$
שווקי חו"ל

ממשיך להידרדר: היורו איבד 0.3% - שערו היציג נקבע על 3.895 שקלים

הדולר עלה ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.710 שקלים. בעולם מאבד היורו 0.3% ונסחר ב-1.050 דולר. קומרצבנק: "הירידה ביורו היא תוצאה של פוליטיקה אירופאית וציפיות להעלאת ריבית בארה"ב"

מיקי גרינפלד 15:3922.02.17

היורו המשיך לאבד גובה גם היום (ד'), אם כי שיעור הירידות היום נמוך בהרבה בהשוואה לנפילה של אתמול: המטבע האירופי נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.895 שקלים.

 

בכך נותר היורו בסביבת השפל שנקבעה אתמול, עם השער היציג הנמוך ביותר מאז 28 בדצמבר 2001 - אז נקבע שערו היציג של היורו על 3.8715 שקלים.

 

שערו היציג של הדולר עלה ב-0.1% ונקבע על 3.710 שקלים. בשווקים הגלובאליים מאבד היורו 0.3% מול מקבילו האמריקאי - הצמד נסחר ב-1.050 דולר ליורו.

 

ברקע למסחר במט"ח בעולם ובארץ, שאלת העלאת ריבית בישיבת הפד של חודש מרץ מן הצד האחד, והמתיחות הפוליטית לקראת הבחירות בצרפת ובמדינות נוספות באירופה מן הצד האחר. הפגישה הבאה של ועדת השוק החופשי בפד - הקובעת את המדיניות המוניטרית ואת שיעור הריבית - צפויה ב-15-14 במרץ, כאשר ההחלטה תתפרסם ב-15 במרץ, מלווה במסיבת עיתונאים של ילן. בפגישה המוניטרית האחרונה נותרה הריבית ללא שינוי, בטווח של 0.75%-0.50%.

 

אף שרוב הגורמים בשוק מעריכים כי לא צפויה העלאת ריבית בישיבה הקרובה, יותר ויותר פעילים מתחילים לשנות את עמדתם, בעיקר לנוכח ההתבטאויות האחרונות של כמה מראשי הפד. בראיון לבלומברג שהתפרסם היום אמרה נשיאת הפד בקליבללנד לורטה מסטר (Loretta Mester) כי הפד לעולם אינו רוצה להפתיע את השווקים, והוסיפה כי "תרגיש בנוח" עם ריבית גבוהה יותר. חלקים מהראיון שפורסמו אתמול תרמו להתחזקות הדולר בעולם ביממה האחרונה.

 

ט'ו לאן נגוין, אסטרטגית בקומרצבנק ט'ו לאן נגוין, אסטרטגית בקומרצבנק צילום: n-tv.de

במסחר באופציות על היורו-דולר, רמת ההימורים נגד התחזקות היורו הגיעה לרמתה הגבוהה ביותר בתקופה של יותר משנה - ועברה את הנתונים שנרשמו לאחר החלטת משאל העם על הברקזיט. 

 

"תמונת המצב היא תוצאה של פוליטיקה אירופית מן הצד האחד וההימור הגובר והולך על העלאת ריבית קרובה של הפד בארה"ב מן הצד האחר. התנודתיות בשוק גוברת בשעה שהמשקיעים מתחילים להכין את עצמם לבחירות - אני מאמינה שהם יהמרו על התוצאות בתוך שוק האופציות". כך אומרת היום ט'ו לאן נגוין (Thu Lan Nguyen), אסטרטגית השקעות בקומרצבנק (Commerzbank).

 

שלב חדש בסיפור מתמשך

היחלשות היורו לעומת הדולר אינה חדשה. היא נגרמת בשל חולשת היבשת, החוששות מפני עליית משטרים לאומניים, אבטלה גבוהה וקריסת הכלכלה היוונית. כך, בחמש השנים האחרונות נחלש היורו לעומת הדולר בשיעור של 21%, בזמן שהדולר נחלש לעומת השקל בפחות מאחוז, מה שמביא את היורו להחלשות מול השקל בשיעור דומה מאוד של כ־22%.

 

הסיבה התורנית להיחלשות היורו הן הבחירות בצרפת הצפויות להיערך בעוד כחודשיים. ספוקולציות על סיכויי זכייתה של מנהיגת הימין הקיצוני מארין לה פן גורמות לתנודות בשווקים האירופאים. במקביל, התחזקות הדולר נרשמה בעקבות הערכות כי הבנק המרכזי של ארה"ב יעלה את הריבית על הדולר בישיבה של חודש מרץ.

 

אולם לא רק חולשתה של אירופה מביאה לחולשת היורו. האירופאים, או לפחות הבנק המרכזי באירופה, רוצים בהיחלשות המטבע כחלק ממלחמת מטבעות כלל עולמית שמתרחשת מזה שנים. כל מדינה רוצה לייצא את האבטלה למדינות האחרות על ידי הפחתת המטבע. במשחק הזה, ככל שמטבע חלש, כך מוצרי הייצוא של המדינה מתקבלים כזולים יותר במדינות האחרות.

 

בנוסף, הבנק המרכזי האירופי נמצא שנים במתווה של הפחחת ריביות, וביצע הרחבה כמותית באמצעות קנייה של אג"ח ממשלתי וקונצרני בהיקף של עשרות מיליארדי יורו מדי חודש. המטרה הרשמית היא להגדיל את הנזילות בשווקים, אך בדרך גם חולשת היורו עשויה לשרת את התעשייה האירופית.

 

הבנק האירופי הבנק האירופי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x