$
מט"ח וסחורות

לאחר התרסקות נוספת של הדולר והיורו: בנק ישראל מתערב בשוק המט"ח

בנק ישראל רכש 300 מיליון דולר לאחר עוד יום של השתוללות בשקל. הדולר היציג נפל ב-0.7%, היורו נחתך ב-1.3%. שערו של הדולר היציג נקבע על 3.632 שקלים, היורו הידרדר עד ל-3.824 שקלים. בשווקים העולמיים רושם הדולר עליות חזקות, לאחר תמיכה שהביעו מנהיגי הפד בהעלאת ריבית קרובה. אפסילון: "השקל מסרב להצטרף למגמה העולמית"

מיקי גרינפלד 15:5201.03.17

השקל המשיך בשלו גם היום (ד'), עם ריצה נוספת מול המטבעות המובילים: הדולר היציג נפל ב-0.7% מול המטבע המקומי ל-3.632 שקלים - שערו הנמוך ביותר מאז ה-15 לספטמבר 2014, אז עמד שערו היציג על 3.626 שקלים. 

 

דרמה נוספת נרשמה לאחר קביעת השער היציג, כאשר בנק ישראל נכנס לשוק ורכש כ-300 מיליון דולר על מנת לנסות לבלום את התחזקות השקל.

 

היורו נפל היום ב-1.4% ושערו היציג נקבע על 3.824 שקלים. זהו השער היציג הנמוך ביותר שנקבע ביורו מאז ה-24 לדצמבר 2001 - אז נקבע שערו היציג של היורו על 3.8148 שקלים.

בשווקים העולמיים נרשמת התחזקות של המטבע האמריקאי: הדולר מזנק ב-1% מול מקבילו היפני ל-113.9 ין. באירופה רושם היורו ירידה של 0.5% מול הדולר - הצמד נסחר ב-1.052 דולר ליורו. הליש"ט נחלשת ב-0.7% ל-1.229 דולר.

 

ברקע למסחר בשוק המט"ח העולמי, נאומו של הנשיא טראמפ בקונגרס, שקרה לחיזוק הכלכלה האמריקאית, ובעיקר התמיכה שהציגו אתמול בכירי הפד בהעלאת ריבית מוקדמת.

 

נשיא הפד בניו יורק וויליאם דדלי (William Dudley) אמר בראיון ל-CNN שהקייס להעלאת ריבית בקרוב "הפך להרבה יותר משכנע". במקביל, נשיא הפד בסן פרנסיסקו ג'ון וויליאמס (John Williams) אמר בנאום בפני לשכת המסחר בסנטה קרוז שהוא בטוח בהמשך העלייה הבריאה בקצב הצמיחה של כלככלת ארה"ב, גם לאחר העלאת ריבית.  

 

"יותר מנאומו של טראמפ, אני מאמין שהמשקיעים מעבירים את תשומת הלב שלהם בחזרה לשאלה האם אופציית העלאת הריבית בחודש מרץ עדיין נמצאת על השולחן. נראה שהפד יקבל אור ירוק להעלאת ריבית במרץ, אלא אם כן נקבל דוח תעסוקה גרוע במיוחד בשבוע הבא ", אמר יוקיו אישיוזוקי (Yukio Ishizuki), אסטרטג מט"ח בכיר ב-Daiwa Securities.

  

עידן אזולאי מנכ"ל קרנות נאמנות אפסילון, אומר הבוקר שהדולר המשיך להתחזק בעולם על רקע התחזקות ההערכות שהריבית בארה"ב תועלה כבר החודש.

 

 "המטבע שמסרב להצטרף למגמה העולמית של התחזקות של הדולר הוא כמובן השקל שמציג עוצמה חריגה מול סל המטבעות. מידת הפגיעה ביצואנים מהתחזקות השקל תלויה בכמה הם יפוצו מעלייה בהיקף היצוא כתוצאה מהשיפור בכלכלה הגלובלית", אומר אזולאי.

 

וויליאם דדלי, נשיא הפד בניו יורק וויליאם דדלי, נשיא הפד בניו יורק צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x