$
בורסת ת"א

לידיעת שלמה פילבר: בזק זינקה ב־63% מאז שאלוביץ' רכש אותה

מנכ"ל משרד התקשורת מתפאר בכך שמתחילת כהונתו מניית בזק עלתה בקצב נמוך משל מתחרותיה. אלא שמאז שאלוביץ' רכש את החברה, החודש לפני שבע שנים, מניית בזק טיפסה והמתחרות התרסקו. הרווח לפירמידה של אלוביץ' מבזק נאמד ב־3.2 מיליארד שקל

אלי שמעוני 06:5005.04.17

בשבוע הבא יציין שאול אלוביץ' שבע שנים של שליטה בבזק, אחרי שרכש את השליטה בחברה באמצע אפריל 2010. שבע שנים שלכל אורכן כיהן בנימין נתניהו, הידוע כמקורבו, כראש הממשלה. מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, איש אמונו של נתניהו שמונה לתפקיד כשראש הממשלה כיהן גם כשר התקשורת, מתפאר בכך שמאז תחילת כהונתו מניית בזק עלתה בקצב נמוך משמעותית מזה של מתחרותיה, והוא אף מציג מספרים. "אגב מתנות לבזק", צייץ פילבר בחשבון הטוויטר שלו, "המספרים לא משקרים. להלן השינוי בשווי מניות התקשורת מיום כניסתי לתפקיד (7 ביוני 2015): בזק עלתה ב־16%, סלקום ב־142% ופרטנר ב־139%".

 

אלא שפילבר מתעלם מהעובדה שבשבע השנים שחלפו מאז רכש את בזק, אלוביץ' הוא היחיד שהרוויח כסף בשוק התקשורת. רפורמת הסלולר שהיכתה בשוק וחתכה את מחירי החבילות בשנים האלו, בשילוב ירידת מחירים משמעותית בשוק האינטרנט וטכנולוגיות חדשות שריסקו את מחירי השיחות הבינלאומיות, עשתה אולי טוב לצרכנים, אבל רע מאוד לבעלי מניות התקשורת. וכל זה לא הפריע לאלוביץ' לעשות רווח עצום.

 

 

הרווח הנקי של ארבע חברות התקשורת הבורסאיות הגדולות — בזק, סלקום, פרטנר ו־HOT — הסתכמו ב־1.35 מיליארד שקל ב־2016. בזק גרפה 83% מסכום זה (1.2 מיליארד שקל). הכנסות בזק ב־2016 הסתכמו ב־10 מיליארד שקל. הפעילות הקווית של בזק אחראית ל־44% מההכנסות. הפעילות הקווית מכניסה לחברה הרבה כסף לא בשל השימוש של הלקוחות בטלפון קווי, אלא בשל העובדה שהתשתיות של קווי הטלפון משמשות את בזק בכובעה כספקית אינטרנט — תחום שבו היא השחקן הגדול ביותר. מניית בזק זינקה מאז שאלוביץ' רכש את השליטה ב־63% (מחיר מתואם לדיבידנדים), לעומת מניית סלקום שצנחה מאז בכ־60% ומניית פרטנר שאיבדה כ־70% מערכה. אפילו מדד ת"א 125 עלה מאז רק בכ־8%. למניית HOT לא ניתן להשוות, משום שזו נמחקה מהבורסה ב־2012.

 

אלוביץ' רכש את בזק דרך פירמידת חברות בת שלוש קומות. יורוקום, חברה פרטית שבבעלותו, מחזיקה ב־57% ממניות חברת אינטרנט זהב הבורסאית, אינטרנט זהב מחזיקה ב־64.8% ממניות בי־קום, והאחרונה מחזיקה ב־26.3% ממניות בזק. בשורה התחתונה, אלוביץ' מחזיק ב־9.7% ממניות החברה.

 

מימין: מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר ובעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' מימין: מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר ובעל השליטה בבזק שאול אלוביץ' צילום: עומר מסינגר, קובי קלמנוביץ'

 

כדי להבין כמה כסף הרוויח אלוביץ' מבזק עד היום, יש להסתכל על השכבה הקרובה ביותר לבזק — בי־קום. החברה שילמה 6.5 מיליארד שקל תמורת 30.68% ממניות בזק. הסכום שיקף מחיר של 8 שקלים למניה ושווי שוק של 21 מיליארד שקל לחברה. במהלך השנים שבזק בבעלותה, הוצאות המימון של בי־קום עמדו על 1.5 מיליארד שקל. הדיבידנדים שבזק חילקה מאז הסתכמו ב־21 מיליארד שקל. חלקה של בי־קום בדיבידנדים עמד על 5.5 מיליארד שקל. בנוסף, בי־קום מכרה מניות בזק בהיקף של מיליארד שקל.

 

בסך הכל הרווח של בי־קום מבזק נאמד ב־3.2 מיליארד שקל כיום בי־קום מחזיקה ב־26.3% ממניות בזק. שווי החברה עומד על 18 מיליארד שקל. כלומר, שווי האחזקה של בי־קום עומד על 4.7 מיליארד שקל. מחיר המניה כיום הוא 6.5 שקלים. לכאורה, נראה כי שווי השוק של החברה ירד בכ־3 מיליארד שקל מאז שאלוביץ' רכש את בזק, אלא שאם מביאים את זרם הדיבידנדים בחשבון, מחיר מניית בזק המתואם עומד על פחות מ־4 שקלים. כלומר, אלוביץ' הרוויח חרף הירידה בשווי השוק.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x