלות שיכון ובינוי של שרי אריסון, והוא מיועד לבניית 900 דירות.

     

    המגרש עצמו הוא בבעלות חברת שיכון ופיתוח שבבעלות אזורים ונרכש על ידה לפני עשרות שנים, כשהיתה חברה ממשלתית. מסיבה זו, מימוש הקרקע ירשום לאזורים רווח בולט של כ-70 מיליון שקל לפני מס בדו"חות הרבעון השני של 2008.

     

    על פי הערכות, במידה שבדימרי יממשו את האופציה לרכישת חלקו הנוסף של המגרש , צפויה אזורים להכיר ברווח עתידי נוסף של כ-33 מיליון שקל לפני מס, כך שהרווח הכולל צפוי להסתכם בלמעלה מ-100 מיליון שקל. הקרקע הנרכשת סמוכה לקרקעות נוספות של י.ח.דמרי בעיר ימים. במידה והחברה תממש את האופציה לקרקע הנוספת יגיע היקף הבניה של החברה בעיר ימים לכ-700 יח"ד, ולסך של כ-1,000 יח"ד בנתניה.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    תגובה אחת ל ”אזורים מוכרת ל י.ח דימרי שטח בנתניה תמורת 123 מיליון שקל במזומן“

    (תגובה אחת)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע