$
בורסת ת"א

שפיר רכשה מסמכים לחיפושי גז ונפט בים התיכון

החברה שמתמחה בבנייה ובפיתוח תשתיות רכשה כבר לפני חמש שנים רישיון לכריית פצלי שמן בדרום; מודיעין הפסיקה את ניסיונותיה לחיפוש נפט בים הצפוני

ליאור גוטמן 21:5107.03.17

שוק האנרגיה המקומי ממשיך לרשום תזוזות ותהפוכות: חברת שפיר הנדסה, שמתמחה בבנייה ובפיתוח תשתיות, רכשה את מסמכי משרד האנרגיה לקראת חיפושי גז ונפט בים התיכון, כך נודע היום (ג').

 

 

 

מדובר בהליך המכרזי במסגרתו ישראל 24 בלוקים, גודל כל אחד מהם כ־400 קמ"ר, וחלקם סמוכים לתגליות הגז הגדולות אשר נמצאו בעבר. לטענת משרד האנרגיה, שנשען בנושא על נתוני חברות ייעוץ בינלאומיות, מול חופי ישראל קיים פוטנציאל לכאורה של 6.6 מיליארד חביות נפט וכ־2,137 מיליארד מ"ק של גז טבעי.

 

 

מה דעתך על מניית שפיר הנדסה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

עבוד שפיר זהו אינו הניסיון הראשון להשקיע בתחום האנרגיה. לפני כחמש שנים ביקשה החברה רישיון לכריית פצלי שמן בדרום הארץ, אולם הפעם מדובר בחיפושי גז במים עמוקים. בשפיר אישרו את בחינת הנושא.

 

לעומתם, חברת מודיעין דיווחה לבורסה לפני שעה קלה שהיא נוטשת את הניסיונות לחפש נפט בים הצפוני. מודיעין הודיעה על כוונתה בינואר האחרון אולם לטענת החברה בדיקות נאותות גיאולוגיות, הנדסיות וכלכליות בשטחי החיפוש הובילו למסקנה שהן "אינן לשביעות רצונה של השותפות והן מצביעות על כך שהפרויקט אינו עומד בפרמטרים של סיכון מול סיכוי התואמים לאסטרטגיה של השותפות נכון למועד זה".

 

 

 צילום: בלומברג

 

לפיכך מודיעין מפסיקה את ההתקשרות עם הגורמים הזרים שמחזיקים ברישיונות שם.

 

הקלות למפעלים שעוברים לגז 

 

בתוך המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה היום את יוזמת רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה למתן פטור מהיתר בנייה למתקנים תעשייתיים במפעלים שמעוניינים להסב את שיטת העבודה שלהם ממזוט וסולר לגז טבעי.

 

במשרד האנרגיה אומרים שעד היום מפעלים שרצו להתחבר לתשתית הגז הטבעי היו מחויבים בקבלת היתר בנייה מרשות הרישוי המקומית. קבלת ההיתר כללה תהליך בירוקרטי מסורבל ומתמשך, אשר עיכב את תהליך חיבור המפעל, ואף היווה גורם אשר מנע במקרים מסוימים מאחרים לפתוח בהליך התחברות. מטרת הפטור, הינה לסייע ולהקל על הליך הסבת המפעלים ברחבי הארץ לתשתית הגז הטבעי.

 

 

 

המהלך צפוי לחבר יותר מפעלים השנה ולעמוד במטרות המשרד שכוללות חיבור של כ-120 מפעלים. נכון להיום מחוברים רק כ-30 מפעלים אבל שר האנרגיה, יובל שטייניץ, שמשתתף ביוסטון בוועידת CERAweek השנתית לאנרגיה, אמר ש"מדובר בצעד חשוב נוסף שיסייע לצרכנים להתחבר לתשתית הגז הטבעי. משרד האנרגיה ממשיך לפעול לקידום משק הגז הטבעי ולעודד צרכנים להתחבר אליו, וזאת על מנת לבסס את העצמאות האנרגטית של מדינת ישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x