$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

אולטרייד מצטרפת לגל הנפקות המניות בת"א

החברה, שעוסקת במיחזור ציוד מיחשוב, מעוניינת לגייס 40 מיליון שקל לפי שווי של 120 מיליון שקל. מתחילת השנה הגיע היקף ההנפקות הראשונות בבורסת תל אביב ל־2.7 מיליארד שקל

גולן חזני 07:3922.10.17

חברה נוספת מצטרפת לגל ההנפקות בבורסה בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אולטרייד, שפועלת בתחום מיחזור המחשבים ופסולת אלקטרונית ומכירת מחשבים מחודשים, מנהלת בימים אלה מגעים לגיוס של 40 מיליון שקל בהנפקת מניות בבורסה בשבועות הקרובים. השווי שאליו מכוונת אולטרייד הוא כ־120 מיליון שקל לפני הכסף.

 

 

 

אולטרייד, שנוסדה ב־2003 על ידי גדי רייכמן ורן תשובה (שהם גם בעלי המניות העיקריים), מתמקדת בעיקר במגזר העסקי ומעניקה טיפול ומיחזור של ציוד מחשוב ומכשירים אלקטרוניים אחרים, שיצאו מכלל שימוש. אולטרייד שולטת באופן מובהק בשוק זה. החברה משמישה את הציוד מחדש, או מפרקת אותו לחומרי הגלם שלו, שנמכרים לשימוש חוזר בתעשיית האלקטרוניקה והמחשבים.

 

 

גדי רייכמן, מנכ"ל אולטרייד גדי רייכמן, מנכ"ל אולטרייד

 

 

רייכמן משמש מנכ"ל החברה ותשובה הוא דירקטור. רייכמן הוא נכדו של אלפרד רייכמן, מייסד קבוצת רייכמן שהיא בעלת קרקעות רבות באזורי ביקוש, וכן אחיינו של פרופ' אוריאל רייכמן, מייסד המרכז הבינתחומי בהרצליה. מנכ"ל אינטרנט זהב לשעבר אלי הולצמן משמש דירקטור בחברה.

 

אוספים את הפסולת תמורת אחוז מהרווח

 

החברה נוקטת שיטות תמחור שונות, בהן קניית מוצר הפסולת במחיר קבוע מחברות, או איסוף הפסולת מחברות שיש להן הסכמים מולה - תמורת מתן אחוז מסוים מהרווח. אולטרייד מתחייבת לשאת באחריות לאיסוף הפסולת.

 

אולטרייד היא חברה פרטית שאינה מפרסמת את התוצאות הכספיות שלה, אבל על פי הערכות מחזור ההכנסות של החברה הוא כ־100 מיליון שקל, וה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) שלה הוא כ־10 מיליון שקל בשנה. החברה פעילה שנים רבות, בעיקר בשוק המוסדי, שבו היא מפנה מחשבים וציוד חומרה ישנים בהיקפים גדולים. אבל בשנים האחרונות היא פעילה גם במגזר הפרטי, שאליו נכנסה בעקבות אישור חוק מיחזור פסולת אלקטרונית בכנסת. החוק משית על היצרנים והיבואנים של מכשירי החשמל את האחריות למחזר אותם, והוא גרם לרשויות מקומיות לפרוס נקודות לאיסוף פסולת אלקטרונית עבור הצרכנים הפרטיים.

 

לחברה, שהמטה שלה נמצא ברמת החייל שבתל אביב, יש מפעל מיחזור בברקן, שהוקם לפני שלוש שנים בהשקעה של כ־40 מיליון שקל. המפעל משמש גם מחסן לוגיסטי ושירות. את הגיוס צפויה להוביל חברת החיתום רוסאריו קפיטל, המנוהלת על ידי ליאור פייס ונמצאת בשליטת ראובן אבלגון. רוסאריו מובילה גם את ההנפקה של אלמור מקבוצת רפק, לפי שווי של 300 מיליון שקל, שמתוכננת לשבועות הקרובים.

 

14 הנפקות מתחילת 2017

 

אולטרייד מצטרפת לשורה של חברות שמתכננות לערוך הנפקה ראשונית של מניותיהן בבורסה בתל אביב בשבועות הקרובים. מדובר, בין היתר, בחברת YSB של האחים יעקובי, חברת הסחר הבינלאומי GAVEL של יעקב לוקסנבורג, רשת מועדוני הכושר הולמס פלייס וחברת התשתיות רימון, שצפויות לצאת להנפקה עד סוף חודש נובמבר, על בסיס הדו"חות הכספיים של הרבעון השני של 2017; וחברת פרויקטי האנרגיה אלמור שבבעלות חברת רפק הבורסאית. בנוסף, חברת JTLV, קרן הנדל"ן של עמיר בירם, מבצעת הכנות להנפקה של פעילות הנדל"ן שלה לקראת תחילתה של השנה הבאה.

 

מתחילת 2017 בוצעו 14 הנפקות ראשוניות של חברות בבורסה בתל אביב, שגייסו יחד 2.7 מיליארד שקל. מדובר בשינוי מגמה משמעותי ביחס למה שקרה בשנים קודמות, שבהן שרר קיפאון בשוק ההנפקות הראשוניות.

 

כך למשל, ב־2012 לא היו הנפקות ראשוניות בכלל, ב־2013 היו ארבע הנפקות (איי.די.אי, מנדלסון תשתיות, קדימהסטם וסומוטו); ב־2014 היו חמש הנפקות ראשוניות (שפיר, אינרום, אשטרום, מגדלי הים התיכון וסקיילין); ב־2015 שתי הנפקות ראשוניות (ויתניה ואורון); וב־2016 היו שלוש הנפקות ראשוניות בלבד (אוברסיז, מגוריט וונטייז).

 

 

בניין הבורסה בתל אביב. שינוי מגמה משמעותי ביחס לשנים הקודמות בניין הבורסה בתל אביב. שינוי מגמה משמעותי ביחס לשנים הקודמות צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x