$
שווקי חו"ל

דאו ג'ונס בשיא כל הזמנים; נוירודרם הישראלית זינקה ב-26.7% בנאדס"ק

מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.2%, נאסד"ק - ב-1%; החברה הישראלית קיבלה אישור מה-FDA שמעניק לה יתרון בשוק הפרקינסון; הגז הטבעי בשיא של שנתיים

כתבי שוק ההון 23:0205.12.16
דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס פוטסי קאק דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - חששות מתוצאות משאל העם באיטליה? וול סטריט נועלת עוד יום מסחר חיובי, ודאו ג'ונס כהרגלו בשבועות האחרונים מגיע לשיא חדש נוסף, לאחר שעלה ב-0.2% כשמניות כמו נייקי וגולדמן זאקס עלו ביותר מ-2% ומובילות את המגמה. נאסד"ק עלה ב-1% ו-S&P 500 התחזק ב-0.6%.

 

מדד ISM למגזר השירותים בחודש נובמבר עלה לרמה של 57.2 נקודות לעומת קריאה של 54.8 נקודות באוקטובר.

 

"אני חושבת שהעובדה שעברנו את משאל העם ולא הרבה השתנה מאז, זה דבר טוב לשווקים בארה"ב", כך אמרה קייט וורן, אסטרטגית השקעות בחברת אדווארד ג'ונס. היא הוסיפה שהמניות בארה"ב מושפעות מהשווקים באירופה.

 

21:50 - הנפט מסוג WTI עלה היום ב-0.2% וננעל ברמה של 51.8 דולר לחבית - שיא מאז יולי 2015. עם זאת, במהלך יום המסחר הגיע הנפט לרמה של 52.4 דולר לחבית. המגמה החיובית נרשמה היום למרות הזעזוע הפוליטי באיטליה, אך על רקע הערכות של אנליסטים מסוימים לפיהן אופ"ק והמדינות האחרות המפיקות נפט יתקשו ליישם את התוכניות להגבלת התפוקה.

 

הגז הטבעי עלה ב-6.3% ל-3.654 דולר למיליון BTU - שיא מאז דצמבר 2014. מאז ה-11 לנובמבר רשם הגז הטבעי זינוק של 40%. הסיבה לעליות: תחזיות מזג האוויר צופות חורף קר במיוחד, זאת בשעה שכמחצית ממשקי הבית בארה"ב משתמשים בגז טבעי להסקה.

 צילום: בלומברג

 

בתוך כך המשקיעים מתאוששים מההלם בעקבות תבוסתו של ראש ממשלת איטליה, מתאו רנצי, במשאל העם, ובעקבות כך התפטרותו: היורו לקראת היום הטוב ביותר שלו מאז יוני והוא עולה ב-1.1% מול הדולר לרמה של 1.0789 דולר ליורו. זאת לאחר שאתמול כבר רשם שפל מאז חודש מרץ ונסחר עבור 1.0505 דולר ליורו.

 

21:00 - על רקע ההערכות להעלאת ריבית קרובה בארה"ב: הזהב נחלש היום קלות - ב-0.1% - וננעל ברמה של 1,176.5 דולר לאונקיה. הכסף התחזק ב-0.4% וננעל ברמה של 16.9 דולר לאונקיה.

 

20:45 - אגרות החוב האמריקאיות ל-10 שנים ו-30 שנים נסחרות ביציבות, ותשואתן עומדת על 2.38% ו-3.05% בהתאמה.

 

20:00 - בנק אוף אמריקה עולה ב-2.5% ומשלים עלייה של כ-30% בתוך פחות מחודש, עת בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות.

 

18:50 - ה-FDA מעניק לנוירודרם יתרון בתחרות על שוק הפרקינסון. החברה הישראלית קיבלה אישור מהרשות האמריקאית לבצע ניסוי פשוט יותר במוצר הדגל, ND0612, במקום לערוך שני ניסויים גדולים - מה שמגדיל את הסיכוי לקבלת אישור לתרופה.

 

עודד ליברמן נוירודרם עודד ליברמן נוירודרם

 

 

18:30 - הבורסות באירופה חותמות את יום המסחר בירוק, למעט הבורסה באיטליה שננעלה באדום: מדד דאקס הגרמני עלה ב-1.75%, מדד פוטסי הבריטי עלה ב-0.5% ומדד קאק הצרפתי הוסיף 1% לערכו. הבורסה באיטליה ירדה ב-0.2% בצל משאל העם במדינה (ראו הרחבה מטה).

 

18:10 - נומרה משדרג את המלצתו למניית רשת המזון המהירמקדונלד'ס ל-'קניה' מ-'ניטרלי'. מניית החברה עולה ב-1% בבורסה בניו יורק.

 

17:00 המכון לניהול האספקה במגזר היצרני (ISM), פרסם שהמדד שלו, הקובע את רמת ההזמנות של מנהלי הרכש בסקטור היצרני, עלה בחודש נובמבר ל-57.2 נקודות - שיא של שנה. נזכיר כי קריאה מעל "50" מצביעה על התרחבות הסקטור. האנליסטים ציפו לעלייה של מינורית במדד ל-55.4 נקודות מ-54.8 נקודות בחודש אוקטובר.

 

16:30 - הבורסות בניו יורק פותחות את יום המסחר בירוק: מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.4% לשיא כל הזמנים. נאסד"ק ו-S&P 500 עולים ב-0.5%.

 

16:00 - רינת אשכנזי, מנהלת מחקר מדדים בקסם: "נראה שאת עיקר העניין ירכזו הבנקים האיטלקים. הסיכוי להבראת בנק Monte dei Paschi (הבנק השלישי בגודלו באיטליה) דרך הגיוס בשוק הולך וקטן (כאשר לפי התוכנית המקורית היה אמור לגייס 5 מיליארד יורו). ככל הנראה, התספורת הממשלתית תהיה האפשרות היחידה. בנוסף, הבנקים באיטליה מתמודדים עם 360 מיליארד יורו חובות בעייתיים, אולם מניות הבנקים ככל הנראה כבר מגלמות את הסיכון שכן הן "נחתכו" בכ-50% לפני המשאל. יש לציין כי UniCredit הינו הבנק היחיד בעל סיכון סיסטמתי למערכת ויש לעקוב אחר ההתפתחות בכיוון זה".

 

14:10 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט נסחרים בעליות שערים של עד 0.5%, דבר המצביע כי המגמה הירוקה השוטפת את השווקים צפויה להגיע גם לבורסות בניו יורק.

 

14:00 - עידן אזולאי מנכ"ל קרנות נאמנות אפסילון: "תוצאות המשאל באיטליה הן המשך ישיר למגמה הבדלנית, פופוליסטית אשר שוטפת את העולם כיום. סביר להניח שהמגמה הזו תאפיין גם את מערכות הבחירות שצריכות להיערך באירופה במהלך 2017. המגמה הזו תקשה מאוד על הניסיונות להאיץ את הצמיחה באירופה באמצעות מדיניות ממשלתית. לאור זאת, סביר להניח שלמרות שהנתונים האחרונים הצביעו על עלייה מסוימת בפעילות הכלכלית, אירופה תמשיך להציג קצב צמיחה מתון למדי, מה שיגרום לכך שלא יחול שינוי במדיניות המוניטרית ברבעונים הקרובים".

 

13:50 - בצל העליות בשוקי המניות, הזהב יורד בשווקים העולמיים. המתכת היקרה מאבדת 0.9% מערכה ונסחת תמורת 1,168 דולר לאונקייה.

 

13:15 - החברה הישראלית אורבוטקמדווחת היום על העיסקה הגדולה ביותר שלה בסין: אורבוטק תספק מערכות בדיקה וסריקה מתקדמות ליצרנית הסינית BOE בהיקף של 61 מיליון דולר.

 

12:50 - הנשיא דונלד טראמפ, יחד עם הצוות הקרוב, הרחיבו את קבוצת המועמדים לתפקיד הבכיר ביותר בממשל הנכנס של מזכיר המדינה, ועל פי דיווחים בסוף השבוע אחד המועמדים הנבחנים עתה הוא יו"ר ומנכ"ל חברת האנרגיה הגדולה בארה"ב אקסון מוביל, רקס טילרסון (Rex Tillerson).

 

רקס טילרסון מנכ"ל אקסון מוביל רקס טילרסון מנכ"ל אקסון מוביל צילום: בלומברג

  

12:10 - הבנק הבריטי RBS הגיע להסדר בתביעה ייצוגית, במסגרתו ישלם לתובעים 800 מיליון ליש"ט - סכום אותו כבר מחקה מדוחותיו הקודמית.  ההסדר גובש בתביעה שהגישו 5 קבוצות תובעים נפרדות, המתמקדת בהתנהלותו הפסולה ובהסתרת מידע ממשקיעים ומלקוחות במשבר של 2008, זמן קצר לפני שחולץ על ידי המדינה (המדינה מחזיקה היום ב-77% מהבנק). במסגרת הפשרה, שנחתמה עם 3 מקבוצות התובעים, הבנק לא הכיר בכך שפעל באופן פסול מבחינה חוקית, והודיע שיהדוף בבית משפט כל טענה של צד שיבחר שלא להגיע להסכם פשרה. 

מה דעתך על מניית EXXON MOBIL:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

11:50 - הבנק האיטלקי יוניקרדיט (ראו בעניינו עדכונים קודמים) מנהל מגעים עם חברת אמונדי (Amundi) הצרפתית למכירת חברת ההשקעות בנדל"ן פיוניר (Pioneer Investments). אמונדי היא חברת ניהול הנכסים הגדולה באירופה ופיוניר היא השישית בגודלה. יוני קרדיט הבנק ניהל בתקופה האחרונה מגעים עם גורמים שונים למכירת פיוניר, כחלק ממהלכי מימושים שנועדו לחזק את מאזנו. על פי דיווחים בתקשורת האירופית, אמונדי מציעה 3 מיליארד דולר עבור החברה.

 

11:10 - רמה חריפה של תנודתיות באירופה: הבורסה במילאנו עברה תוך שעה מהפתיחה לעליות, בשיעור של 1.4% נכון לעכשיו, הירידות בבנקים האיטלקים התמתנו לרמות של עד 1%, כשחלקם אף עברו לעליות של עד 2%. עליית התשואה על האיגרת האיטלקית ל-10 שנים ירדה מ-14 ל-8 נק' - התשואה עומדת עתה על 1.98%.

 

 מסדרונות הבורסה במילאנו מסדרונות הבורסה במילאנו צילום: בלומברג

 

10:45 - דבר הכלכלנים והאנליסטים הישראלים:

 

אלכס זבז'ניסקי, כלכלן ראשי מיטב דש: "הכישלון של משאל העם באיטליה הוא עוד חור לדופן הספינה האירופאית. השווקים מתייחסים בעיקר לתרחיש האופטימי יחסית שלא יתקיימו בחירות מוקדמות באיטליה, אבל אי אפשר לפסול את האפשרות הזאת. כל עוד האי בהירות הפוליטית נמשכת בשבוע-שבועיים הקרובים, אנו עלולים לראות תגובות שליליות בשווקים בעולם. צריכים לזכור שאיטליה היא הכלכלה השלישית באירופה שכמעט ולא צומחת. הבנקים באיטליה עמוסי חובות רעים ומחזיקים במאזניהם כרבע מהאג"ח של ממשלת איטליה עצמה. קיים חוסר שקיפות בהתנהלות של ה-ECB והבנק המרכזי של איטליה ביחס לאותם הבנקים. נוסיף לכך גם העובדה שלמפלגה אנטי אירופאית באיטליה יש סיכויים ריאליים להגיע לשלטון".

 

אורי גרינפלד כלכלן ראשי בפסגות: "ניתן להניח שתוצאות משאל העם באיטליה והתפטרותו של רנצי יביאו חוסר שקט לשווקים בימים הקרובים, שכן רמת אי הוודאות לגבי איטליה בפרט ואירופה בכלל עלתה. חוסר שקט זה עשוי לבוא לידי ביטוי בהיחלשות היורו, עלייה במרווחי התשואות בין אג"ח של מדינות הפריפריה האירופאיות (איטליה, ספרד, פורטוגל וכו') וירידות בשוקי המניות, בדגש על סקטור הבנקאות. מדובר בהשלכות קצרות טווח בלבד שכן למרות שקל כביכול לצייר קו ישיר בין תוצאות משאל העם לבין משבר בגוש היורו, במציאות קו זה עובר בהרבה תחנות ביניים, אשר בהן ההסתברות לכך שמקבלי ההחלטות יצליחו להמנע ממשבר היא גבוהה. גוש היורו לא קורס בקרוב והמשבר הפיננסי אינו עומד בפתח. מה שכן, התוצאות מאמש בהחלט מעלות עוד קצת את רמת הסיכון העומדת מול המשקיע, בהחלט ניתן לצפות לתנודתיות חדה לאחר תוצאות המשאל אבל אין שום סיבה להניח שינוי מגמה בשווקים".

 

יונתן כץ מלידר שוקי הון: "בחודשים הקרובים צפויים מספר אירועים אשר עלולים להגביר את אי הוודאות, כולל בחירות בהולנד ב-14 במרץ ובחירות בצרפת ב-23 באפריל. לכן, סביר להניח שהלחץ לפיחות ביורו (והתחזקות הדולר) יימשך בחודשים הקרובים. למרות שסיפור איטליה לא מהווה עדיין game changer כמו הברקזיט, בחודשים הקרובים קיים חשש יותר מוחשי לגבי עתידו של הגוש, והוא עשוי להביא לירידות חדות בשווקים - התפתחות אשר צפויה למתן את הפעילות הגלובלית ולכן גם להשפיע על תוואי העלאת ריבית הפד בשנה הקרובה". 

 

רונן מנחם ממזרחי טפחות: "ברקזיט זה לא, ייתכנו מספר ימים של בחינת ההשלכות והתרחישים הנוספים שילוו בתנודתיות מעט גבוהה מהרגיל ובמהלכם יעדיפו סוחרים להצטייד בנכסים בטוחים נוספים ולהתרחק ממוקדי האירוע – מה שיוליך לדוגמה לעליות נוספות של איגרות החוב של ממשלת איטליה. המבחנים הללו יקשו על האירו ולכן סביר כי ינוע לכיוון של שוויון 1-1 כנגד הדולר, בפרט אם הריבית בארה"ב תעלה מהר".

 

10:15 - פתיחת באירופה, כשמילאנו יורדת ב-1.4%, ומולה הבורסות המובילות בגרמניה,צרפת ואנגליה חיוביות: דאקס עולה ב-1.3%, קאק מתחזק ב-0.7% ופוטסי עולה ב-0.3%. מוקדם יותר באסיה: ניקיי ירד ב-0.8%, שנגחאי ירד ב-1.2%.  תשואת אג"ח איטליה ל-10 שנים נוסקת ב-14 נק' ל-2.05%.

 

הירידה ביורו מתמתנת לשיעור של 0.4%, והוא נסחר ב-1.062 דולר ליורו.

 

ירידות חדות במניות הבנקים באיטליה (ראו עדכונים מוקדמים). יוניקרדיט, הבנק הגדול באיטליה, נחתך ב-5%, בנקו פופולרה נחלש ב-6.3%, בנקה קריג' נחלש ב-3%. בגרמניה דויטשה בנק מאבד 2.5%.

 

 

 צילום: בלומברג

 

10:00 - תשואת אג"ח איטליה ל-10 שנים חוצה את רף ה-2%: התשואה מזנקת ב-11 נק' ל-2.01%. תשואת האג"ח האיטלקית ל-30 שנה עולה ב-8 נק' ל-3.08% ועוקפת את המקבילה האמריקאית, שהתשואה בה עומדת על 3.05%.

 

9:45 - ככל שהזמן עובר, השווקים מתחילים להירגע: הירידות בחוזים באירופה מתמתנות מעט, רגע לפני פתיחת הבורסות. החוזים בארה"ב בשלב מוקדם זה עברו לעליות קלות של 0.1%.  

 

9:30 - ברקליס, על ההכרעה במשאל האיטלקי: "התוצאה צפויה להחריף את החששות לסקטור הבנקאי האיטלקי ולהוביל להורדות דירוגים נוספות למגזר מצד חברות הדירוג - אם כי אנו לא צופים לפעולה מיידית. חברו תהדירוג יצפו להתפחויות הפוליטיות לפני שיקבלו החלטת דירוג מעודכנת".

 

9:00 - ריצ'ארד קוצ'ינוס, ראש מחלקת מט"ח אירופה בסיטי, צופה כי ההחלטה באיטליה תוביל לירידות בשוק האג"ח והמניות האיטלקי גם יחד. לדבריו, בחודשיים הקרובים היורו-דולר יבחן את סביבת 1.045 שנרשמה במרץ 2015.

.

8:20 - כמה מהמוסדות הפיננסים החשובים באיטליה, שיזכו היום למעקב צמוד מצד המשקיעים: יוניקרדיט, הבנק הגדול ביותר באיטליה בנכסים מנוהלים (UniCredit); בנקה מונטה די פאסקי (Bance Monte dei Paschi di Siena) כאמור הוא הבנק במצב הקשה ביותר, על סף קריסה. מעבר להשלכות הקשות שתהיינה לקריסתו תהיה לכך גם משמעות היסטורית, שכן די פאצי', שיוסד כ'בנק' בשנת 1472, נחשב למוסד הבנקאי הראשון בהיסטוריה; יוניקרדיט (UniCredit).

 

ומוסדות נוספים: קריג' (Banca Carige); מדיאולנום (Banca Mediolanum); פופולרה (Banco Popolare); אינטנסה סנפאולו (Intensa Sanpaolo); בנק ההשקעות מדיאובנקה (Mediobanca); יו.בי.איי (UBI Banca); ענקית הביטוח ג'נרלי (Generali Group).

 

מטה בנקה מונטה די פאצ'י די סיינה מטה בנקה מונטה די פאצ'י די סיינה צילום: רויטרס

 

8:10 - לקראת ההמשך: החוזים העתידיים על S&P 500 יורדים ב-0.3%, באירופה יש פער בין החוזים על הדאקס והקאק שיורדים בכ-0.8% לבין לונדון, שם הם מצביעים על ירידה של 0.3%.

 

8:00 - אג"ח ממשלתיות: תשואת אג"ח גרמניה ל-10 שנים יציבה ב-0.28%, תשואת אג"ח אנגליה ל-10 שנים יציבה ב-1.38%, תשואת אג"ח ארה"ב לתקופה זו יורדת ב-5 נק' בסיס ל-2.34%.

 

7:40 - לאחר המתנה ארוכה הושק היום בסין החיבור בין הבורסה בהונג קונג לבורסה הסינית בשנזן - שתאפשר למשקיעים בינלאומיים לסחרו במניות הרשומות בשנזן (ובמקביל תעניק גישה למשקיעים בסין למניות בהונג קונג). על רקע המגמה השלילית באזור נרשמת בשעה זו בשנזן ירידה של 0.5%.

 

 

שנזן, סין שנזן, סין צילום: שאטרסטוק

 

7:10 - "הסיכון של הצבעת הלא באיטליה, יותר משאלת השינוי החוקתי, נובע מהפוטנטיאל לאי יציבות פוליטית ומהאפשרות של יציאה לבחירות. הדאגה האמיתית של השווקים היא האם המצב הנוכחי יוביל לבחירות שבהן תנצח תנועת חמשת הכוכבים - אשר מעוניינת בקיומו של משאל עם על יציאה מגוש היורו. אף שלא ברור אם אכן איטליה תעזוב בסופו של דבר, הפוצניאל למשאל עם בעניין מגדיל את פרמיית הסיכון בשווקים", אומר ריק ספונר (Ric Spooner), אנליסט שווקים בכיר ב-CMC Markets.

 

7:05 - בשוק הנפט נרשמת הבוקר ירידה של 0.7% בברנט שנסחר ב-54.1 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.7% ל-51.3 דולר לחבית.

 

7:00 - לאחר ניצחון העמדה הבדלנית בברקזיט והפגיעה במעמדו של האיחוד האירופי, ובפראפרזה על המשפט שהציב שייקספיר בפיו של יוליוס קיסר, המתבוסס בדמו לאחר שנדקר על ידי ברוטוס, 'הגם אתה ברוטוס' (Et tu Brute), כך שואלת הבוקר אירופה - 'הגם את איטליה?'. השווקים שהתמודדו בחודשים האחרונים עם ניצחון העמדה הבדלנית יותר במשאל העם הבריטי ובבחירות לארה"ב, נאלצים לעשות זאת שוב הבוקר, לאחר ההכרעה במשאל העם האיטלקי שדחה את הרפורמות של ראש הממשלה רנצי

 

התגובה המיידית: היורו נופל ב-1.1% ונסחר תמורת 1.055 דולר. השווקים באסיה פותחים את שבוע המסחר בירידות: ניקיי יורד ב-1%, שנגחאי יורד ב-1.4% והאנג סנג יורד ב-0.3%.

 

תשומת לב מיוחדת תינתן ירכזו היום הבנקים האיטלקים הנמצאים במצב שביר במיוחד של חובות כבדים, וכשמונטה די פאצ'י, הבנק השלישי בגודלו במדינה (Monte dei Paschi di Siena), נדרש לגיוס של 5 מיליארד יורו עד לסוף השנה על מנת למנוע סיכון כבד לקריסתו. 

 

מינורי אוצ'ידה (Minori Uchida), אנליסט מט"ח בכיר ב-Bank of Tokyo-Mitsubishi, אומר הבוקר כי "הצבעת ה'לא' היתה מתומחרת במידה ביורו, כך שאני לא צופה נפילה חזקה מדי בטווח הקצר. ואולם בטווח הארוך, ההצבעה תפגע במאמצים של איטליה להיפטר מחובות הבנקים, והדבר צפוי להרחיב את הפער בין התשואות של גרמניה ושל איטליה".

 

 

ראש ממשלת איטליה מתאו רנצי ראש ממשלת איטליה מתאו רנצי צילום: איי אף פי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x