ישראל מתחברת לכלכלה
 

השוק

צילומים: צביקה טישלר בועז אופנהיים
מימין אלי רייפמן וגיא ברנשטיין 
צילומים: צביקה טישלר בועז אופנהיים
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    בלעדי ל"כלכליסט": אמבלייז בדרך לאקזיט ענק

    הקבוצה בניהולו של גיא ברנשטיין מנהלת מגעים למכירת השליטה בפורמולה לחברה הפולנית הבורסאית Asseco, לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל ובתשואה של 80% על ההשקעה. בעלי מניות אמבלייז ובהם אלי רייפמן יוכלו לזכות בדיבידנד של מאות מיליוני שקלים

    בעלי קבוצת אמבלייז מתקרבים לאקזיט משמעותי שעשוי להזרים לכיסם מאות מיליוני שקלים. ל"כלכליסט" נודע כי אמבלייז מנהלת מגעים למכירת השליטה (49.2%) בקבוצת התוכנה פורמולה לחברה הפולנית הבורסאית Asseco תמורת כ־550 מיליון שקל (77–79 שקל למניה) ולפי שווי של כ־1.1 מיליארד שקל לפורמולה - פרמיה של כ־57% על השווי בבורסה.

     

    מה דעתך על מניית אמבלייז:
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

    האחזקה בפורמולה מהווה את פעילותה העיקרית של אמבלייז. כך שאם תושלם העסקה, תוכל אמבלייז לשתף את בעלי מניותיה בתמורתה. אחד מהם הוא איש העסקים אלי רייפמן שמחזיק ב־15.5% מאמבלייז ונתון במעצר בית לאחר שנקלע לחובות כבדים. דיבידנד של עשרות מיליוני שקלים עשוי לסייע לרייפמן מאוד. בעלי מניות נוספים הם היו"ר נפתלי שני (13.9%) וקרן פורטיסימו (16.1%) בניהולו של יובל כהן.

     

    חברת אמבלייז אישרה הבוקר (ד') בדיווח לבורסה בלונדון כי היא מנהלת מו"מ למכירת מניותיה בקבוצת פורמולה. החברה לא ציינה את שמו של הגוף הרוכש.

     

    פורמולה היא אחת מקבוצות התוכנה הגדולות בישראל ומנוהלת בידי גיא ברנשטיין (שמשמש גם מנכ"ל אמבלייז). פורמולה מחזיקה בשלוש החברות־הבנות - מטריקס, מג'יק וסאפיינס - שמעסיקות יחדיו כ־6,000 עובדים. מטריקס, הבכירה מבין השלוש, מחזיקה ב־12% מנתח שוק ה־IT בישראל. זו איננה הפעם הראשונה שקרנות זרות מתעניינות ברכישת השליטה בפורמולה. לאחרונה היתה זו קרן באטרי שהגישה הצעה, אך זו נדחתה.

     

    אמבלייז נכנסה להשקעה בפורמולה בנובמבר 2006, כאשר רכשה את גרעין השליטה בה מידי דני גולדשטיין וקרן פימי של ישי דוידי תמורת כ־300 מיליון שקל. בהמשך השקיעה אמבלייז עוד כ־80 מיליון שקל ברכישת מניות פורמולה ובמקביל זכתה מפורמולה לדיבידנדים בהיקף של כ־130 מיליון שקל. כך שאם תושלם עסקת המכירה במתווה הנוכחי, היא תשקף לאמבלייז תשואה של כ־80% על ההשקעה בתוך פחות מארבע שנים.

     

    תחת ניהולו של ברנשטיין הצליחה פורמולה להבריא ולשפר את ביצועיהן של מג'יק וסאפיינס. הכנסות הקבוצה הסתכמו במחצית הראשונה של 2010 ב־263 מיליון דולר, צמיחה של 15% לעומת התקופה המקבילה. הרווח הנקי צמח ב־20.5% ל־16.7 מיליון דולר.

     

    את תגובת אמבלייז לידיעה לא ניתן היה להשיג.

     

    רוצים לדעת איזו מניה עדיפה? כנסו למנוע השוואת המניות של כלכליסט

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    17 תגובות ל ”בלעדי ל"כלכליסט": אמבלייז בדרך לאקזיט ענק“

    (17 תגובות)





     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים פוטו כלכליסט
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציות