$
בורסת ת"א

כיל חתמה על חוזי אספקת אשלג לסין ב-213 מיליון דולר

יצרנית הדשנים הישראלית תספק 927 אלף טון אשלג בשנת 2017; מחירי החוזים שנחתמו משקפים מחיר של 230 דולר לטון - עלייה של 5% לעומת שנת 2016

ניר טל 11:1330.07.17

חברת כיל, שבשליטת החברה לישראל (46%), חתמה על מספר חוזי אספקה עם לקוחותיה בסין לאספקת אשלג בהיקף של 925 אלף טון במהלך שנת 2017, כך על פי דיווח של החברה הבוקר (א') לבורסה. בחברה מציינים כי מחירי החוזים שנחתמו משקפים מחירים שנחתמו לאחרונה מול יבואנים בסין. על פי החוזה שנחתם לפני כשבועיים מול אורלקלי הרוסית, המחיר לטון אשלג עומד על 230 דולר לעומת 219 בשנה הקודמת (עלייה של 5%). בהתחשב במחירי האשלג, ההיקף הכספי של החוזה עומד על 213 מיליון דולר.

 

חברת כיל מוכרת אשלג הן באמצעות הזמנות שוטפות בסמוך למועדי האספקה והן על פי חוזים והזמנות ארוכי טווח הנחתמים מול לקוחות בהודו ובסין. בשווקים אלו נהוג לקיים משא ומתן מרוכז לגבי הסכמי אשלג מול מספר יצרניות. החוזה הנוכחי כולל אספקה של כמות גבוה יותר מזו שסיפקה כיל בשנה שעברה, אז חתמה על חוזה לאספקת 700 אלף טון (בתוספת אופציה להגדלת הכמות) לפי מחיר של 219 דולר לטון אשלג.

 

חוזים אלה נחתמים כחלק מהסכם תלת-שנתי עליו דיווחה כיל בינואר 2016 היא צפויה לספק בשלוש השנים כמות כוללת של 3.4 מיליון טון אשלג, כשהמחירים נקבעים על פי תנאי השוק. כלומר, על פי התכנית המקורית בשנת 2016 הייתה אמורה החברה לחתום בשנה הבאה על חוזה לאספקת 1.6 מיליון טון אשלג אך ספק אם זה יקרה. תוצאותיה של כיל יתפרסמו לקראת סוף השבוע כך שמוקדם לדעת מהו היקף האשלג שמכרה במחצית הראשונה של שנת 2017. על פי הערכות, החלק הארי באספקת האשלג לסינים תצא לפועל במהלך המחצית השנייה של שנת 2017.

 

עידן עופר בעל השליטה בכיל עידן עופר בעל השליטה בכיל צילום: בלומברג

 

השוק הסיני אחראי על 15% מהיקף מכירות האשלג השנתי של כיל בסיכום שנת 2016. לצד החשיבות שיש לחוזים על תוצאותיה של כיל, הם משמשים כמעין בנצ'מארק למחירי האשלג בעולם שנקבעים בעיקר על ידי השחקניות הגדולות דוגמת אורלקי. באשר לשוק ההודי, שאיננו פחות חשוב לתוצאותיה של כיל, החברה מספקת אשלג ללקוחותיה על פי חוזה שנחתם ביולי 2016 בהיקף של כ-760 אלף טון לפי מחיר של 227 דולר.

 

בתמונה הכוללת, היקף יבוא האשלג לשוק הסיני התמתן בשנת 2016 והשפיע על תוצאותיהן של יצרניות האשלג. ואולם, ברבעון הראשון סין ייבאה כ-2.7 מיליון טון אשלג – כמות המשקפת גידול של קרוב ל-50% בהשוואה לרבעון הראשון המקביל הנובעת מעודף של יבוא. זאת ככל הנראה מתוך תכנון של הסינים וניהול המשא ומתן מול היצרניות. על פי הערכותיה של כיל החוזים היו אמורים להיחתם במהלך הרבעון השני אך גם השנה הם נחתמו באיחור למה שהיה נהוג (תחילת רבעון שני) במה שמסתמן כדפוס פעולה חדש של הלקוחות במזרח.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x