$
בורסת ת"א

תביעה אישית נגד אלן ססקין ואשתו: "החזירו 95 מיליון שקל"

הנאמן של אורבנקורפ, חברת הנדל"ן הקנדית שקרסה אחרי שגייסה חוב של 180 מיליון שקל בישראל, הגיש אתמול תביעה לביהמ"ש המחוזי בת"א. טוען כי הבעלים לשעבר העבירו נכסים וכספים של החברה לצורך תשלומים לנושים אישיים שלהם

אורן פרוינד 07:4921.06.17

אחרי המחדל מגיעה התביעה. עו"ד גיא גיסין, בעל התפקיד שמונה על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב לחברת הנדל"ן הקנדית שקרסה, אורבנקורפ, הגיש אתמול לביהמ"ש המחוזי בתל אביב תביעה על סך של 95 מיליון שקל נגד בעלי החברה לשעבר, אלן ססקין ואשתו דורין, וחברות נוספות שבבעלותם. אורבנקורפ גייסה בתל אביב בדצמבר 2015 חוב של 180 מיליון שקל, וקרסה ארבעה חודשים בלבד לאחר מכן כשהיא משאירה את המשקיעים הישראלים פעורי פה. 

תביעה זו מגיעה לאחר שאלן ססקין הגיש לפני כמה חודשים, באמצעות עו"ד עופר צור ממשרד גרונציקי ושות', בקשה להצטרף להליך המשפטי בישראל בניסיון לטרפד ניסיון תביעה כנגדו ובתקווה לראות חלק מהכסף שיגיע לנושים, אם מימוש הנכסים של אורבנקורפ יכניס יותר מגובה החוב לבעלי האג"ח. הניסיון הזה לא צלח, וכעת גיסין מאשים את ססקין בהפרת התחייבויות בתשקיף שלא בוצעו בפועל, ובפעולות שביצע שלא כדין כשהעביר נכסים מהחברה המנפיקה בישראל לחברות פרטיות בשליטתו.

 

בכתב התביעה שהוגש אתמול נכתב כי "מבדיקותיו וחקירותיו של בעל התפקיד, כולל הסתמכות על ממצאים שהתגלו בחברות שבשליטת אורבנקורפ בקנדה, עולה כי הנתבע, רעייתו וחברות פרטיות שבבעלותם ובשליטתם הפרו התחייבויות שלקחו על עצמם כלפי החברה. על פי התחייבויות אלו, אמורים היו הנתבעים או מי מהם להעביר לחברה זכויות ונכסים מסוימים כתמורה להקצאת מניות החברה לתאגידים שבבעלות הנתבעים או מי מהם ולא ביצעו את התחייבותם כנדרש".

 

גיסין התייחס לשלוש התחייבויות שהופרו ופעולה נוספת שבוצעה שלא כדין. הראשונה היא הפרת התחייבות להסב לטובת החברה המנפיקה הלוואות של צדדים קשורים בשווי 8 מיליון דולר קנדי; השנייה היא הפרת התחייבות להעמיד לחברה המנפיקה תרומת בעלים להון בסך של 12 מיליון דולר קנדי, אף שדווח כי התרומה ניתנה; השלישית היא הפרת התחייבות להעביר לחברה 3 מיליון דולר קנדי, תקבולים ממכירת נכס.

 

"הנתבעים או מי מהם העבירו שלא כדין או שלא כנגד תמורה ראויה, כספים ונכסים של חברות־בנות של החברה, לצורך פירעון חובות של הנתבע ורעייתו, שאינן החברה או חברות מקבוצתה, לרבות חלק מהנתבעים", טען גיסין, כשהוא מתייחס ליחידות דיור בשווי של 10 מיליון דולר קנדי שהיו בבעלות חברה־בת של אורבנקורפ שהועברו, לטענתו, על ידי ססקין ואשתו לנושים פרטיים של ססקין. גיסין העריך את הנזק שנגרם לחברה ב־32.5 מיליון דולר קנדיים (95 מיליון שקל, כאמור).

 

"כל הפרדה בין מר ססקין לגברת ססקין אינה אלא הפרדה מלאכותית אשר התבצעה על ידי בני הזוג באופן מכוון, כדי למנוע מכלל נושיהם, הן הפרטיים והן של החברות שבבעלותם, להיפרע מנכסיהם, ובכך נגרמו לחברה, כנושה של בני הזוג ושל חברות שבבעלותם, נזקים או חסרון כיס", נכתב בתביעה.

 

אורבנקורפ גייסה את החוב בישראל באמצעות חברת החיתום אייפקס, והפכה לראשונה מבין חברות הנדל"ן הזרות שקרסו בישראל והשאירו את המשקיעים עם החוב מוטל בספק. מיד לאחר הקריסה ססקין אף הגיע לישראל לאסיפת נושים והבטיח כי יפעל להחזיר את החוב, אולם במקביל הוא הכין את השטח לקראת הגשת בקשה לפשיטת רגל בקנדה בניסיון להעביר את ההליך המשפטי לקנדה, בניגוד לשטר הנאמנות.

 

לפני שבועיים אושר הסדר החוב שהציע גיסין ברוב מכריע של 99% מבעלי האג"ח הישראלים. ההסדר כולל תשלום ראשוני של 20 מיליון דולר קנדי למחזיקים בחודש הבא, חלוקות נוספות שעשויות להתקבל מתוך תקבולי מימוש נכסי החברה בקנדה, חלוקת סכומים שיתקבלו מהליכים משפטיים, ומתן זכות לפתיחת הליכים משפטיים שונים לצורך מימוש נכסים נוספים ותביעות נגד צדדים שלישיים. ההערכות הן שהנושים יראו את מרבית הכסף בחזרה ואולי אפילו את כולו, בהתאם למכירות של הנכסים.

 

ססקין והחברות שבשליטתו הגישו אתמול בקשה דחופה לביהמ"ש בדרישה לקבלת הבהרות מגיסין ביחס להסדר, להורות על מינוי מומחה ביהמ"ש לבחינת ההסדר והגשת חוות דעת בנושא. "תוכנית ההסדר שפורסמה על ידי בעל התפקיד איננה עונה על תנאי הדין והיא אינה ברורה, בלשון עדינה", טען ססקין. "נראה כי בעל התפקיד מבקש מביהמ"ש להעביר לאישור האסיפות מעין מתווה בעל רקמה פתוחה שיעניק לו כרטיס פתוח להחליט ולבצע בעתיד פעולות שברגיל היו טעונות אישור בית משפט".

 

אלן ססקין אלן ססקין צילום: ענר גרין

בטל שלח
    לכל התגובות
    x