$
שוק ההון

ראיון כלכליסט

חזי בנק: "לא למדתי פיזיקה גרעינית, אז אשאר בעסק"

הבעלים של חזי בנק דיזיין, המתמחה בציוד לחדרי אמבטיה, מוכר 80% לחמת לפי שווי חברה של 95 מיליון שקל. לחמת אופציה לרכוש את יתרת המניות לאחר שנה מהעסקה. מנכ"ל חמת רועי רגרמן: "העסקה תעניק לקבוצה גישה ישירה ללקוח הסופי"

גולן חזני 18:2209.11.17

50 שנה אחרי שהקים את חברת חזי בנק דיזיין מוכר אותה חזי בנק לחברת חמת הבורסאית, כפי שנחשף ב"כלכליסט". חמת תשלם 76 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 95 מיליון שקל, ותקבל 80% מהמניות בניכוי החוב והמזומן בקופה.

 

חמת תקבל גם אופציית CALL לרכוש את יתרת המניות של חזי בנק, והמוכר יקבל אופציה למכירת יתרת מניותיו. שתי האופציות יהיו בתוקף ל־60 יום, כך שנראה כי בתוך שנה ממועד השלמת העסקה תקבל חמת לידיה את מלוא המניות של חזי בנק דיזיין תמורת 95 מיליון שקל.

 

בקופת חמת 10 מיליון שקל

חמת מתכוונת לממן את העסקה ממקורות עצמיים וחיצוניים, שכן בקופתה רק 10 מיליון שקל, והיא בוחנת חלופות בנושא. העסקה כפופה לאישורים, לרבות אישור מטעם רשות ההגבלים העסקיים. עוה"ד איה יפה ויובל אדן ממשרד גרוס ייצגו את חזי בנק בעסקה.

 

בנק הקים את החברה, המתמחה בריצופים, חיפויים ואביזרים לחדרי אמבטיה, בשנת 1967, לאחר שהתנתק מהעסק המשפחתי של אביו ופתח חנות בהוד השרון. במהלך השנים פתח בנק סניפים בחיפה וברמת גן, אבל הגיע למסקנה שעדיפה תצוגה בסניף אחד ענקי. לכן שכר ב־2003 שטח של 4,000 מ"ר באזור התעשייה בבני ברק - שם פועל סניף הדגל של החברה עד היום. לפני כשנה השיקה החברה בפתח תקווה מתחם המשתרע על 13 אלף מ"ר ומציע קו מוצרים חדש הכולל ריהוט ועיצוב לגינה - חלקו של מעצבי־על בינלאומיים.

 

החברה הובילה פרויקטים כמו מלון הילטון בתל אביב ומגדלי YOO ורוטשילד 1 בתל אביב, ועיקר מכירותיה הן ללקוחות פרטיים ולבנייני יוקרה באמצעות המעצבים. החברה מפעילה גם מפעל בפתח תקווה. חזי בנק דיזיין מעסיקה כ־130 עובדים, ההכנסות השנתיות מוערכות ב־160 מיליון שקל והרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) מוערך ב־20 מיליון שקל. הרווח הנקי מוערך ב־8–10 מיליון שקל בשנה.

 

"למה מכרתי? אני חושב שבשיתוף אפשר לעשות דברים טובים יותר. אני מתבגר, ויש לי אחריות כלפי 130 עובדים שאני צריך להבטיח להם עתיד טוב יותר", אמר בנק (73) ל"כלכליסט".

  

היו לך הצעות נוספות?

"היו לפחות שלוש הצעות רציניות גבוהות יותר, אבל העדפתי את חמת, כי זה מחבר אותי לחברה שיש לה נגיעה לחומר, למחסנים, ללוגיסטיקה, ליבוא וללקוחות, ולא חברה פיננסית. זאת יודעת לעשות כסף במהירות האפשרית ואחר כך לנטוש את המערכת. אני נרגש. 50 שנות עבודה. באוקטובר חגגנו 50".

 

איך הצלחת לשמור על מיצוב החברה לאורך השנים, למרות העליות והירידות בתחום והתחרות הגדולה?

"לא היתה שנה שבה הפסדתי כסף. לא עליתי גבוה מדי, לא לקחתי סיכונים, שמרתי על שירות טוב. את זה לא לומדים באוניברסיטה. הייתי יכול לצאת ולנוח, אבל נשארתי בפנים עם 20%. לא למדתי פיזיקה גרעינית, אז אשאר בעסק".

 

שלושת ילדיך בעסק?

"לא. הם הלכו לכיוונים אחרים - מוזיאונים, בנק ישראל. אני מעביר את החברה כמו במירוץ שליחים. אתה מעביר את המקל, וכשאתה מרגיש שהשותף שלך מחזיק - אתה משחרר".

 

איך התרשמת מחמת?

"יואב גולן (מחזיק ב־61% מחמת באמצעות ניאור אחזקות - ג"ח) הוא טיפוס חזק שיודע מה הוא רוצה, ורועי רגרמן (מנכ"ל חמת - ג"ח) הוא בחור רציני. הכל נשאר כמו שהיה. יש מגמה להגדיל ולהרחיב את העסק, ואתרום את כל הידע שלי לכך. אני והעובדים. יש לי שישה עובדים שנמצאים כאן כבר 25 שנה".

 

 

מה דעתך על מניית חמת:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

חמת (לשעבר מרחב), נסחרת בבורסה לפי שווי של 415 מיליון שקל ופועלת באמצעות החברות־הבנות חמת מקלחונים, חרסה וליפסקי. החברות עוסקות בייצור, יבוא, שיווק ומכירה של מוצרי גמר בנייה מעוצבים לחדרי אמבטיה, חדרי שירותים ומטבחים.

 

חמת רצתה את נגב קרמיקה

החברה היתה בין המתעניינות ברכישת נגב קרמיקה במכרז הבנקים לפני כחצי שנה, אבל נסוגה לאחר שעובדה זו נחשפה בתקשורת. בסופו של דבר היא רוכשת עסק דומה, שאינו מייצר בישראל אלא מתבסס על יבוא ושומר על יציבות פיננסית.

 

במאי 2017 השלימה חמת את רכישת החברה האמריקאית האוזר Houzer. החברה מייבאת, משווקת ומפיצה בארה"ב מוצרים סניטריים לבית. היקף הרכישה, שמטרתה היתה להתרחב גם לשוק האמריקאי, הסתכם ב־2.8 מיליון דולר. חמת חתמה השנה גם על הסכם להקמת מפעל לייצור מוצרים סניטריים בטורקיה, וקיבלה מסגרת אשראי של 9 מיליון יורו למימון הקמתו, שהחלה לפני כמה חודשים.

 

חמת הציגה ברבעון השני של 2017 עלייה של 7% בהכנסות להיקף של 77 מיליון שקל לעומת 72 מיליון שקל ברבעון המקביל. הונה העצמי של חמת, נכון לסוף יוני 2017, עלה ל־149 מיליון שקל, כ־38% מהמאזן, וזאת לעומת הון עצמי של 133 מיליון שקל בסוף 2016. בתחילת אוגוסט השנה חילקה חמת דיבידנד של 20 מיליון שקל, לפי מדיניות הדיבידנד העקבית שלה.

 

"רכישת חזי בנק היא מהלך משמעותי במסגרת יישום האסטרטגיה של קבוצת חמת להרחבת פעילותה ולגיוון מקורות הכנסותיה", אמר רגרמן. "העסקה גם תחזק את מיצובה כמובילת שוק בתחומה בשוק הישראלי, ותעניק לקבוצה גישה ישירה ללקוח הסופי".

 

 

חזי בנק חזי בנק צילום: ברוך זר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x