$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

ירידות בנעילה בוול סטריט על רקע איום טראמפ להשבית את הממשל

דאו ג'ונס איבד 0.4%, נאסד"ק ירד ב-0.3%; פיץ': "נבחן מחדש דירוג ארה"ב אם תקרת החוב לא תעלה"; לואו'ס השילה 3.7% מערכה לאחר הדוחות המאכזבים; GoDaddy הודיעה על פרישת המנכ"ל - המניה עלתה ב-1.2%

כתבי שוק ההון 23:0723.08.17
דיווח שוטף מהמסחר באסיה ואירופה: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - וול סטריט ננעלה בירידות על רקע האי-ודאות סביב כהונתו של הנשיא דונלד טראמפ, ודבריו כי ישבית את פעילות הממשל אם הקונגרס לא יאשר לו מימון להקמת החומה בגבול עם מקסיקו (ראו בהמשך). דאו ג'ונס ו-S&P 500 איבדו 0.4%, נאסד"ק השיל 0.3% מערכו.

 

דאו ג'ונס לא עלה ביותר מ-1% מאז 25 באפריל - 84 ימי מסחר בסך הכל - פרק הזמן הארוך ביותר מאז הרצף בן 102 ימי המסחר שהסתיים במרץ 2007 שבו המדד לא עלה ביותר מהשיעור האמור.

 

22:00 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה ב-1.2% ל-48.41 דולר לחבית.

מחיר הזהב עלה ב-0.3% ל-1,294.7 דולר לאונקיה.

 

20:15 - בעלי המניות של הול פודס (Whole Foods) הצביעו בעד אישור הרכישה של רשת הסופרמרקטים האורגניים על ידי אמזון, ובכך קרבו את העסקה בצעד נוסף לקראת השלמתה. בעלי המניות התאספו במטה החברה באוסטין, טקסס והצביעו בעד המיזוג עם ענקית המסחר המקוון. כעת נותר לחכות לאישור הרגולטורים, בראשם ועדת הסחר הפדראלית (FTC). אם הכל יאושר, תשלם אמזון 13.7 מיליארד דולר עבור הרשת, וזו תהיה עסקת הקמעונאות הגדולה ביותר של השנה.

 

Whole Foods Whole Foods צילום: ויקיפדיה

 

19:00 - בורסות אירופה ננעלו בירידות שערים: דאקס הגרמני ירד ב-0.5%, קאק הצרפתי איבד 0.3% ופוטסי הבריטי סגר ברמה בה פתח את יום המסחר.

 

18:30 - סוכנות הדירוג פיץ' הודיעה היום כי תבחן את דירוג החוב של ארה"ב אם הקונגרס לא יעלה את תקרת החוב. זאת, לאחר שכמה מחוקקים רפובליקאים הציעו לקבוע סדרי עדיפויות להוצאות הממשל, אם תקרת החוב לא תועלה - וזאת כדי להימנע ממצב של חדלות פירעון. לפי סוכנות הדירוג, דבר זה אינו עומד בקנה אחד עם הדירוג המושלם של ארה"ב, AAA. עם זאת בפיץ' אמרו כי השבתה של שירותי הממשל - צעד שאותו איים טראמפ לנקוט אם הקונגרס לא יאשר מימון של 1.6 מיליארד דולר לטובת הקמת החומה בגבול אם מקסיקו - לא תשפיע ישירות על הדירוג.

 

16:50 - ירידות שערים קלות בפתיחת המסחר בוול סטריט: דאו ג'ונס יורד ב-0.3% כמו מדד נאסד"ק. S&P 500 נחלש ב-0.4%. לואו'ס נופלת ב-5% לאחר הדוחות.

 

וול סטריט וול סטריט

 

14:30 - שעתיים לפתיחה בניו יורק: החוזים העתידיים על המדדים המובילים יורדים ב-0.2%. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עומדת על 2.21%.

 

הנפט מסוג WTI יורד ב-0.3% ל-47.7 דולר לחבית; הזהב עולה ב-0.2% ל-1293.20 דולר לאונקיה; באירופה, מדדי דאקס, קאק ופוטסי שומרים על יציבות.

 

14:20 - דוחות לואו'ס (Lowe's): קמעונאית מוצרי הבית מארה"ב רשמה ברבעון השני רווח של 1.42 מיליארד דולר או 1.68 דולר למניה, לעומת 1.17 מיליארד דולר או 1.31 דולר למניה ברבעון המקביל. הרווח המתואם עמד על 1.57 דולר למניה, מתחת לתחזיות האנליסטים שעמדו על 1.62 דולר למניה. ההכנסות הסתכמו ב-19.49 מיליארד דולר, לעומת 18.26 מיליארד דולר ברבעון המקביל וגם כאן מתחת לתחזיות השוק - 19.55 מיליארד דולר.

 

מניית לואו'ס יורדת ב-6.4% בטרום מסחר בניו יורק.

 

 צילום: בלומברג

  

12:50 - אנליסט CMC Markets דיוויד מאדן (David Madden) על הנפילה של WPP. "ענקית הפרסום ייחסה את הורדת תחזית ההכנסות לירידה החדה בביקושים מצד לקוחות החברה. זוהי הפעם השניי שהחברה חותכת את התחזיות וזהו סימן אזהרה למשקיעים".

   

11:55 - נשיא הבנק האירופי מריו דראגי, בנאום בכנס חתני וכלות פרס נובל בעיר Lindau בגרמניה: "פרדיגמת המקרו כלכלה של התקופה טרם המשבר לא חזתה את ההתפרצות שלו ולא את החומרה שלו. האמון הבלתי מותנה על יכולת התיקון העצמית של השוקים הפיננסיים, או ההתעלמות מהמצב, הובילה לדה-רגולציה ולהיעדר פיקוח בשנים שקדמו למשבר. המשבר הוביל את האקדמיה לבחינה מחדש של הפרדיגמות הכלכליות ואת קובעי המדיניות להתאמה של מסגרת הפעולה.

 

המחקר גם הוביל לחשיבה מחדש על התגובה הראויה של הבנקים המרכזיים למשברים, במיוחד כאשר הכלים המוניטאריים הקיימים, בעקר הריבית לטווח הקצר, מגיעים לגבול התחתון האפקטיבי שלהם. במצב דברים זה, התאמות מוניטאריות אינן יכולות לצאת לפועל באמצעות הורדות נוספות של ריבית לטווח קצר, והמדיניות חייבת לעשות שימוש בכלים לא שגרתיים".

 

מריו דראגי מריו דראגי צילום: בלומברג

 

11:20 - מאקרו אירופה: מדד מנהלי הרכש (Markit) המשוקלל עמד בחודש אוגוסט על 55.8 נק', מעל תחזיות הכלכלנים שעמדו על 55.5 נק' ולאחר נתון של 55.7 נק' בחודש יולי.

 

10:40 - לפני שעה קלה נפתח המסחר באירופה: דאקס עולה ב-0.2%, קאק עולה ב-0.3%, פוטסי יורד ב-0.2%.

 

בסחורות: הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.% ל-51.7 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.5% ל-47.6 דולר לחבית; הזהב יציב ב-1,291 דולר לאונקיה; בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-0.3%, שנגחאי ירד ב-0.1%. בורסת הונג קונג נסגרה בשל אזהרת טייפון חמורה.

 

10:15 - BHP ביליטון יוצאת הבוקר בהודעה על החלפת שני דירקטורים מובילים, בצעד שמשקף ניצחון נוסף לקרן ההשקעות האקטיביסטית Elliott Management, המחזיקה ב-5% ממניות ענקית הסחורות. אתמול הודיעה החברה על כוונתה לצאת מעסקי הגז והנפט בארה"ב. אליוט יצאה בחודש אפריל בקריאה לחברה להתנתק מפעילות בארה"ב, וקרא לצד משקיעים נוספים (Tribeca Investment Partners) לשינוי בהרכב הדירקטוריון. אליוט אף דוחפת לביטול המסחר הכפול במניית BHP, בלונדון ובסידני.  

 

10:00 - מנכ"ל ענקית הפרסום הבריטית WPP מרטין סורל (Martin Sorrell) הודיע הבוקר כי ביקושים חלשים פגעו בתוצאות החברה במחצית הראשונה. קבוצת הפרסום הגדולה בעולם רשמה ירידה של 0.5% בהכנסות הקמפיינים הזהים, מתחת לציפיות האנליסטים שעמדו על עלייה של 0.7%. WPP חתכה את תחזית הצמיחה השנתית לבין 1% לקיפאון בהכנסות, לעומת תחזית קודמת שעמדה על עלייה של כ-2% בהכנסות. החברה רשמה במחצית עלייה של 15% ברווח לפני מס ל-882 מיליון ליש"ט, ההכנסות עלו ב-13% ל-7.4 מיליארד ליש"ט.

 

9:15 - הנציבות האירופית הודיעה על בדיקה מעמיקה של המיזוג המתוכנן בין חברת התרופות והכימיקלים הגרמנית באייר (Bayer) למתחרה האמריקאית, חברת הכימיקלים מונסנטו (Monsanto). הנציבות טענה כי דאגה לפגיעה בתחרות עומדת מאחורי הבדיקה הצפויה. באייר כבר הודיעה כי היא מתכוונת למכור נכסים המניבים מכירות שנתיות של בין 1 ל-6 מיליארד דולר על מנת לאפשר את השלמת המיזוג.

 

 

 צילום: רויטרס

  

9:00 - סחורות: הנפט מסוג ברנט יורד ב-0.3% ל-51.7 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.2% ל-47.7 דולר לחבית; הזהב יציב ב-1,291.10 דולר לאונקיה.

 

8:10 - וול מארט מודיעה הבוקר על שיתוף פעולה עם אלפבית (גוגל), במהלך שצפוי לדחוף את שתי החברות בתחרות מול אמזון: החל מהחודש הבא יוכלו לקוחות וול מארט לעשות שימור בשירותי גוגל אקספרס (Google Express) לביצוע הזמנות ולאספקת המוצרים.  

 

8:00 - נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר אמש כי הוא מטיל ספק ביכולתה של ארה"ב להגיע לעסקה על הסכם סחר חופשי חדש בצפון אמריקה, כחלופה להסכם NAFTA הקיים בין קנדה, ארה"ב ומכסיקו. "אני לא חושב שנוכל להגיע לעסקה. אני מאמין שהדבר יסתיים בביטול NAFTA בשלב כלשהו. אני לא חושב שניתן להגיע לעסקה חדשה בלי לבטל את ההסכם הקיים אבל אנחנו נראה מה יהיה. אתם בידיים טובות, את זה אני יכול לומר לכם", אמר הנשיא בביקור באריזונה.

 

הסכם NAFTA נכנס לתוקף בשנת 1994 והנשיא קרא לביטולו כבר במהלך קמפיין הבחירות. שלוש המדינות החברות פתחו בחודש שעבר על מו"מ לגיבוש הסכם חדש, אך ארה"ב דורשת שינויים מהותיים ולא ברור כיצד הדברים יתפתחו.

 

7:30 - מנכ"ל חברת הדומיינים גודדי (GoDaddy) בלייק אירווינג (Blake Irving) יפרוש מתפקידו בסוף השנה. כך הודיעה אתמול החברה. אירווינג יוחלף על ידי מנהל התפעול ונשיא החברה, סקוט ווגנר (Blake Irving). אירווינג מונה לתפקיד בשנת 2013 והוביל את גודדי להנפקה ראשונה בבבורסת ניו יורק, בשנת 2015 - מאז טיפסה המניה ב-58%, לשווי שוק של כמעט 7 מיליארד דולר.

 

מתחילת השנה טיפסה מניית גודדי ב-20%, כאשר המתחרה הגדולה WIX רשמה עלייה של 36% ומדד S&P 500 עלה ב-9.5%. מניית גודדי ירדה ב-0.5% במסחר המאוחר לאחר ההודעה. אירווינג יישאר חבר דירקטוריון עד ליוני 2018.

  

פרסומת ל-Godaddy בכיכובה של בר רפאלי פרסומת ל-Godaddy בכיכובה של בר רפאלי

 

 

7:20 - אפל מוותרת על התוכנית לפיתוח מכונית אוטונומית משלה, ומתמקדת בפיתוח תוכנה וטכנולוגיה למכוניות אוטונומיות. כך דיווח אתמול בערב הניו יורק טיימס. בחודש יוני אמר המנכ"ל טים קוק בראיון לבלומברג כי החברה מתמקדת במערכות לנהיגה אוטונומית, אך לא פירט מעבר לכך.

 

מה דעתך על מניית APPLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

7:10 - המסחר בהונג קונג הופסק הבוקר בשל אזהרת טייפון שהתקרבה לאי, על פי דיווחים בעוצמה של 165 קמ"ש. בהונג קונג פורסמה אזהרת סופה בדרגה 10, הגבוהה ביותר הקיימת. ככל שהאזהרה לא תרד לרמה נמוכה מ-8 עד לשעת הצהריים יתבטל כל יום המסחר.

 

בטוקיו רושם מדד ניקיי עלייה של 0.3%, שנגחאי יורד בסין ב-0.2%; אמש ננעל המסחר בניו יורק בעליות חזקות, בהובלת מניות הטכנולוגיה:מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, מדד S&P 500 הוסיף לערכו 1% ונאסד"ק זינק ב-1.4%.

 

בחזית המאקרו ביפן: מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור עמד באוגוסט על 52.8 נק', מול תחזית לנתון של 52.3 נק', לאחר קריאה לש 52.1 נק' ביולי.

 

הונג קונג הונג קונג צילום: בלומברג

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x