$
בורסת ת"א

דיווח שוטף

אייפקס ו־SK קפיטל במירוץ לרכישת כימאגיס

שתי הקרנות הגיעו לישורת האחרונה לרכישת חברת ייצור חומרי הגלם לתרופות מידי פריגו. הקרנות פימי ופורטיסימו פרשו מהמכרז שעל פי הערכות, הצעות המחיר בו הגיעו ל־140 מיליון דולר

גולן חזני 07:1325.07.17

קרן אייפקס וקרן SK קפיטל פרטנרס מתמודדות ראש בראש על רכישת כימאגיס. ל"כלכליסט" נודע כי שתי הקרנות מצויות בישורת האחרונה של הליך המכירה שמבצעת חברת פריגו, הבעלים של חברת ייצור חומרי הגלם לתרופות מרמת חובב, וכי אייפקס מובילה בהפרש קטן על SK.

 

עוד נודע כי קרן פימי שבניהול ישי דוידי השתתפה גם היא במכרז, אבל פרשה לאחרונה בנימוק כי המכפילים שאליהם הגיעו מחירי העסקה הם גבוהים לטעמה. עוד לפניה פרשה קרן ישראלית אחרת, פורטיסימו שבניהול יובל כהן, שבחנה את העסקה.

 

על פי הערכות, הצעות המחיר במכרז שמנהל בנק ההשקעות אברקור (Evercore) עבור פריגו הגיעו ל־140–130 מיליון דולר, ויתכן שיטפסו מעט. היקף ההכנסות השנתי של כימאגיס אינו מתפרסם, אולם ל"כלכליסט" נודע כי בשנת 2016 הוא עמד על 85 מיליון דולר, ואילו ה־Ebitda (רווח תפעולי תזרימי) עמד על 15 מיליון דולר.

 

אייפקס ישראל מנוהלת על ידי זהבית כהן. הקרן הקימה קרן יעודית להשקעות בחברות ישראליות בשם AMI, שגייסה 500 מיליון דולר. המגעים לרכישת כימאגיס מתקיימים בשיתוף עם אייפקס העולמית, שמנהלת 46 מיליארד דולר ב־8 קרנות.

 

SK קפיטל פרטנרס קטנה ממנה ופחות מוכרת בישראל. הקרן, הפועלת מניו יורק, מנהלת 5 מיליארד דולר ומעסיקה 8,700 עובדים ברחבי העולם. ההשקעות שלה מתמקדות בתחום הכימיקלים, תרופות וחברות בינוניות, בעיקר בארה"ב.

 

פארמה פארמה צילום: בלומברג

 

השווי ירד - ובפריגו פנו לארגון מחדש ולמכירה

בשנת 2004 רכשה פריגו את חברת התרופות הישראלית אגיס, שנשלטה בידי מורי ארקין, תמורת 800 מיליון דולר, במהלך שנחשב לעסקת ענק. חברת חומרי הגלם היוותה מרכיב מהותי ברכישה. כימאגיס מעסיקה 350 עובדים בשלושה אתרי ייצור: ביד אליהו בתל אביב, בבני ברק והמרכזי ברמת חובב שבנגב.

 

ב־2009 פנתה פריגו למכירה של חברה אחרת - פעילות ייצור מוצרי הקוסמטיקה של קרליין ישראל. זו נמכרה תמורת 205 מיליון שקל לאמיליה פיתוח שבשליטת עודד פלר. אולם, המכירה ההיא נבעה מהיעדר סינרגיה לפעילות של פריגו, ואילו המהלך הנוכחי, למכירת כימאגיס, מגיע מסיבות אחרות. תוצאותיה של פריגו נחלשו בשנים האחרונות ועמן גם שווי החברה בבורסת ניו יורק, שעומד על 11 מיליארד דולר - כשליש בלבד משווי השיא שאליו נסקה לפני יותר משנתיים. לפיכך הודיעה פריגו בפברואר האחרון על כוונתה למכור את פעילות ייצור חומרי הגלם לתרופות.

 

עם הודעתה ציינה פריגו בשיחת ועידה עם אנליסטים שקיימו בכירי החברה, כי החברה מושפעת מהלחץ השורה על כל ענף התרופות העולמי, וכי לכן היא יוצאת לתוכנית ארגון מחדש. זו כוללת את מכירת הפעילויות שאינן בליבת עסקיה. כחלק מהמהלך דיווחה פריגו כי בכוונתה לפטר 750 עובדים בעולם.

 

פריגו עדכנה: הפסד של 4 מיליארד דולר ב־2016

הירידה בשווי של פריגו נבעה ממגוון סיבות. מלבד התוצאות החלשות, ישנו חשש לפיקוח על מחירי התרופות בארה"ב, שהחל בתקופת הנשיא אובמה ונמשך כעת. גם הרכישה הגדולה האחרונה של החברה, אומגה - שנרכשה ב־2015 תמורת 4.5 מיליארד דולר - הציגה תוצאות חלשות מהצפוי.

 

במאי האחרון עדכנה פריגו את דו"חות 2016 להפסד עתק של 4 מיליארד דולר. זאת בעקבות הפרשות מצטברות לירידת ערך של 5.2 מיליארד דולר. מנגד, ברבעון הראשון של 2017 רשמה פריגו רווח נקי של 72 מיליון דולר. זאת לעומת הפסד של 529 מיליון דולר ברבעון המקביל ב־2016.

 

קרן אייפקס רכשה לאחרונה את סינרון הישראלית, העוסקת באסתטיקה רפואית, תמורת 388 מיליון דולר. בשבוע שעבר השלימה אייפקס את העסקה והחברה חדלה להיסחר בבורסה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x