$
מט"ח וסחורות

בלעדי לכלכליסט

"בנק ישראל לא יכול לבלום את ירידת שער הדולר באמצעות רכישות"

בני אברהם, מנכ"ל קבוצת אופקים "בחברות יצואניות החשופות לירידת שער הדולר, מראים סימני אכזבה קשים, וחשים כי הם לבד במערכה"

ערן סוקול 16:4516.03.14

כלכלני קבוצת אופקים העוסקת בניהול סיכונים, מציינים הבוקר (א') בסקירה מיוחדת בנושא שער הדולר שהגיעה לידי "כלכליסט" כי "הירידה האחרונה של שער הדולר לשפל של כשלוש שנים אינה קשורה כולה למתקפה של ספקולנטים, אלא בעיקר לתהליכים מאקרו-כלכליים עמוקים שמחזקים את השקל".

הנתונים האחרונים שפרסם בנק ישראל אודות שוק המט"ח, מצביעים כי חלקם של סוחרים זרים בשוק המט"ח הישראלי ירד מאז אוגוסט 2010 מ-68%, לרמת שפל של כ-31% בפברואר 2014. להערכת כלכלני אופקים "אלה לא נתונים שיכולים לתמוך בסברה שירידת שער החליפין נובעת ממתקפה זמנית של ספקולנטים אשר יכולה להיעצר על ידי התערבות נקודתית של בנק ישראל".

 

ההתחזקות של השקל משתקפת בשיעור הצמיחה הגבוה של המשק הישראלי אל מול הכלכלות של המדינות המפותחות. זאת, לצד עליה דרמטית בחשבון השוטף בשנת 2013 לרמה של 7.2 מיליארד שקל, אשר הואצה ברבעון הרביעי של השנה, לעומת 800 מיליון שקל בלבד בשנת 2012. להערכת כלכלני אופקים "תכנית רכישת המט"ח של בנק ישראל ניצבת מול המגמה הטבעית של השקל, אך היא לבדה לא תוכל לבלום אותה לאורך זמן".

 

בני אברהם, מנכ"ל קבוצת אופקים בני אברהם, מנכ"ל קבוצת אופקים צילום: תמר מצפי

 

בני אברהם, מנכ"ל קבוצת אופקים אמר "בעבר, כאשר היינו משוחחים עם סמנכ"לי כספים של חברות יצואניות החשופות לירידת שער הדולר, התגובות היו כי הסבירות להמשך ירידת שער נמוכה. היום הם מראים סימני אכזבה קשים, וחשים כי הם לבד במערכה. בהתאם לכך הם לא ממתינים עוד להתערבות חיצונית, ומבצעים הגנות בהיקפים גבוהים משמעותית מבעבר".

 

לדברי אברהם "את השינוי בסנטימנט ניתן להרגיש גם בשיחות עם סמנכ"לי כספים של חברות יבואניות, אשר חשופות לעליית שער הדולר. בעבר היו מנצלים כל ירידה קטנה במטרה לעבות את מערך ההגנות להמשך, היום הם כבר מעדיפים להמתין, מתוך אמונה כי הדולר ימשיך להיחלש מתחת ל- 3.45".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x