$
בורסת ת"א

אריסון מבטלת את הנפקת הענק בשיכון ובינוי: לא תרשום למסחר את שיכון נדל"ן

כפי שנחשף ב"כלכליסט" ענקית הנדל"ן הודיעה הבוקר כי היא במו"מ עם המוסדיים המחזיקים 13% מחברת הבת לבטל את הרישום תמורת פיצוי של 30 מיליון במזומן ומניות נוספות

אסף גילעם 11:4119.05.14

ההנפקה שלא תקרה: שיכון ובינוישבשליטת שרי אריסון (47%) הודיעה הבוקר (ב') כי משכה את התשקיף להנפקת חברת הבת, שיכון נדל"ן (87%). הסיבה: החברה מנהלת מו"מ עם המוסדיים המחזיקים 13% מחברת הבת על מנת לבטל את הרישום בתמורה לפיצוי במזומן של כ-30 מיליון שקל ומניות נוספות בחברת הבת בהיקף לא ידוע. 

הנפקת חברת הנדל"ן תוכננה לצאת לפועל עד סוף יוני בשווי שהיה צפוי לעמוד על 2.3 מיליארד שקל. החברה לא היתה צפויה לגייס כסף בהנפקה, אלא לבצע הצעת מכר של חלק מאחזקות בעלי המניות הקיימים.

 

בעלי המניות המרכזיים פרט לאריסון, הם הראל, הפניקס וכלל ביטוח שרכשו בסוף 2009 13% ממניותה. שיכון ובינוי התחייבה כי עד סוף 2012 החברה־הבת תונפק או לחלופין מניותיה יירשמו למסחר. המוסדיים שילמו 290 מיליון שקל, אשר משקף לשיכון ובינוי נדל"ן שווי של 2.3 מיליארד שקל "אחרי הכסף". שוק ההון לא היה בשל להנפקות הון ב־2012, ובשיכון ובינוי החליטו לחכות. בהסכם המקורי עם המשקיעים נקבע כי אם המניות לא יירשמו למסחר עד סוף 2012, החברה תשלם למשקיעים פיצוי מוסכם של מיליוני שקלים מדי רבעון.

 

עופר קוטלר, מנכ"ל שיכון ובינוי עופר קוטלר, מנכ"ל שיכון ובינוי צילום: אבשלום ששוני

 

שיכון ובינוי נדל"ן הצליחה להגיע להסכם עם המוסדיים לדחיית המועד לרישום המניות והפחתת סעיף הפיצוי. לפי ההסכם שנחתם בינואר 2013, שיכון ובינוי תבצע את הרישום/הנפקה עד סוף הרבעון השני של 2014. שיכון ובינוי נדל"ן סיימה את 2012 ברווח של 282 מיליון שקל.

 

ככל הנראה הרקע להחלטה למשיכת התשקיף נובע מצעדי הממשלה האחרונים, מע"מ אפס, מחיר מטרה וצעדים נוספים שמעיבים כעת על שוק הנדל"ן למגורים בו פועלת שיכון ובינוי נדל"ן. כל זאת העלה חשש כי הנפקה כיום עלולה לפגוע בשווי הפוטנציאלי שתקבל החברה בשוק ההון.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בסוף 2013 הראל, כלל והפניקס היו מעוניינות שהחברה תונפק. אך בשיכון ובינוי ינפיקו אותה רק אם הם יסברו שההנפקה תציף לה שווי וניהלו עם המוסדיים מו"מ ביחס למנגנון הפיצוי, שיינתן כחלופה אם לא תתבצע הנפקה. שיכון ובינוי לא מעוניינים לשלם את הפיצוי שיכול להגיע לתקרה של 72.5 מיליון שקל (כולל מיליוני השקלים ששולמו עד כה), ולכן הם מנסים למצוא מרכיבי פיצוי אחרים.

 

בעוד בהראל מעוניינים להישאר כמשקיעים גם אם ההנפקה לא תצא לפועל וזאת בתמורה לפיצוי, בכלל והפניקס נבחנות גם חלופות יציאה כמו אפשרות לדרוש משיכון ובינוי לקנות את חלקן או להעניק להן מניות סחירות של החברה־האם. בשלב זה בוחנים שלושת הגופים גם חלופות נוספות, דוגמת המרת ההשקעה במניות בנכסים של החברה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x