$
השורה התחתונה

חשיפה לקרביים של תעשיית הרכב

דלפי, שמפתחת טכנולוגיות לשוק הרכב העולמי, מתרוממת מנפילת העבר ומציעה אג"ח בתשואה של כ־4.4%

אריאל קורינאלדי 07:5911.06.13
דלפי אוטומוטיב (Delphi Automotive) היא ספקית של רכיבים לתעשיית הרכב, הפועלת מול 25 יצרניות הרכב הגדולות בעולם.

 

החברה הנוכחית הוקמה על חורבותיה של חברת דלפי המקורית שהכריזה על פשיטת רגל ב־2005, לאחר שנכנסה לקשיים בעקבות מבנה עלויות גבוה והתחייבויות פנסיה לעובדים. במהלך שנת 2009 רכשו נושיה העיקריים את רוב פעילות החברה הוותיקה תמורת ויתור על חובם והזרמת הון. בנוסף, הגיעה החברה להסכם עם האיגודים השונים ופתרה את בעיית מימון התחייבויות הפנסיה.

 

יצרנית החלקים לרכב דלפי יצרנית החלקים לרכב דלפי צילום: בלומברג

 

בשנים האחרונות התרכזה החברה באספקת מוצרים המתאימים למגמות השולטות בענף הרכב: בטיחות הנוסעים, הקטנת זיהום אוויר ואיכות סביבה וחיבור בין מכשירי תוכן חיצוניים דוגמת טלפונים חכמים למערכות הרכב.

 

כמו כן, החברה ממשיכה בתהליך ההתייעלות והארגון מחדש, ומתמקדת ביצירת מבנה הוצאות תחרותי, בין היתר באמצעות הקמת מתקני ייצור באזורים בעלי עלות נמוכה. אסטרטגיה נוספת להתייעלות היא גיוון מקורות ההכנסה והפחתת התלות בתעשיית הרכב הקל, ברמה הגיאוגרפית על ידי הרחבת פעילותה בשווקים מתפתחים, וברמת תמהיל המוצרים ומגוון הלקוחות.

 

שיפור בביצועים

בשלוש השנים האחרונות הציגה החברה תוצאות משופרות, אך עם זאת, ב־2012 נרשמה ירידה של כ־3% בהכנסות לרמה של 15.5 מיליארד דולר, שנבעה בעיקר מהשפעה שלילית של שערי מט"ח. רמת הרווחיות התפעולית נשחקה ל־9.5% בעקבות הוצאות ארגון מחדש גבוהות.

 

 

נכון לסוף הרבעון הראשון של 2013, רמת החוב ברוטו של דלפי עמדה על כ־2.5 מיליארד דולר ובקופתה יש יותר מ־800 מיליון דולר. ב־2012 הציגה החברה תזרים נקי (התזרים השוטף לאחר השקעות בציוד קבוע) חזק של כ־770 מיליון דולר שהצטרף לתזרים מצרפי של כ־1.4 מיליארד דולר בשנתיים הקודמות.

 

החברה מציגה כיום יחסים פיננסיים חזקים. כך, לדוגמה, שיעור החוב נטו להון עצמי עומד כיום על 56% ויחס החוב נטו ל־EBITDA (הרווח התפעולי לפני פחת והפחתות) עומד על פחות מ־1, כלומר תיאורטית, החברה יכולה להחזיר את חובה בשנת פעילות אחת.

 

חשוב לציין כי החברה צפויה לשלם תשלומי קרן נמוכים בשנים הקרובות ותשלום הקרן המהותי הבא, בהיקף של כ־400 מיליון דולר, יחול רק ב־2018.

 

סיכונים עיקריים

בין הסיכונים העיקריים של ההשקעה בחברה נציין את התלות במצב הכלכלה העולמית לצד חשיפה גבוהה לאירופה (41% מהכנסותיה). כמו כן, לחברה יש מינוף תפעולי גבוה הנובע מרמת הוצאות קבועות גבוהה, ולכן ירידה בהיקפי הייצור עלולה לפגוע ברווחיות בטווח הקצר. סיכון נוסף הוא חשיפת החברה למספר לקוחות מהותיים מצומצם, כשחמשת הלקוחות הגדולים מהווים קרוב למחצית מהכנסותיה השנתיות.

 

השורה התחתונה

דלפי מציגה תזרים נקי גבוה ויחסים פיננסיים חזקים, והיא מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות עם פוטנציאל צמיחה מרשים

 

הכותב הוא מנהל מחלקת מחקר ביובנק

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x