$
בורסת ת"א

בנק ישראל שוקל קביעת מדיניות אחידה לחלוקת דיבידנדים בבנקים

מטרת המהלך שאותו בוחנת המפקחת על הבנקים חדוה בר היא להגדיל את רמת הוודאות של המשקיעים

רעות שפיגלמן 21:5828.08.16
בנק ישראל שוקל להנהיג מתווה עם כללים אחידים לחלוקת דיבידנדים במערכת הבנקאית. חדוה בר, המפקחת על הבנקים, בוחנת את המהלך, אך גיבושו של המתווה טרם נקבע ואינו סופי.

 

מבין חמשת הבנקים הגדולים בישראל רק שלושה מחלקים דיבידנדים - בנק הפועלים, מזרחי טפחות והבנק הבינלאומי. דיסקונט ולאומי - שני הבנקים הנוספים מבין חמשת הבנקים הגדולים בישראל - לא מחלקים.

 

מטרת גיבוש הכללים האחידים, וגם השקיפות שלהם, היא מהלך שנועד לסייע לגופים המוסדיים ולציבור המשקיעים לקבל ודאות גבוהה יותר ביחס להשקעה במניות הבנקים הסובלים כיום מתמחור נמוך ביחס להון העצמי שלהם. מכפיל ההון שלפיו נסחרים הבנקים נמוך מ-1, ופירוש הדבר שהשווי הסחיר שלהם נמוך מההון העצמי.

מנכ"לית דיסקונט לילך אשר טופילסקי. הבנק לא מחלק דיבידנד מנכ"לית דיסקונט לילך אשר טופילסקי. הבנק לא מחלק דיבידנד צילום: רמי זרניגר

 

גם עמידה ביעד הלימות ההון (היחס שבין היקף ההון לבין נכסי הסיכון) שקבע הפיקוח על הבנקים איננה ערובה לחלוקת דיבידנד, שכן בנק דיסקונט, בניהולה של לילך אשר טופליסקי, שעומד כבר ביעד הלימות ההון שהוצב לו, איננו מחלק דיבידנדים. וזאת בשל השיעור הגבוה מאוד של ההוצאות ביחס להכנסות שלו.

 

המצב כיום איננו משקף לציבור באופן ברור וגלוי באילו קריטריונים נדרש כל בנק לעמוד על מנת שיקבל את אישורה של המפקחת לחלוקת דיבידנד.

 

כיום, שלושת הבנקים שמחלקים דיבידנד הם כאלו שבהם קיימים גרעיני שליטה ואילו שני הבנקים שהם בבעלות מלאה של הציבור, דיסקונט ולאומי, אינם מחלקים דיבידנד.

 

בבנק דיסקונט מקווים כי עם קבלת אישור הפיקוח על הבנקים להנהגתה של תוכנית התייעלות רב-שנתית, יוכל הבנק לשוב ולחלק דיבידנדים לאחר שנים רבות שלא חילק. בבנק לאומי התמודדה עד לאחרונה המנכ"לית רקפת רוסק עמינח בעמידה ביעד הלימות ההון שהוצב לבנק - ולכן חלוקת דיבידנד היתה מקטינה את היקפי ההון של הבנק ולא מסייעת למטרה של השגת ההון הדרוש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x