$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

המחלץ הלאומי חיליק מגנוס מחפש אחר שלד בורסאי

חברת החילוץ הוותיקה של חיליק מגנוס מנסה לגייס 10 מיליון שקל כדי להתמקד בפעילות חדשה: שיווק מכשירי תקשורת לוויינית בחו"ל. אלא שהגיוס המבוקש הוא לפי שווי דמיוני של 125 מיליון שקל - אף שהפעילות הנוכחית באפיק זה הפסדית

אורן פרוינד 06:5223.03.17

שמו של חיליק מגנוס מוכר בעיקר לישראלים שטיילו בדרום אמריקה או בהודו כמי שייסד בישראל את פעילות החילוץ וההצלה ממדינות רחוקות. אלא שבימים האחרונים מגנוס עלה לתודעה של לא מעט אנשי שוק הון ומשקיעים בעלי כיסים עמוקים, שתרים אחר הזדמנות השקעה מעניינת. ל"כלכליסט" נודע כי חברת החילוץ שהקים מגנוס ב־1994 התרחבה לאחרונה לצורך פעילות חדשה שבלבה מכשירי תקשורת לוויינית. בחודשים האחרונים ניהלה זרוע זו סבב פגישות עם משקיעים ישראלים כדי לגייס הון של 10 מיליון שקל לפי שווי חברה דמיוני של 125 מיליון שקל. מגנוס אף בוחן כניסה לשלד בורסאי בתל אביב בניסיון לגייס הון בהנפקה בבורסה, אולם עד כה לא נתקל בסוחר שלדים שהביע נכונות למהלך.

 

בנו של חיליק, אייל מגנוס (45), הוא היזם והרוח החיה מאחורי המיזם החדש, המופעל תחת חברת מגנוס גלובל אסיסטנס. פעילות זו כוללת לעת עתה השכרה של מכשירי תקשורת לוויינית, שנועדו בעיקר למטיילים ישראלים בעולם. המכשירים מושכרים עבור 2–3 דולר ליום, ומאפשרים ליצור קשר עם מוקד שירות של מגנוס מכל מקום בעולם, ללא תלות בקליטה סלולרית. במידת הצורך, כמו ברעידת האדמה שהתרחשה בנפאל ב־2015, מפעיל מגנוס גם צוותי חילוץ והצלה, תוך שיתוף פעולה עם כל חברות הביטוח הישראליות למעט כלל ביטוח.

 

צפי החברה: הכנסות של 2.5 מיליון שקל ב־2017

מגנוס פועל עם חברה קטנה שמעסיקה 10 עובדים ברחוב קרליבך בתל אביב. יחד עם קבלני משנה מגיע מניין עובדיה בעולם ל־80. החברה מחזיקה ב־1,200 מכשירי תקשורת בלבד המושכרים היום בתפוסה מלאה.

 

הפעילות של מגנוס קטנה יחסית אך צומחת במהירות. הכנסות החברה עלו מ־550 אלף שקל בשנת 2014 והגיעו ל־1.6 מיליון שקל ב־2016. על פי הערכות החברה, היא תסיים את 2017 עם הכנסות של 2.5 מיליון שקל לפעילות זו והפסד של 618 אלף שקל.

 

חיליק מגנוס חיליק מגנוס צילום: מאיר אזולאי

 

שיווק המכשיר החדש מתוכנן ל־2018

הפעילות הקטנה וההפסדית אינה אטרקטיבית למשקיעים, בטח שלא לשם כניסה לבורסה, אולם למגנוס יש תוכנית עסקית שאפתנית. זו כוללת ייצור מכשיר חדש והעתקת פעילות השכרת המכשירים לאירופה ולארה"ב במהלך שיקפיץ את רווחי החברה אם יצליח.

 

על פי ההערכות הפנימיות של מגנוס, הפעילות הזו צפויה להגיע עד 2021 להכנסות של 110 מיליון שקל ולרווח נקי של 20 מיליון שקל בשנה. לפיכך החליטו במגנוס להעריך את הפעילות בשווי 125 מיליון שקל.

 

אייל מגנוס, שמכהן היום כמנכ"ל של קבוצת מגנוס ושל הפעילות החדשה, נעזר לצורך גיוס המשקיעים ביגאל פטרן, איש שוק הון ותיק המכהן כחבר בדירקטוריון מגנוס וגם בלא מעט חברות ציבוריות, בהן חברת הביומד מדיוי וחברת ג'ובוקיט, שפיתחה פתרונות בתחום כוח האדם. לשניים היסטוריה משותפת בחיל האוויר.

 

 

מגנוס הבן, בוגר מגמת אמנות בבצלאל, כבר החל להוציא לפועל את התוכנית העסקית לייצור המכשיר החדש והעתקת לב הפעילות לאירופה ולארה"ב. לצורך פיתוח המכשיר החדש חתמה מגנוס על חוזה ייצור עם חברת OEM. אב־טיפוס של המכשיר כבר קיים ונמצא בבחינה. סיום הייצור שלו צפוי במהלך השנה ושיווקו מתוכנן ל־2018. בנוסף חתם מגנוס על הסכם שירות עם חברת אירידיום האמריקאית, ספקית התקשורת הלוויינית הגדולה בעולם.

 

מכשיר לוויני של חיליק מגנוס מכשיר לוויני של חיליק מגנוס

 

במקביל פועל מגנוס להרחבת פעילות השכרת המכשירים לאירופה. החברה כבר החלה במגעים להקמת הסניף הראשון שלה בווינה, אוסטריה. בשוק האירופי שמגנוס מתכנן לקחת בו חלק יש 20 מיליון נוסעים רלבנטיים בשנה. בארה"ב בונה מגנוס על שוק של 400 אלף מנויי חברת הטלפוניה אירידיום, וכן על קצב צמיחה של 18% בשנה. מגנוס מתכנן להציע למטיילים באירופה חבילה שתכלול השכרה או מכירה של מכשיר לווייני, חבילת תקשורת ומינוי על שירות מוקד חירום וחילוץ.

 

בנוסף מתכנן מגנוס להרחיב את הפעילות לארה"ב. החברה כבר חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברה אמריקאית שתהיה המשווקת שלה בארה"ב, באמריקה הלטינית, ברוסיה ובאסיה.

 

ממגנוס לא התקבלה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x