$
בורסת ת"א

שיכון ובינוי: ההכנסות גדלו, אבל צבר ההזמנות והרווחים נחתכו - המניה נפלה

הוצאות מימון נטו כבדות של 74 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2017 - עלייה של 65% לעומת הרבעון המקביל - הקטינו את השורה התחתונה; ההכנסות עלו בכ-62% ל-1.8 מיליארד שקל; מניית החברה איבדה 3% מערכה בבורסה בת"א

אורן פרוינד 17:0528.05.17

שיכון ובינוי מקבוצת שרי אריסון פרסמה היום (א') את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2017 והציגה ירידה חדה של 35% ברווח הנקי שהתסכם ב-58 מיליון שקל.

 

שיכון ובינוי שעוסקת בתשתיות וייזום נדל"ן בישראל ובחו"ל הגדילה את ההכנסות שלה ברבעון הראשון של 2017 בכ-62% ל-1.8 מיליארד שקל, אולם הוצאות מימון נטו כבדות של 74 מיליון שקל, עלייה של 65% לעומת הרבעון המקביל, הקטינו את השורה התחתונה בסופו של דבר. מניית החברה הגיבה לדוחות בירידה של 3% בבורסה בת"א.

 

 

כמו מרבית החברות שמדווחות על תוצאות הרבעון הראשון של 2017, גם שיכון ובינוי נפגעה בשורה התחתונה מהמדד שירד בשנה שעברה ב-0.9% בעוד שהשנה הוא ירד ב-0.2%. כך נאלצה שיכון ובינוי להכיר ברבעון הראשון של 2017 בהפסד חשבונאי (לא תזרימי) בעקבות שערוך החובות הצמודים שלה למדד החדש, הפסד שנרשם כולו במהלך הרבעון הראשון של 2017 אולם הוא נוגע לכלל החובות שפרושים על פני מספר שנים.

 

עוד השפיע על הרווח הנקי של החברה רווח חד פעמי של כ-87 מיליון שקל שנרשם ברבעון המקביל שנה שעברה ממכירת ההשקעה בחברת ההפעלה במתקן ההתפלה בחדרה. אלא שמנגד, גם ברבעון הראשון של 2017 היא נהנתה ממכירה דומה כאשר רשמה רווח (לפני מס) של כ–64 מיליון שקל ממכירת 40% מהזכיין בפרויקט לשיקום ולאחזקת כבישים בצפון

.

הצמיחה בהכנסות של החברה נובעת מעלייה בהיקפי הביצוע הקבלניים בחו"ל ובישראל. בחו"ל, עלו היקפי הביצוע בפרויקטים בארה"ב ובקולומביה, כמו גם החזרה המלאה לעבודה בניגריה ובמדינות נוספות. בנוסף, עלו היקפי הביצוע בפעילות הקבלנות בישראל, ובעיקר במגה פרויקטים כמו פרויקט אשלים ופרויקט אגירה שאובה בגלבוע.

 

ירון קריסי מנכ"ל שיכון ובינוי ירון קריסי מנכ"ל שיכון ובינוי צילום: רמי זרנגר

 

הצמיחה בהכנסות נובעת גם כתוצאה מעלייה במספר הדירות שאוכלסו בפעילות ייזום הנדל"ן למגורים בישראל. ברבעון הראשון של שנת 2017 אוכלסו בישראל 186 דירות, לעומת 137 דירות ברבעון המקביל. המחיר הממוצע של דירה שאוכלסה עמד על 1.43 מיליון שקל, לעומת 1.34 מיליון שקל (מחירים ללא מע"מ) בתקופה המקבילה שנה שעברה. המחיר הזה מושפע בעיקר משוני תמהיל הפרויקטים שאוכלסו. הנתון המעניין הוא שצבר ההזמנות של הקבוצה עמד נכון לסוף הרבעון על 15.6 מיליארד שקל, ירידה של 5% ביחס לסוף שנת 2016.

 

שיכון ובינוי הודיעה כי הצבר הזה לא כולל פרויקטים קבלניים נוספים בהיקף של כ-2.7 מיליארד שקל, שכבר זכתה בהם וטרם נכנסו לצבר כיוון שטרם העמידה את המימון הדרוש, אולם אלו ייכנסו לצבר ההזמנות רק בדוחות הבאים.

 

הפרויקטים הללו כוללים בין היתר, פרויקט להקמת שדה תעופה בצפון אוגנדה בהיקף של למעלה ממיליארד שקל כשביצוע הפרויקט מותנה בקבלת מימון. בנוסף, החברה קיבלה הודעת זכיה בגין פרויקטים חדשים בקניה, טנזניה וכן במדינות נוספות באפריקה.

 

"הצבר ירד מעט אבל הוא יטפס בהמשך והוא לא כולל מכרזים קטנים שזכינו", אמר לכלכליסט סמנכ"ל הכספים, טל רז. "היו לנו לאחרונה זכיות במכרזים במדינות טנזניה ומוזמביק, שתי מדינות שלא עבדנו שם הרבה זמן". לגבי ניגריה אמר רז "חזרנו לפעילות מלאה בניגריה. גבינו בתקופת הרבעון ולאחריו כ-40 מיליון דולר נוספים משם. היום יש לנו מספר מיליוני דולרים בודדים שנשארו לגבייה ואנחנו מצפים שהתקציב בניגריה יאושר על ידי הנשיא (אושר כבר על ידי הסנאט) בשבועות הקרובים ונראה שם מכרזים חדשים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x