$
שווקי חו"ל

לחץ על PG&E: מושל קליפורניה דוחה את התוכנית שלה לארגון מחדש

גאבין ניוסום מסר כי התוכנית של חברת החשמל של המדינה אינה עולה בקנה אחד עם החוק החדש שמחייב אותה להשקיע בתשתיות; החברה שקועה בחובות מאז שריפות היער שפקדו את קליפורניה בשנים האחרונות, בין היתר כתוצאה מתחזוקה ירודה של קווי החשמל שלה, וזקוקה בדחיפות לארגון מחדש שיוציא אותה ממצב פשיטת רגל

שירות כלכליסט 09:4614.12.19
מושל קליפורניה, גאבין ניוסום, דחה אתמול (ו') את תוכנית הארגון מחדש שהוגשה על ידי חברת החשמל של המדינה, PG&E - בתואנה שאינה עולה בקנה אחד עם החוק הנוגע לשריפת יערות שחוקק לאחרונה. 

 

 

לפי רויטרס, החלטתו של ניוסום מעכבת את כוונת החברה לצאת ממצב פשיטת הרגל בו היא נמצאת ולהעביר 13.5 מיליארד דולר לקורבנות של שריפות יער שהתרחשו בשנים 2017 ו-2018, בין היתר כתוצאה מתחזוקה ירודה של כבלי החשמל שלה.

שריפה בקליפורניה שריפה בקליפורניה צילום: אי.פי

 

לחברה נותר עתה זמן עד יום שלישי על מנת לשנות את תוכניותיה ולספק את דרישותיו של ניוסום, שביקורתו לגבי תוכנית החברה כפי שהוצגה על ידי PG&E יום קודם לכן, הייתה גורפת.

 

ניוסום אמר שבתוכנית חסרים "שינויים עיקריים במינהל" ומנגנוני אכיפת בטיחות קשיחים יותר, המותאמים לחוקי המדינה. בנוסף אמר המושל, כי תוכניותיה של PG&E הכוללות הסדר לתשלום בסך 13.5 מיליארד דולר לקורבנות, יותירו את החברה עם מבנה הון מוחלש ו"יכולות מוגבלות לעמוד בפני קשיים כלכליים ותפעוליים עתידיים".

 

"לפי שיקול דעתי, התוכנית המתוקנת והעסקאות החדשות לא יובילו לארגון מחדש של חברה המעוניינת לספק שירותים בטוחים, אמינים וברי השגה ללקוחותיה, כפי שנדרש בחוק". כתב ניוסום.

 

המושל ניוסום המושל ניוסום צילום: רויטרס

 

PG&E דחתה את טענותיו של המושל. "אנחנו מאמינים שזוהי הדרך הטובה ביותר בה כל בעלי העניין יוכלו להתקדם", מסרה החברה, "אנחנו מקבלים בשמחה משוב מכל מי שקשור בתביעה המשפטית ונמשיך לעבוד בהתמדה בימים הקרובים בכדי לפתור כל עניין שיעלה".

 

לפני ש-PG&E תוכל להגיש את ההצעה להצבעה של הנושים שלה ולקבל אישור סופי של שופט לענייני פשיטות רגל בבית בסן פרנסיסקו, נדרש אישור של המדינה לתוכנית הארגון מחדש.

 

בינואר הגישה PG&E בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בטענה כי בפניה התחייבויות בסך 30 מיליארד דולר בעקבות השריפות, בהן שריפה שהתרחשה בשנה שעברה בה נהרגו 85 בני אדם ונחשבת לקטלנית ביותר שאי פעם התרחשה במדינה.

 

זעם כולל 

בחודשים האחרונים נאלצה החברה ליזום הפסקות חשמל נרחבות שהשאירו עשרות אלפים מלקחותיה ללא חשמל במשך ימים ארוכים, וזאת בתקופה של רוחות חזקות במיוחד ויובש.

 

 

 צילום: בלומברג

 

הפסקות החשמל עוררו רוגז בקרב הלקוחות, הרגולטורים והפוליטיקאים, ביניהם ניוסום, שהאשים את החברה בכישלון הנובע מבצע כסף וניהול כושל במהלך השנים. החברה הכחישה הטענות אך הכירה בכך שהיא יכולה להשתפר בכל הנוגע להגנת רשת קווי החשמל שלה מפני מפגעי אש.

 

ניוסום העלה רעיון לפיו המדינה תשתלט על תשתיות החברה במידה שתיכשל לספק את הדרישות. כאמור, עמידה בחוק החדש היא דרישה מוקדמת לקיום ההסדר מול קורבנות השריפות ולתוכנית לארגון מחדש של החברה. הוא יוצר קרן אחריות מפני שריפות יער אשר חברות תשתיות יקבלו אליה גישה על מנת לפצות קורבנות של שריפות יער ודרכה ישקיעו בתשתיות החשמל בהשקעה משותפת של 5 מיליארד דולר למשך חמש שנים.

 

על מנת לקחת חלק בקרן על החברה לצאת מתהליך פשיטת הרגל עד ה-30 ביוני, מה ששם עליה לחץ רב להשלים את הארגון מחדש כמה שיותר מהר.

 

פרט להסדר עם הקורבנות, הגיעה החברה לא מזמן להסכם בסך 11 מיליארד דולר עם חברות הביטוח והסכם בסך מיליארד דולר עם רשויות מקומיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x