$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לבייב מציע למחזיקים מחיקת 750 מיליון שקל

לב לבייב ומוטי בן־משה אכזבו את מחזיקי האג"ח עם ההצעה לרכישת אפריקה ישראל ב־700 מיליון שקל, זאת לצד מחיקה והנפקת אג"ח חדשות. בהסדר הראשון ב־2010 הזרים לבייב לאפריקה 750 מיליון שקל

גולן חזני 07:1819.01.17

אכזבה בקרב נציגות מחזיקי האג"ח מההצעה המלאה של לב לבייב ומוטי בן־משה. ל"כלכליסט" נודע כי ההצעה של בעל השליטה באפריקה ישראל ובעל השליטה באלון רבוע כחול כוללת מחיקה של לא פחות מ־750 מיליון שקל מהחוב, זאת מתוך סכום כולל של 2.8 מיליארד שקל. הצעתם מיידית וללא בדיקת נאותות.

"זו איננה ההצעה הגבוהה ביותר והרבה פחות אטרקטיבית מהצפוי. הם יצטרכו לשפר אותה משמעותית כדי להיות במשחק", אמר גורם בכיר ממחזיקי האג"ח, "יש הצעות אטרקטיביות יותר, גם במחיר של בדיקות נאותות שמורידות מהוודאות שלהן".

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי לבייב ובן־משה מציעים להזרים 700 מיליון שקל לחברה, אולם גם הזרמה זו מתפרסת על פני שנתיים: 250 מיליון שקל במזומן מיידית עם חתימת העיסקה, והיתרה בשלושה תשלומים של 150 מיליון שקל כעבור שנה, שנה וחצי ושנתיים ממועד החתימה. בנוסף אפריקה תנפיק אג"ח חדשות בהיקף של מחצית מהחוב הנוכחי – כלומר 1.4 מיליארד שקל.

 

אין ערך כלכלי לאחדות

מחזיקי האג"ח ציינו בפני "כלכליסט" כי אפילו ההצעה המקדמית של בן־משה לפני שחבר ללבייב, שהוגשה לנציגות חודשיים לפני קיום המכרז, היתה גבוהה יותר. אז הצעת בן־משה עמדה על הזרמה של 700 מיליון שקל לחברה, גם כן בפריסה של מספר שנים, אך מחיקה קטנה יותר של כחצי מיליארד שקל. כמו כן, בן־משה הכניס התניות שונות כמו אישור כי לבייב לא ישווה את ההצעה, התניה שהמחזיקים לא יכלו להעניק והמגעים הופסקו.

מימין לב לבייב ומוטי בן משה מימין לב לבייב ומוטי בן משה צילום: אוראל כהן

 

מאידך, הצעתה של קרן הגידור ברוש בניהולו של אמיר אפרתי, היא של 1.5 מיליארד שקל במזומן, מיידית ועד 400 מיליון שקל בהנפקת אג"ח. אומנם הצעה זו מגלמת מחיקה גבוהה יותר של 900 מיליון שקל, אך היא מעניקה סכום מזומן גבוה ומיידי ועל כן טובה בהרבה מהצעתם של לבייב ובן־משה. הבדל עיקרי ומהותי נוסף בין שתי הצעות אלו הוא שההצעה של ברוש מותנית בבדיקות נאותות, שיתכן ובסיומם תופחת ההצעה. הצעתם של לבייב ובן־משה היא מיידית ומחייבת. כמו כן, ככל הנראה אם המחזיקים יבחרו בכל הצעה שהיא אינה של בעל השליטה הנוכחי צפוי לבייב להיאבק באמצעות בית המשפט בתהליך נטילת השליטה מידיו.

 

הליך שבו יציף לבייב את ההזרמות הקודמות שלו לאפריקה בעקבות הסדר החוב הקודם בחברה ב־2010. הזרמות שהיקפן 750 מיליון שקל בתשלומים של 150 מיליון מדי שנה, עד לפני שנה.

 

החבירה של בן־משה ללבייב שנחשפה השבוע ב"כלכליסט" והדהימה את שוק ההון ובעלי המניות והאג"ח של אפריקה. והמניה זינקה שלשום ב־19%, אתמול התממשה המניה בירידה של 5%, אולם כמעט בכל תרחיש אפשרי של הסדר ברור שהחברה תהיה שייכת למחזיקי האג"ח ואחזקת בעלי המניות תימחק עם השקעתם.

בין מגישי ההצעות האחרים היתה קרן לונסטאר שגייסה עד היום 70 מיליארד דולר. הצעתה לא פורסמה אולם על פי הערכות מדובר בהצעה גבוהה מאוד הכוללת תספורת נמוכה לצד רכיב מזומן לא גבוה. קרן ווסטפורט קפיטל, שהגישה הצעה הכוללת הזרמה של 600–700 מיליון שקל במזומן, מחיקת 800 מיליון שקל והפחתת הריבית על יתרת החוב ל־5% לשנה.

 

גד זאבי הציע הזרמה של כחצי מיליארד שקל ומחיקת 800 מיליון שקל. את ההפרש בין החוב שעומד כנגד מחזיקי האג"ח להצעה, זאבי מציע לפרוע באגרות חוב ארוכות. האחים סיידוף שעשויים לשפר את הצעתם, הגישו הצעה שכוללת הזרמה של מיליארד שקל ומחיקה של סכום דומה. חברת חג'ג' נדל"ן של האחים צחי ועידו חג'ג', הגישה גם היא הצעה לרכוש את מלוא אג"ח החברה תמורת 800 מיליון שקל במזומן ועוד ניירות ערך (שלא יהיו בהכרח של אפריקה ישראל) בעלי שווי כלכלי של 750 מיליון שקל.

 

כוח המשיכה להצעה מבית

כלל ההצעות והנתונים הוצגו בפני חברי הנציגות בפגישה שנערכה עם בנקאי ההשקעות ניר אפשטיין ואמיר צ'צ'יק מחברת אפשטיין קפיטל שנבחר לנהל את המכרז. בפגישה לא נמסרו שמות המציעים השונים, בחלקם, אולם נמסר כי קרנות השקעה גדולות משתתפות במכרז. הנציגות ואפשטיין אמורים לבחור את ההצעות הגבוהות שיעלו לשלב הבא של התמחרות מחייבת. ככל הנראה, למרות שאיננה הגבוהה ביותר, הצעת לבייב ובן־משה תיכלל בעיקר בשל מרכיב הוודאות שבה, וההערכות כי היא תשופר משמעותית במו"מ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x