$
בורסת ת"א

יומיים אחרי שלא עמדה ביעד ההנפקה, גלוב אקספלוריישן מנסה שוב

שותפות הגז ביטלה לפני יומיים הנפקת יה"ש כי לא עמדה ברף המינימום לגיוס. כעת היא מנסה לגייס 5 מיליון שקל כדי להיחלץ מרשימת השימור

ניר טל 08:4027.02.17

יומיים בלבד לאחר שגלוב אקספלוריישן ניסתה לגייס 7 מיליון שקל בהנפקת יה"ש, לא עמדה ביעד וכשלה בהיעדר היענות מצד הציבור - מגיע הניסיון השני. השותפות תנסה היום לגייס מאותו ציבור כ־5.5 מיליון שקל. המטרה: לחזור לרשימת המסחר הראשית ולהפנות משאבים לקידוח ראשוני בזכויות שרכשה בסנטה ברברה שבקליפורניה. 

בשבוע שעבר הודיעה שותפות חיפושי הנפט והגז כי תנסה לגייס כ־7 מיליון שקל מהציבור בתמורה להנפקת 6 מיליון יה"ש ו־750 אלף כתבי אופציה. עתה תציע השותפות לציבור 5 מיליון יה"ש ב־1.1 שקלים ליה"ש (לעומת 1.15 שקלים ליה"ש לפני כמה ימים). אם תגייס את סכום המינימום, היא תציע לציבור 750 אלף כתבי אופציה.

 

ב־2016 נכנסו היה"ש של החברה לרשימת השימור של הבורסה, לאחר שהציגה גירעון בהון ושווי אחזקות ציבור של פחות מ־5 מיליון שקל. מטרת ההנפקה היתה להיחלץ מהרשימה. התמורה יועדה לפעילותה השוטפת של החברה, בדגש על ביצוע קידוח בפרויקט Escolle בקליפורניה, שאת הזכויות (90%) עליו רכשה ב־2016. אלא שהגיוס כשל כשהביקושים הסתכמו ב־2.8 מיליון שקל בלבד ולא עמדו ברף המינימלי שהציבה החברה, 3.05 מיליון שקל.

 

עבור גלוב אקספלוריישן תמורת ההנפקה היא צינור חמצן. החברה נושאת על גבה הערת עסק חי, ונכון לסוף הרבעון השלישי של 2016, יש לה הון חוזר שלילי וגירעון בהון של 965 אלף דולר. זאת אף שבאוגוסט האחרון גייסה מהציבור בהנפקת יה"ש כ־2.8 מיליון שקל. מתחילת 2013 רשמה השותפות הפסדים של 25 מיליון דולר ברקע קידוחים שלא צלחו. האחרון היה ב־2013, קידוח אופק 2, שעליו השליכה את יהבה.

 

הסכנה: איבוד זכויות בנכסים קיימים

בדו"ח האחרון של השותפות ציינו רואי החשבון כי אין לה אמצעים לעמוד בתוכניות העבודה שלה. ללא הון או מימון השותפות "עלולה לוותר על תוכנית החיפושים או לצמצמה ולאבד זכויותיה בנכסי הנפט שבידיה". כתוצאה החליטה החברה לעדכן את תשקיף המדף אתמול.

 

גלוב אקספלוריישן, שבשליטת הגיאולוג ד"ר ברוך דרין, בנו צבי דרין ומשפחת שטרנברג, נסחרת לפי שווי שוק של 5.1 מיליון שקל — רחוק שנות אור משנת 2010 העליזה, אז עמד השווי על 132 מיליון שקל. שותפויות נוספות זכו נפלו בהיעדר תגלית ממשית, וארבע מבין 20 השותפויות היום נכללות ברשימת השימור של הבורסה.

 

כניסת משקיעים לא יצרה שיפור בפעילות

לגלוב אקספלוריישן זכויות ברישיון יהל במפרץ חיפה (20%), אך היא לא עומדת בתנאיו כי לא החלה לקדוח עד אוקטובר 2016, כפי שקבע הרישיון; וכן ברישיון אופק באזור רמלה, שבמסגרתו ביצעה שני קידוחים ללא תוצאות.

 

גם כניסת משקיעים לא תרמה לשיפור בפעילותה. כך, ב־2014 נכנס צביקה ברודצקי כשותף כשרכש 25% מהון המניות, שהפכו ל36% מהון המניות לאחר חודשים ספורים. האחרון להיכנס לשותפות היה סעיד סרסור, שרכש כ־70% מהזכויות ברשיונות יהל ואופק באוגוסט האחרון באמצעות SOA Energy Israel הפרטית. תוקפו של רישיון אופק פג והחברה ממתינה לתשובת הממונה על הנפט לגבי הארכתו. ככל שיתבצע, יעמיד לו סרסור מימון של 6.5 מיליון דולר.

 

 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x