$
שווקי חו"ל

צוקרברג מוותר על תוכניתו לשנות את מבנה המניות של פייסבוק

החברה ביטלה אתמול את התוכנית ליצור מעמד חדש של מניות, באופן שהיה מאפשר למייסד ולמנכ"ל לשמור על השליטה בזכויות ההצבעה גם לאחר מכירת מרבית המניות שלו למימון התחייבויותיו לצדקה; צוקרברג הודיע כי ימכור מניות בשווי של עד 13 מיליארד דולר

בלומברג 09:0323.09.17

פייסבוק ביטלה אתמול (ו') תוכנית ליצור מעמד חדש של מניות, והעניקה בכך ניצחון נדיר למשקיעים החיצוניים בקרב על השליטה בחברת המדיה החברתית הגדולה בעולם.

 

 

 

אם המהלך היה יוצא לפועל, הוא היה מאפשר למייסד ולמנכ"ל מארק צוקרברג לשמור על השליטה בזכויות ההצבעה גם לאחר מכירת מרבית המניות שלו למימון התחייבויותיו לצדקה. אולם, אתמול – ימים ספורים לפני שהיה אמור להופיע בבית משפט כדי להגן על ההחלטה – הודיע צוקרברג כי הוא זונח אותה. "בשנה וחצי האחרונות, פייסבוק רשמה ביצועים טובים והשווי של המניות שלה צמח באופן מספק, כך שאני יכול לממן את פעילות הפילנתרופיה שלי ולשמור על שליטה בחברה לעוד 20 שנים ויותר", מסר צוקרברג, "כתוצאה מכך ביקשתי מהדירקטוריון שלנו להוריד את ההצעה מסדר היום, והדירקטוריון נענה לבקשתי".

 

 

מה דעתך על מניית META PLATFORMS:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

התוכנית כללה גם הצעה לשנות את חוקת התאגיד כדי לאפשר למייסד המיליארדר לכהן בממשל מבלי שיאבד שליטה על החברה, אך גם הצעה זו בוטלה.

 

בעלי המניות התנגדו לתוכנית מכיוון שהיא הייתה גורמת לביטול זכויות ההצבעה הקיימות שלהם, מאחר שכל מניה בעלת זכות הצבעה הייתה מתפצלת לשלוש מניות – אחת עם זכות הצבעה ושתיים בלי.

 

צוקרברג אינו המנכ"ל הראשון שניסה לקדם מהלך מסוג זה. גוגל הנפיקה ב-2014 מעמד חדש של מניות C, ואילו סנאפ, החברה האם של אפליקציית סנאפצ'ט, מכרה מניות בלי זכויות הצבעה בהנפקה השנה.

 

 

 

בכל מקרה צוקרברג הדגיש כי הוא דבק ביעד המקורי שלו לתרום 99% ממניות פייסבוק שבבעלותו ובבעלות אשתו פריסליה צ'אן. על מנת לעמוד בכך, הוא מתכוון למכור 35-75 מיליון מניות של החברה ב-18 החודשים הבאים. הכסף ייתרם לארגונים המקדמים חינוך ומדע, כך לפי פוסט שפרסם ביום שישי. במחיר המניה הנוכחי, פירוש הדבר שיתרום 6-13 מיליארד דולר בשלב זה.

 

 

 

 צילום: גטי אימג'

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x