$
בורסת ת"א

17 אלף מנויים חדשים לטלוויזיה של סלקום ברבעון השלישי

החברה מסיימת את הרבעון עם 154 אלף מנויים בסלקום-TV - צמיחה שהופכת את הפעילות לרווחית; מספר מנויי הסלולר ירד בשיעור קל ל-2.8 מיליון מנויים, הפעילות הקווית צמחה ב-41%

אביב גוטר 09:4622.11.17

סלקום מסכמת את הרבעון השלישי של 2017 עם עלייה של 17 אלף מנויים בתחום הטלוויזיה ל-154 אלף מנויים (10% מהשוק) - צמיחה שהופכת את פעילות הטלוויזיה לרווחית. כך לפי מנכ"ל החברה ניר שטרן. לשם השוואה, את הרבעון הקודם סיימה סלקום עם 137 אלף מנויים וברבעון המקביל בשנה שעברה מספר המנויים עמד על 99 אלף.  
הפעילות הקווית של סלקום רשמה גם היא צמיחה נאה של 41% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה ומספר מנויי האינטרנט של החברה הסתכם ב-206 אלף לעומת

146 אלף ברבעון המקביל. נתוני המנויים של פעילות הטלוויזיה והאינטרנט עשויים ללמד כי הטריפל שמציעה סלקום משחקת תפקיד משמעותי בשיווק וכי מרבית הלקוחות המצטרפים לטלוויזיה עושים זאת באמצעות חבילת התקשורת המשולבת.

 

מה דעתך על מניית סלקום:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בסיכום הפיננסי של הפעילות כולה מדווחת סלקום על ירידה של 1.7% בהכנסות ל-975 מיליון שקל, מול 992 מיליון שקל ברבעון המקביל.בסלקום מייחסים את הירידה בהכנסות לירידה של 2.8% בהכנסות משירותים, שהסתכמו ב-737 מיליון שקל, מול 758 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. ירידה זו קוזזה בחלקה בעלייה בהכנסות מציוד שגדלו ב-5.8% מ-276 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2016 ל-292 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. העלייה בהכנסות מציוד נובעת ברובה מהסכם שיתוף הרשתות עם גולן והגידול בהכנסות משירותי טלוויזיה.

 

הרווח התפעולי לרבעון השלישי של שנת 2017 עלה ב-13.7% ל-83 מיליון שקל, מול 73 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הנקי הרבעוני הסתכם ב-32 מיליון שקל בהשוואה ל-33 מיליון שקל ברבעון השלישי של שנת 2016, ירידה של 3%.

 

למרות הנתונים החיוביים במגזר הקווי, את הירידה בהכנסות וברווח הנקי ניתן לייחס לפעילות הסלולר של החברה. מצבת מנויי הסלולר בסוף הרבעון השלישי עמדה על כ-2.805 מיליון מנויים, ירידה של 0.6% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה (שבסיומו עמד מספר המנויים על 2.822 מיליון). במהלך הרבעון המדווח רכשה סלקום את פעילות הסלולר של 'הום סלולר', מה שהגדיל את מצבת מנויי הסלולר בכ-26 אלף נטו.

 

שיעור הנטישה בקרב מנויי הסלולר הסתכם ב-11.5% לעומת 10.5% ברבעון המקביל. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי סלולר (ARPU) הסתכמה ב-57.8 שקל לחודש לעומת 62.8 שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. בסלקום מייחסים את הירידה ב-ARPU לשחיקה המתמשכת בתעריפי שירותי הסלולר כתוצאה מתחרות מוגברת בשוק הסלולר וכן מהפער בין הכנסות מזכויות שימוש ברשתות סלולר, בהתאם להסכם שיתוף הרשתות עם גולן ברבעון השלישי של 2017.

 

ניר שטרן מנכ"ל סלקום ניר שטרן מנכ"ל סלקום צילום: עמית שעל

 

עוד עולה מהדו"חות סעיף מעניין הנוגע לפריסת התשתיות הנייחת של החברה.

 

מוקדם יותר השבוע פרסמה סלקום כי היא מקיימת משא ומתן עם פרטנר לקידום הסכם פוטנציאלי ארוך טווח לפריסת תשתית סיבים אופטיים על ידי שתי החברות לפיו כל אחת תזכה לרכוש מעת לעת לפי צרכיה ושיקולה שירותי תשתית סיבים אופטיים. בהמשך התייחסה סלקום גם לפעולות שהיא מנהלת במקביל לכך, והכוונה היא להשקעה במיזם הסיבים אנלימיטד IBC. לפני כחודשיים דיווחה החברה כי בכוונתה להשקיע במיזם הסיבים אם יקבל את האישורים הרגולטוריים להקטנת היקף הפריסה מפריסה אוניברסלית (100%) ל-40% בלבד, שכן לטענתה פריסה בהיקף גדול יותר אינה כדאית מבחינה כלכלית.

 

עם זאת מציינת סלקום כי היא הגיע להבנות מול חברת חשמל ביחס לעדכון מחירי השירותים של חברת חשמל למיזם, אם החברה תשקיע ב-IBC. מדובר בהתקדמות משמעותית שכן חברת החשמל מחזיקה ב-30% במיזם והפריסה נעשית ברובה על גבי התשתיות שלה ועם העובדים שלה. בנוסף נכתב כי סלקום מתכוונת להגיש מכתב כוונות בלתי מחייב להשקעה ב-IBC בכפוף כאמור לתנאים המסוימים. על פניו נראה כי מדובר בעוד שלב בתהליך אולם בסוגריים ציינה סלקום כי את המכתב תגיש "בעצמה או עם קבוצת משקיעים שהיא עשויה לארגן", מה שמצביע כי ייתכן ומאחורי סלקום עומדים משקיעים נוספים כשייתכן בהחלט שאחת מהן היא פרטנר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x