$
שווקי חו"ל

מנכ"ל פיינל בועז בש: "השוק מתפוצץ ממידע ואנחנו מתמודדים איתו בכל יום"

מנכ"ל חברת האלגוטריידינג השומרת בסודיות על שיטת המסחר שלה אמר את הדברים בכנס של סיטי בנק בישראל. בש: "ביג דאטה זה טוב, אבל לא מספיק, צריך להשתמש באנליטיקה"

אמיר רוזנבאום ורעות שפיגלמן 10:3823.03.17

"השוק מתפוצץ ממידע ואנחנו מתמודדים איתו בכל יום, הביג דאטה זה טוב, אבל לא מספיק, צריך להשתמש באנליטיקה", כך אמר בועז בש, מנכ"ל חברת האלגוטריידינג פיינל (Final), השומרת בסודיות על שיטת המסחר שפיתחה ונחשבת לאחת מחברות המסחר הגדולות בעולם. בש אמר את הדברים במסגרת כנס של מותג הפינטק Money 20/20 של סיטי בנק שהגיע לישראל במסגרת סיור עולמי.

 

בש לא הרחיב על פעילות החברה או על הכלים שבהם היא משתמשת, רק ציין כי "הדמוקרטיזציה של המידע היא חשובה ואנחנו משתמשים בביג דאטה - ביג טיים". בש התייחס גם לשאלת שיתופיות המידע בין חברות ותאגידים שונים: "בעוד שלחברות קטנות יש אינטרס לשתף מידע ולהפיק מכך תועלת, הרי לחברות ותאגידים גדולים יש אינטרס דווקא לשמור את המידע ולא לשתף אותו".

 

בש נתן כדוגמה את הבנקים הגדולים, שלהם דווקא אינטרס לשמור את המידע על הלקוחות שלהם לעצמם - בגלל הסיבה ששיתוף וחשיפת מידע פיננסי על לקוחותיו של בנק מסויים עלולה להביא להצעות ריבית נמוכות יותר מבנקים מתחרים ולגניבת לקוחות. בש הדגיש כי דווקא ארגונים גדולים קנאים למידע שבידם ושומרים אותו לעצמם. לא כל חברי הפאנל הסכימו עם דעתו של בש, כאשר האינטרס של כל גוף כמובן תלוי באופי הפעילות.

 

"הבנקים כבר לא חוששים מחברות הפינטק"

 

"אם עד לפני שנתיים הבנקים הגלובליים חששו שחברות הפינטק הקטנות עלולות להרוס אותם, כיום המצב שונה - מדברים הרבה פחות על התנגשות בין הצדדים ומדברים הרבה יותר על שיתוף פעולה ביניהם", כך אמר גו'ש לוין, אנליסט הפינטק של הבנק האמריקאי בפאנל "האם הפינטק מאיים הבנקים".

 

בכנס, שהתקיים במרכז החדשנות של הבנק האמריקאי בארץ, אמר לווין כי "הסטארטפים מתחום הפינטק מבינים כיום שלבנקים יש הרבה מאוד יתרונות, כמו ידע, מסד לקוחות גדול וניסיון רגולטורי ולכן כדאי להם לעבוד יחד עם הבנקים ולא נגדם". לוין הוסיף ש"אם בעבר דובר על מהפכת הפינטק, היום כבר מבינים שמדובר באבולוציה של התחום. להערכתנו ההתפתחויות העתידיות יגיעו בעיקר מתחום התשלומים, תהליך התשלום באמצעות כלים מתחום הפינטק יהפכו לדבר הבסיסי. מי שירצה גם להרוויח מתחום התשלומים יהיה חייב לתת שירותים שיש בהם ערך מוסף משמעותי. למשל רשתות מזון מהיר אשר ישכללו את השירות ללקוחותיהם בכך שילמדו את ההרגלים הקבועים שלהם, או יאפשרו להם להזמין לשלם עוד לפני שנכנסו לרשת וכשיגיעו אליה המוצר כבר יחכה להם, כל אלה ועוד מהווים שיפור של חווית הלקוח, מה שימשוך עוד ועוד לקוחות להשתמש בכלים מבוססי פינטק".

 

מימין - בועז בש מנכ"ל פיינל, וניל קורני מנכ"ל סיטי בנק בישראל מימין - בועז בש מנכ"ל פיינל, וניל קורני מנכ"ל סיטי בנק בישראל צילום: סיון פרג'

 

סיון שמרי דהן, שותפה בקרן הצמיחה קומרה קפיטל שהשתתפה בפאנל אמרה כי "בישראל יש התמחות יוצאת דופן בסייבר ודאטה מיינינג - כשאלו משולבות בפינטק נוצרים פתרונות טכנולוגים שמשבשים את התעשייה העולמית, במיוחד בתחום רגיש כמו פינטק, המשלב כסף ולקוחות קצה. זו הסיבה שאני מאמינה שבזכותה יצמחו מכאן חברות מובילות שוק שישנו את הדרך שבה הלקוחות הסופיים צורכים שרותים פיננסיים".

 

איציק פרפס שותף בקרן ההון סיכון Battery Ventures אמר כי "בניגוד לתחומים אחרים, כשמתסכלים על פינטק – נדרש שיבוש של מה שקיים. למשל קשה לדמיין איך חווית לקוח אמורה להראות אבל זה ישנה את השוק ויראה לבנקים הגדולים איך זה אמור להיות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x