$
בורסת ת"א

בעלי מניות במבטח רוצים לקצץ בחבילת השכר של מאיר שמיר

המוסדיים, ובראשם כלל ומנורה, מתנגדים לאישור הסכם השכר לאחר שאנטרופי המליצה לשנות אותו, ועקב כך ההצבעה בנושא נדחתה. עלות השכר השוטף של שמיר עומדת על כ־3 מיליון שקל, והוא זכאי לבונוס שיכול להכפיל אותה, בכפוף לעמידה ביעדי רווח

רחלי בינדמן 07:4318.10.17

בעלי מניות המיעוט בקבוצת מבטח שמיר, ובהם חברות הביטוח כלל ומנורה, ובתיווך חברת הייעוץ אנטרופי, מתנגדים לחבילת השכר הנוכחית של בעל השליטה (40%) ומנכ"ל הקבוצה, מאיר שמיר. החברה פרסמה אתמול דיווח שלפיו היא דוחה את אסיפת בעלי המניות שהיתה אמורה להתקיים בשבוע הבא, לצורך מיצוי דיונים עם בעלי המניות.  

באסיפה התבקשו בעלי מניות המיעוט בחברה לחדש את תנאי העסקתו של שמיר לתקופה של שלוש שנים נוספות, וזאת ללא כל שינוי לעומת תנאי ההסכם המקורי מ־2012, שחודש שוב באישור בעלי המניות ב־2015. ההסכם כולל דמי ניהול חודשיים בגובה 250 אלף שקל בחודש, שמשולמים לחברת ניהול של שמיר, וכן מענק של 5% מהרווח השנתי שיעלה על 30 מיליון שקל, ובלבד שהמענק לא יעלה על 3 מיליון שקל. בנוסף, זכאי שמיר להחזר הוצאות רכב, טלפון סלולרי וכו'.

 

שמיר הוא מייסד החברה ומכהן בה בתפקיד המנכ"ל מ־1992. לפי הדירקטוריון הוא "צבר ניסיון רב וקשרים ענפים בכל תחומי פעילות החברה, והחברה רואה חשיבות רבה בשימורם של אלה ובמינופם לצורך המשך התפתחותה. שמיר פועל זה שנים רבות לפיתוח הזדמנויות עסקיות חדשות והרחבת הקשרים עם שווקים שונים ומגוונים בישראל ומחוצה לה". עוד לפי הדירקטוריון, שמיר אחראי בין היתר, על "הניהול השוטף של החברה, התוויית מדיניות המימון, התפעול השוטף, מערך העובדים, ניהול נכסי החברה וניהול המשא ומתן על עסקאות מהותיות".

 

באנטרופי מסתייגים מרכיב השכר הקבוע

ל"כלכליסט" נודע כי באנטרופי מסתייגים בעיקר מרכיב השכר הקבוע של שמיר, כאמור 250 אלף שקל בחודש, שלגישתם גבוה מדי - במיוחד בחברות מסוגן של מבטח, שהן חברות אחזקה. באנטרופי מצפים שבחברות מסוג זה עיקר השכר יורכב מרכיב מבוסס ביצועים, שייגזר, בין היתר, מרווחי מימוש נכסים מעסקאות שייזום המנכ"ל. במקרה של מבטח - בפרט כשמדובר במנכ"ל שהוא גם בעל שליטה, הנהנה מדיבידנדים - הדבר מקבל משנה תוקף.

 

בסך הכל עלות שכרו של שמיר יכולה להגיע ל־6.2 מיליון שקל, אם כי ב־2012—2014 וב־2016 הוא לא היה זכאי למענק, ולכן עלות שכרו הסתכמה ב־3.2 מיליון שקל. ב־2015 הוא נהנה ממענק בגובה 3 מיליון שקל בגין מכירת אחזקות מבטח שמיר בקונצרן החלב תנובה.

 

החברה נוהגת לחלק דיבידנדים באופן שוטף, ובאפריל האחרון חולק דיבידנד בגובה של 62 מיליון שקל, לאחר שבינואר 2016 חולק דיבידנד בגובה 47 מיליון שקל. לאחר עסקת מכירת תנובה, חולק באפריל 2015 דיבידנד בגובה 105 מיליון שקל. עם זאת, בדו"חות הכספיים השנתיים ל־2016 נכתב כי הרווחים הראויים לחלוקה (לפני החלוקה באפריל האחרון) עומדים על 902 מיליון שקל.

 

את המחצית הראשונה של 2017 סיימה הקבוצה עם הפסד של 33 מיליון שקל, לאחר שאת 2016 היא סיכמה עם רווח נקי של 32 מיליון שקל. עיקר ההפסדים במחצית הראשונה מקורו מהוצאות מימון הנובעות משחיקת יתרות המזומנים בחברה בעקבות היחלשות הדולר.

 

החיים אחרי תנובה: לוויינים ומטעי קקאו

לאחר מכירת האחזקות בתנובה, משקיעה מבטח שמיר בסטארט־אפים, בשתי השקעות ריאליות: בגילת, העוסקת בתחום פיתוח תחנות לוויין, שבה מחזיקה מבטח כ־10%; ובחברה פרטית אנגלית בשם Bean, הפועלת בתחום גידול מטעי קקאו; כמו כן, מבטח שמיר מחזיקה בנדל"ן ובחברות הפועלות בתחום הנדל"ן בישראל, הודו, הולנד, ארה"ב, גרמניה ורוסיה.

 

בשנים האחרונות יש מגמה של קיצוץ שכר בחברות ציבוריות. המגמה העצימה על רקע חוק שכר הבכירים בגופים פיננסיים, שנכנס לתוקף לפני שנה. אמנם החוק חל רק על מנהלים בבנקים, חברות ביטוח ובתי השקעות, אך מנהל בגוף פיננסי מסתפק בעלות שכר של 2.5 מיליון שקל בשנה - כך שנראה כי אין סיבה אמיתית שמנהל של חברה קטנה יקבל הרבה יותר.

 

מאיר שמיר מאיר שמיר צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x