$
בורסת ת"א

האחים ויליגר: "לא היתה לנו כוונה לחזור לווילי פוד, אבל הכסף נעלם"

צבי ויוסי ויליגר החזירו לעצמם את השליטה בחברת המזון בפעם השלישית, ומעלים טענות קשות נגד בעל השליטה היוצא. צבי ויליגר: "לא נתנו לו להוציא שקל, והוא פיטר אותנו". גרגורי גורטובוי: "אלה סיפורים ומעשיות ממוחזרות"

גולן חזני 07:1913.06.17

"לא היתה לנו כוונה לחזור, אבל האנשים שמכרנו להם את החברה הם לא האנשים שאנחנו רוצים שימשיכו את המסורת של וילי פוד. השקענו בה הרבה עמל ויזע, והתברר לנו שהבעלים בעל מטרות לא נכונות ונחשד שהעלים כסף מהחברה" - כך טוען בשיחה עם "כלכליסט" צבי ויליגר, שיחד עם אחיו יוסי חזר באחרונה לשלוט ביבואנית המזון וילי פוד, שאותה ייסדו.

 

"אנחנו בודקים עכשיו מה קרה בבי.אס.די", אומר ויליגר בהתייחס לחברה־האם. "בווילי פוד אנחנו יודעים שנעלמו 3 מיליון דולר". האחים ויליגר החזירו לעצמם את השליטה בחברה בפעם השלישית, הפעם בהשתלטות עוינת. האסיפה הכללית של בעלי המניות אישרה שלשום את מינוים של הדירקטורים מטעמם של השניים בחברה במקומם של הדירקטורים מטעמו של בעל השליטה היוצא גרגורי גורטובוי.

 

וילי פוד מוחזקת באמצעות בי.ג'י.איי הישראלית דרך בי.אס.די, שרשומה בלונדון, ונסחרת בתל אביב בשווי 250 מיליון שקל. לקראת שובם של השניים עלתה בחודש האחרון מניית וילי פוד ב־25%, לאחר שירדה בעשרות אחוזים מ־2014.

 

הרוויחו חצי מיליארד שקל

האחים ויליגר צברו הון של חצי מיליארד שקל מהחברה. 150 מיליון שקל בשכר, מענקים, דיבידנדים ומימושים בחברה־הבת, ו־350 מיליון שקל ממכירת השליטה פעמיים: לארקדי גאידמק ב־2007 ב־170 מיליון שקל ולאלכסנדר גרנובסקי האוקראיני ב־2014 ב־268 מיליון שקל. האחים השיבו לעצמם את השליטה מגאידמק לאחר שהוא נקלע לקשיים ולא עמד בתנאי הלוואה שהעמידו לו, מה שהניב להם רווח המוערך ב־100 מיליון שקל. גם גרנובסקי נקלע לקשיי נזילות, וב־2015 העביר את השליטה לידי גורטובוי.

 

בנובמבר 2015 עדכנה וילי פוד על הקדמת סיום העסקתם של האחים, צבי כיו"ר משותף ויוסי כדירקטור ונשיא. "גורטובוי החליט לפטר אותנו, ושבוע אחר כך נעלמו 3 מיליון דולר", אומר ויליגר. "אנחנו לא נתנו לו להוציא שקל מהחברה. הוא ניסה שנה שלמה".

 

האירועים הגיעו לחקירת רשות ני"ע, שעצרה בפברואר 2016 את גורטובוי ובעלי תפקידים אחרים, בהקשר לכספים שנעלמו. לפי החשד, כספים מפיקדונות בחו"ל נעלמו וגורטובוי חשוד בהברחת נכסים.

 

ההשתלטות של האחים נעשתה באמצעות רכישת מניות בי.אס.די קראון, שבה הם מחזיקים ב־38% שרכשו, על פי הערכות, בכ־40 מיליון שקל. בסיוע בית המשפט הצליחו השניים לתרגם אחזקה זו להחלפת הדירקטורים מטעם גורטובוי בחברה ומינו לתפקיד את עצמם ושני נציגים מטעמם.

 

צבי ויוסי ויליגר צבי ויוסי ויליגר

 

"לא מתכוננים לנהל" מתי החלטתם שצריך לחזור?

ויליגר: "חזרתי מהלימודים בהרווארד במאי, ואז התבררו לי דברים. הבנתי שעשינו טעות, אפילו שידעתי את זה קודם, כשמכרנו לחבר'ה האלה את החברה".

מכרתם לשני אנשים שהרקע שלהם פחות מוכר, הן גאידמק ששהה בכלא והן גרנובסקי. זה עושה רושם שעניינו אתכם יותר המחיר והרווח.

"כשמכרתי לגרנובסקי, הוא היה אמור להיות יו"ר אי.די.בי. לכן הייתי בטוח שאני מוכר לבן אדם הכי נכון בעולם. שני האנשים שקנו, מבחינת המוניטין שלהם, היו אז במצב אחר לגמרי".

 

לא פתחתם פעילות אחרת. הרושם היה שאתם מחכים בפינה כדי לחזור.

"לא פתחתי עסק בענף המזון כי היה לי הסכם אי־תחרות".

 

מה לדעתך הקשר של גורטובוי לגרנובסקי?

"גרנובסקי רצה לעזוב את ישראל מסיבות הקשורות איתו והשאיר את גורטובוי כאן במקומו".

 

תחזרו לניהול החברה?

"אנחנו לא מתכוננים לנהל את החברה, אלא רק להשגיח מלמעלה ואולי להביא לה פעילויות חדשות".

 

גורטובוי מסר בתגובה באמצעות עו"ד רונן בר און: "מפתיע שהאחים ויליגר ממשיכים להעלות גם היום את אותן טענות ממוחזרות כנגד מר גרגורי גורטובוי, שאינן אלא סיפורים ומעשיות. לדעתנו, לא קיימת הלימה בין המהלך החריג שאותו הם מבקשים להוביל לבין האינטרס ההוני והסיכון הכספי שהושקע על ידיהם".

 

בנוסף הפנה גורטובוי לחוות דעת של אנטרופי, שבה נכתב כי חזרתם של האחים ויליגר לחברה "כרוכה באי־ודאות משמעותית ביחס לעתידה של החברה בהיבט הניהולי והתפעולי ועלולה לפגוע בממשל התאגידי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x