$
בורסת ת"א

סביבת הריבית ורווחי השקעות הקפיצו את רווחי מגדל ל-141 מיליון שקל

החברה רשמה ברבעון השני רווחי השקעות של 2.1 מיליארד שקל - לעומת 1.78 מיליארד שקל ברבעון המקביל. מנגד - נרשמה נסיגה בתוצאות הפנסיה והגמל, כתוצאה משחיקת דמי ניהול ויציאת כספים למתחרים. על מגדל להשלים עוד כמעט מיליארד שקל להון עד סוף 2024 כדי לעמוד בדרישות ההון של סלינגר

רחלי בינדמן 08:5120.08.17

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו מסיימת את הרבעון השני של 2017 עם רווח כולל של 141 מיליון שקל - לעומת 20 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד - זינוק של 600% שנובע ברובו הגדול משחרור עתודות לשורת הרווח.  

העלייה החדה נובעת בעיקר מהמשך העלייה בעקום הריבית (שעלה גם ברבעון הראשון),  שהובילה לשחרור עתודות הון חזרה לשורת הרווח. ברבעון המקביל נרשמו הפרשות בהיקף של כ-100 מיליון שקל לפני מס לחיזוק עתודות הון, לנוכח מגמת הירידה בסביבת הריבית שנרשמה בשעתו, וכן בשל תקנות וינוגרד שהגדילו את הפיצוי הצפוי למבוטחים בביטוחי רכב חובה.

 

מגדל נהנתה ברבעון המדווח גם מרווחי השקעות גבוהים יותר, בהיקף של 2.1 מיליארד שקל, לעומת 1.78 מיליארד שקל ברבעון המקביל. כמו כן, בפוליסות ביטוחי המנהלים המשתתפות ברווחים - שם החברה שותפה לרווחי ההשקעות של החוסכים - נרשמו דמי ניהול של 51 מיליון שקל, לעומת 30 מיליון שקל ברבעון המקביל. מגדל מעדכנת כי לאחר תאריך המאזן עקום הריבית חזר למגמת ירידה, מה שעלול לגרום להגדלת העתודות ברבעון השלישי ובהתאם, שוב לפגיעה בשורת הרווח.

 

במחצית כולה נרשם רווח כולל של 450 מיליון שקל, לעומת הפסד של 475 מיליון שקל במחצית המקבילה. הרווח הושפע מקיטון בהפרשות לעתודות בשל עליית סביבת הריבית במחצית, בעיקר ברבעון הראשון. בסך הכל נרשמו במחצית המקבילה הפרשות של כמעט מיליארד שקל לפני מס, בשל ירידת סביבת הריבית ובשל תקנות וינוגרד כאמור.

 

מגדל חושפת כי במכירות חדשות בביטוחי חיים נרשמה עליה ניכרת לעומת הרבעון המקביל אשתקד - מדובר באפיק רווחי יותר הן לחברת הביטוח והן לסוכני הביטוח, בהשוואה לשיווק קרן פנסיה. בה בעת, מגדל ויתר חברות הביטוח מתמודדות החל מחודש זה עם בשורה בעייתית מצד המפקחת על הביטוח דורית סלינגר, שעצרה את השיווק של ביטוח אובדן כושר עבודה ובעקבות כך של ביטוח מנהלים, בשל חוסר הסכמות על גובה התעריף שדורשות חברות הביטוח. מגדל מתייחסת לכך ומציינת בדוח כי העדר אפשרות לשווק תכניות לביטוח אובדן כושר עבודה מונעת גם את האפשרות למכור ביטוחי מנהלים. הואיל ובשלב זה, כך לפי מגדל, לא ברור כמה זמן ה"הקפאה", קיים קושי להעריך את ההשלכות על רווחיות החברה.

 

בענפי הפנסיה והגמל חלה הרעה בתוצאות שהושפעו בעיקר משחיקה בדמי הניהול, והתגברה מגמת העברות כספים למתחרים לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בביטוח הכללי לעומת זאת חל שיפור בתוצאות החיתומיות (עודף פרמיות על תביעות ששולמו) בעיקר בביטוח רכב מקיף, בין היתר בעקבות ייקור תעריפים. בתחום השירותים הפיננסים המרוכז על ידי מגדל שוקי הון חלה עלייה ברווח לעומת הרבעון המקביל, בזכות עלייה בהכנסות בקרנות הנאמנות - לנוכח עליה בדמי הניהול הממוצעים ובנכסים המנוהלים.

 

בכל הנוגע לדרישות הסולבנסי, דרישות ההון החדשות שחברות הביטוח נדרשות ליישם בשנים הקרובות, מגדל ביצעה חישוב עדכני לפיו לחברה עודף הון נוכחי משמעותי של כ-4 מיליארד שקל על פי אבני הדרך לפריסת הגדלת ההון שהכתיבה המפקחת על הביטוח. עד לדצמבר 2024 על החברה לחזק את ההון בכ-900 מיליון שקל ולכן האפשרות של מגדל לחלק דיבידנדים לבעל השליטה שלמה אליהו עוד רחוקה. לפי הערכות, אליהו עשוי לפעול לגיוס חוב פרטי דרך חברת ההחזקות שלו, אליהו הפרטית, כדי לפרוע את חובותיו לבנקים. זאת על רקע מצוקת הנזילות אליה נקלע בשל המגבלות על חלוקת דיבידנד מצד המפקחת על הביטוח.

 

  

בעל השליטה במגדל שלמה אליהו בעל השליטה במגדל שלמה אליהו צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x