$
הכסף

כך תחסכו בהוצאות הטיפול בבן משפחה סיעודי - מדריך

עלויות הטיפול באדם ההופך לסיעודי מתחילות ב-11 אלף שקל בחודש ועד 20 אלף שקל בחודש בלי הוצאות נלוות, אך ישנן דרכים לחסוך אלפי שקלים בשנה

מעין מנלה 14:2405.11.17

עלות הטיפול בבן משפחה שהופך לסיעודי גבוהה ומתחילה ב-11 אלף שקל לאדם שמטופל בביתו ועד 20 אלף שקל למי ששוהה במוסד סיעודי. הסכומים האלה מתייחסים אך ורק לעלויות הטיפול, ללא עלויות נלוות. על רקע הדיון סביב ביטול הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים ולאור העובדה שרק ל-5 מיליון אזרחים בישראל יש בכלל ביטוח סיעודי, הוצאות הטיפול בסופו של דבר נופלות על כתפי המשפחות. העלויות הנוספות לטיפול כוללות טיפולי פיזיותרפיה, עזרי נגישות, אביזרים כמו חיתולים, התאמת הבית לאדם סיעודי ועזרי נגישות. למרות הנטל הכבד, ישנן דרכים לצמצם את העלויות בהן נושאים האדם הסיעודי או בני משפחתו ולהגיע לחיסכון של אף עשרת אלפים שקלים בשנה.

 

פנינו לצוות אתר iSavta, פלטפורמה אינטרנטית לאיתור מטפלים סיעודיים ושירותים נלווים לקשיש בביתו כדי להבין כיצד ניתן לחסוך בעלויות בעת שבן משפחה הופך לסיעודי ונזקק לטיפול. ""קיים חוסר ידע מקצועי בקרב הציבור בכל הקשור לטיפול בקשישים סיעודיים, מאחר והנושא פוגש כל אחד מאיתנו באמצע החיים, בדרך כלל כשאנחנו לא מוכנים לכך ועסוקים במירוץ החיים המטורף, הכולל דאגה לפרנסה, לילדים ולמשפחה. לפני שרצים להוציא סכומי עתק על הטיפול בהורינו הקשישים, חשוב לדעת שישנן דרכים להוזיל עלויות וחבל לא לנצלן", אומר אריאל כבירי, מייסד אתר iSavta.

 

 


 

1. ביטוח רפואי לעובד זר – את הביטוח למטפל ניתן לעשות באופן עצמאי, דרך סוכני ביטוח ולחסוך את דמי התיווך שגובות חברות הסיעוד והתאגידים. דרך התאגיד תשלמו 2.8 דולר ליום ובאופן פרטי 2 דולר ליום. חיסכון של 1,200 שקל בשנה.

 

עלויות הטיפול בבני משפחה סיעודיים נופלות על המשפחה אך ישנן דרכים לחסוך עלויות הטיפול בבני משפחה סיעודיים נופלות על המשפחה אך ישנן דרכים לחסוך צילום: שאטרסטוק
 
 

2. קבלת גמלת סיעוד גבוהה יותר – את סכום הגמלה שמקבלים אין צורך לקחת כמובן וניתן להגדילו בשתי דרכים: הראשונה היא התמקחות עם חברות הסיעוד. המחירים שמציעות חברות הסיעוד נעים בין 32 ל-38 שקל לשעה אך ניתן להתמקח איתן ולעשות 'שופינג' ביניהן. מאחר ובכל מקרה יש צורך להשלים סכום מסויים לשכר שמקבל המטפל מעבר לתשלום המתקבל מחברת הסיעוד, ככל שהסכום שתממן חברת הסיעוד יהיה גבוה יותר כך יקטן הסכום שצריך להשלים מכיסכם. הדרך השניה היא לבקש מביטוח לאומי לקבל את גמלת הסיעוד בכסף ולחסוך 10%. גמלת הסיעוד הבסיסית מחושבת לפי 3,700 שקל בחודש. חברות הסיעוד מקבלות כ-30% מהסכום שמגיע לקשישים מהביטוח הלאומי. במידה ומבקשים את הכסף במזומן, המדינה משאירה אצלה 20% אבל עדיין, החיסכון יכול להסתכם ב-200 עד 400 שקל בחודש שמסתכמים ב-2,400 עד 4,800 שקל בשנה.

 

3. המרת הגמלה לשירותי סיעוד - מי שמעסיק מטפל יכול לקבל באופן משולב גמלה בכסף וגם שירותי סיעוד אחרים אשר נמצאים בסל השירותים, כגון: משדר מצוקה, מוצרי ספיגה, ביקורים במרכז יום ושירותי כביסה. לשירותי הסיעוד בסל השירותים קיים שווי כספי, כך שמי שיבחר בשילוב של גמלה בכסף עם שירותי סיעוד נוספים, יופחת השווי הכספי של השירות שייבחר מסכום הגמלה בכס (מתוך אתר הביטוח הלאומי).

 

לדוגמה: מקבל גמלה בכסף, שזכאי לתשלום בסך 3,103 שקל לחודש, מבקש לקבל גם מוצרי ספיגה בערך של 200 שקל לחודש. 200 שקל יופחתו מסכום הגמלה בכסף שהוא זכאי לה, ולכן יקבל גמלה בסך 2,903 שקל ובנוסף מוצרי ספיגה. חשוב להדגיש שכשמדובר בשירותי סיעוד אלה, שווי הכסף המתקבל מהביטוח הלאומי הוא 100%, ללא קיזוז כלשהו וללא עמלות, כך שיש כאן רווח נקי של כמה מאות שקלים לחודש.

 

4. מציאת עובד זר ללא תיווך - רוב האנשים מכירים רק את האופציה של שכירת שירותי עובד זר דרך חברות הסיעוד השונות. חשוב להבין שחברות אלו מקבלות עמלה נכבדה מהביטוח הלאומי (30%), כך שהקשיש בעצם לא מקבל את מלא הסכום המגיע לו. אופציה להוזלה משמעותית היא מציאת עובד זר דרך מקורות אחרים, כמו למשל אתרי אינטרנט החוסכים את העמלה הזאת., סכום החיסכון כ- 2,000 שקל לשנה.

 

5. ביטוח סיעודי של קופת החולים – לא כל המבוטחים מודעים לכך שהם זכאים לביטוח סיעודי מקופת החולים על פי חוק, במשך 5 שנים, מאחר והוא אינו מגיע באופן אוטומטי. כך שמי שלא דורש זאת - מפסיד אלפי שקלים בחודש.

 

6. קופ"ח - לפני שפונים למטפלים פרטיים, כדאי לברר בקופות החולים האם השירותים הרצויים ניתנים דרכם במחירים מסובסדים. לדוגמא: פיזיותרפיה, טיפולים אלטרנטיביים, הידרותרפיה וכו'. החיסכון החודשי יכול להגיע לכמה מאות שקלים.

 

7. השאלת ציוד רפואי - ארגונים כגון "עזר מציון" ו"יד שרה" מציעים שירותים וציוד בחינם, או עם סבסוד מאוד גבוה, החל מאביזרים קטנים ועד לאמבולנסים. חיסכון של מאות שקלים בחודש. לדוגמא: עזר מציון משאילים כיסא גלגלים ללא עלות. אם מעוניינים לרכוש - מחיר כיסא גלגלים סטנדרטי 910 שקל וביד שרה 590 שקל.

 

8. הנחות מרשויות- רשויות מקומיות מציעות הנחות לקשישים, בארנונה, חשמל ומים, היכולה להגיע לכמה מאות שקלים לחודש. מאחר ולא כולם זכאים להנחות באופן אוטומטי, אלא ישנם קריטריוני הכנסה שונים, כדאי לבדוק עבור בני המשפחה הסיעודיים אם הם זכאי להנחות כאלה. 

 

9. החזרי מס – מי שהגיע לגיל פנסיה ויש לו תיק השקעות על שמו, זכאי להטבות מס שניתן לקבל רטרואקטיבית. שווה להתייעץ על כך עם רואה חשבון. שווי החיסכון החודשי יכול להגיע למאות שקלים.

 

10. קניות און ליין - עריכת הקניות השוטפות דרך אתרי האינטרנט המבצעים שליחויות הביתה: באתרי רשתות המזון והסופרמרקטים, דרך טלפארמה (מוצרי פארם) או אפילו בשיחת טלפון, חוסכת גם כסף וגם זמן יקר לבני המשפחה, אשר גם הוא שווה כסף. שווי החיסכון יכול להגיע לכמה מאות שקלים בחודש. לדוגמא: מוצר נפוץ כמו סופגנים עולה בסופרפארם 49.90 שקל ובטלפרמה 33.90. חיסכון חודשי של 480 שקל ושנתי 5,760 שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x