$
הכסף

כמה כסף צריך כדי להרגיש עשירים?

לפי מחקר של בנק ההשקעות UBS עושר אינו נמדד בהכרח בצבירת סכום כסף מסויים אלא ביכולת לחיות ללא מגבלות כלכליות

מעין מנלה 15:1411.01.17

עושר אינו מוגדר כצבירת סכום כסף מסוים אלא ליכולת לעשות מה שרוצים בלי מגבלות כלכליות, כך עולה ממחקר של בנק ההשקעות UBS. עם זאת, כדי להרגיש עשיר בימינו לא מספיק להיות מיליונר, צריך, מסתבר, חמישה מיליון דולר לפחות.

כאשר נשאלו המשקיעים שהשתתפו בסקר אם הם מחשיבים את עצמם עשירים 28% בלבד מאלו שבבעלותם מיליון עד חמישה מיליון דולר השיבו שכן. בקרב אלו שצברו הון של חמישה מיליון דולר ומעלה, שיעור אלה המחשיבים עצמם עשירים כבר הגיע ל-60%. מרבית המיליונרים הגדירו עושר כמצב שבו אין מגבלות כלכליות על פעילות ואילו רק 10% חשבו שעשיר הוא אדם שלא צריך לעבוד יותר לעולם. חופש כלכלי, אם כך אינו קשור לדעתם של מרבית המיליונרים ליכולת לצאת לפנסיה מוקדמת.

 

הדאגות הכלכליות העיקריות של המיליונרים קשורות למימון הטיפול בהם בעת זקנה ועזרה כספית לילדיהם ונכדיהם. למעשה, לפי הסקר, ארבעה מתוך חמישה מהמיליונרים מספקים עזרה כלכלית לילדיהם הבוגרים (בגילאי 18 עד 39) או להוריהם. הדאגות לגבי זקנה והבטחת עתידם הכלכלי של הדורות הצעירים משותפות למיליונרים ולבני מעמד הביניים. עם זאת, רובם הגדול של המיליונרים (85%) בטוחים ביכולתם לממן את הטיפול בהם בעת זקנה וכן לתמוך כלכלית בצאצאיהם.

 

כדי להרגיש עשיר צריך 5 מיליון דולר לפחות כדי להרגיש עשיר צריך 5 מיליון דולר לפחות צילום: שאטרסטוק

 

הביטחון הזה אינו מגיע רק בזכות הכסף שיש להם בבנק. מרבית המיליונרים מחזיקים בתוכנית כלכלית מפורטת שתאפשר להם להשיג את מטרותיהם ארוכות הטווח. גורם נוסף שמאפשר למיליונרים להרגיש ביטחון כלכלי הוא שמרביתם מחזיקים מספיק כסף במזומן למקרי חירום או לביצוע רכישות גדולות.

 

אמנם זה לא יגרום לכם להרגיש עשירים אך גם אנשים שאין להם מיליונים בבנק יכולים לבצע מספר פעולות שיגדילו את ביטחונם הכלכלי. לדוגמה, הקצאת חיסכון לקרן חירום למקרה של פיטורים פתאומיים או שהמכונית מתקלקלת. כדי להחליט כמה כסף כאי לכם לחסוך לשעת חירום, תוכלו להיעזר בנוסחה שפיתחו בחברת אש לידור פילוסוף, העוסקת בייעוץ בתחום כלכלת המשפחה. הנוסחה היא כללית וכמובן שיש יוצאים מן הכלל, אבל עבור רובנו זו הנוסחה:

 

לוקחים את הגיל שלכם, מפחיתים ממנו 25, מחלקים בשלוש ואת התוצאה מכפילים בהכנסה החודשית.הרעיון מאחורי זה, מסביר אש, הוא שאדם בן 25, בתחילת הדרך, לא צריך הרבה כסף לזמנים קשים, לעומת זאת, אב לשלושה ילדים כאשר קורה לו חלילה מקרה חירום, אז עד שהכסף מהביטוח מגיע, הוא צריך כסף כדי להתקיים. כמובן שאם התחתנתם בגיל 20 אז זה לא נכון לגביכם, אבל זוהי נוסחה כללית שנכונה עבור רוב האנשים. ניקח לדוגמא אדם בן 30 שמרוויח 9,000 שקל בחודש. מפחיתים מהגיל 25, ומקבלים 5. מחלקים בשלוש ומקבלים 1.7. מכפילים את התוצאה במשכורת ומקבלים שאותו אדם בן 30 צריך לחסוך 14,940 שקל לשעת חירום. אדם בן 50 שהכנסת המשפחה החודשית היא 15,000 שקל בחודש יצטרך כבר חיסכון של 125 אלף שקל לחירום.

 

כדי להבטיח את המימון של טיפול בהם בעת זקנה ניתן לרכוש ביטוח סיעודי ולדאוג לחסוך את הסכום המרבי האפשרי לפנסיה. כיצד ניתן לדעת כמה כסף לחסוך? בחישוב גס, עבור כל 1,000 שקל שתקבלו בפנסיה תצטרכו 200 אלף שקל בחיסכון, כך לפי יועץ הפנסיה אבי אייכלר. המשמעות היא שבשביל קצבה חודשית בפנסיה של 10 אלף שקל תצטרכו לצבור 2 מיליון שקל בחיסכון. זה נשמע סכום אסטרונומי אך צריך לזכור שהכסף שאתם מפקידים לחיסכון צובר ריבית במהלך השנים, ומכאן החשיבות הרבה בהתחלת החיסכון בגיל מוקדם.

 

כדי להגיע לחיסכון של 80% מהמשכורת, עובד שהתחיל לחסוך בגיל 30 ומשתכר 8,000 שקל בחודש הוא יצטרך להפקיד 25% מהשכר לחיסכון. אם זה אפשרי, שכירים יכולים להגדיל את ההפקדה לפנסיה על מנת להגדיל את הקצבה שיקבלו בעת זיקנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x