$
השורה התחתונה

ענף ההשתלמות בפברואר: תשואה ממוצעת של 0.6%

קרנות ההשתלמות רשמו תשואה ממוצעת של 1.1% מתחילת השנה ושל 11.6% בשלוש שנים. אנליסט בראש עם תשואה של 1.04% ומיטב דש מדשדשת מאחור עם 0.44% בלבד

אורן פרוינד 08:2120.03.17

קרנות ההשתלמות המשיכו במגמה החיובית מתחילת שנה והניבו בפברואר תשואה ממוצעת של 0.6%. התשואה הממוצעת מתחילת השנה היא 1.1%, ובחישוב של שלוש שנים היא עומדת על 11.6%.  

העלייה בתשואה הושגה חרף ירידה של 6.2% במדד ת"א־25 שהפך למדד ת"א־35 בפברואר, ובזכות עלייה של 3% במדד היתר־75. גם בשוק האג"ח נרשמו עליות בפברואר: האג"ח הממשלתיות צמודות המדד והשקליות בריבית קבועה עלו ב־%3.1 וב־%6 בהתאמה. אג"ח חברות צמודות מדד עלו ב־%2 וחזרו לרמתן מתחילת השנה.

 

קרן ההשתלמות הכללית של אנליסט, שהניבה את התשואה הטובה ביותר ב־2016, הובילה את הטבלה גם בפברואר, עם תשואה של 1.04%. במקום האחרון ניצבת מיטב דש, עם תשואה של 0.44% בלבד. נועם רוקח, סמנכ"ל השקעות באנליסט, הסביר כי "מה שסייע לנו בתחילת השנה הוא החשיפה לשוק המניות הסחיר, ובעיקר בחירה מוצלחת של מניות שהיכו את מדדי הייחוס, בהן וויקס, איירפורט סיטי וטאואר. לבחירה מוצלחת של מניות ואג"ח חברות יש משקל רב לגבי התשואה בעת הזו, יותר מהחלוקה בין אפיקי ההשקעה".

 

"ידי בנק ישראל כבולות"

בשבוע שעבר עלתה הריבית בארה"ב ל־1%, אולם זו לא השפיעה מאוד על תמהיל ההשקעות בקרנות. "עליית הריבית בארה"ב היתה צפויה", אמר רוקח. "העקום האמריקאי מגלם שלוש העלאות ריבית השנה וריבית של יותר מ־2% בתוך קצת יותר משנתיים, ולפיכך הודעת הריבית לא דרשה שינויים כלשהם בתיק".

 

רוקח לא צופה מהלך מקביל בישראל. לדבריו, "לישראל נכנסים נטו דולרים בהיקף 15–10 מיליארד דולר בשנה. בנק ישראל יכול רק לנסות למתן את הייסוף באמצעות רכישות. לכן, הגם שהריבית הדולרית החלה לעלות, ידי בנק ישראל כבולות ולא צפויה העלאת ריבית השנה".

 

לדברי רוקח, יש מקום לעליות בשוק המניות הישראלי, אולם התמחור מתחיל להיות יקר. "התשואה הפנימית במניות עדיין סבירה ביחס לאפיקי השקעה אחרים, ביחוד בבנקים, בנדל"ן מניב ואולי בפארמה", ציין, "אך המכפילים התרחבו בלא מעט מגזרים בשוק, בייחוד בחברות מהשורה השנייה והשלישית. ככלל מחירי המניות בשווקים הגלובליים, ובמידה מסוימת גם בישראל, כבר אינם נמוכים, והם נשענים על היעדר אלטרנטיבות מספקות".

 

רוקח התייחס גם למרווחי התשואות — הפער בין תשואת אג"ח ממשלתיות לאג"ח חברות בעלות אותו מח"מ: "המרווחים הקונצרניים הצטמצמו בשנה האחרונה כי משקיעים לא מסתפקים בתשואה הנמוכה של האג"ח הממשלתיות. כמו כן, בישראל אין די היצע לעומת הביקוש הגדול מצד גופי החיסכון ארוך הטווח וקרנות הנאמנות. המרווחים הקונצרניים יכולים להיפתח, אך הביקוש לתשואה בסביבת ריבית אפסית יגביל זאת".

 

 

"דגש על נדל"ן מניב"

במקום השני בתשואת פברואר התמקמה קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם, שהניבה תשואה של 0.92%. מתחילת השנה רשמה הקרן תשואה של 1.13%. דני ירדני, סמנכ"ל השקעות בבית ההשקעות, ציין כי "סייעה לנו החשיפה לבנקים בישראל ולנדל"ן מניב, שבו להערכתנו יש עוד מקום לעליות: הנדל"ן המסחרי והמשרדים לקראת צמיחה. מנגד נמנענו מענף הפארמה, שהמשיך בביצועים חלשים".

 

בנוגע לעליות בשוק המניות הישראלי ציין ירדני: "אנו אחרי ראלי משמעותי. בחירת טראמפ דחפה את השווקים על בסיס צפי לתרחישים שלא קרו בפועל. וככל שהשווקים עולים, אנחנו משחררים סחורה ומצמצמים חשיפה למניות". גם באג"ח החברות נראה כי אלטשולר שחם יצמצם חשיפה בקרוב. "האג"ח הקונצרניות בישראל יקרות והמרווחים לא מצדיקים את הסיכון. בשורה התחתונה אנחנו מעדיפים למכור את הקונצרניות ולהישאר עם הממשלתיות", סיכם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x