$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": שמיר עשוי לקבל 100 מיליון שקל נוספים מלאומי בעסקת תנובה

לאומי ושמיר מנהלים מגעים לפיהם שמיר יפוצה מיידית תמורת ביטול סעיף בהסכם העברת מניותיו לידי הבנק, הקובע פיצויים במקרה של מכירה או הנפקתה של תנובה. סעיף זה עלול להביא לפרסום הערכת שווייה של תנובה בניגוד לעמדת אייפקס

גולן חזני 06:5729.11.10

בנק לאומי ומאיר שמיר מנהלים מגעים להגדלת חלקו של שמיר בעסקת מכירת תנובה תמורת ביטול מנגנון ההתאמה שנקבע בהסכם רכישת המניות של לאומי מידי שמיר. כך נודע ל"כלכליסט". שמיר, שהיה צפוי לקבל מלאומי כ־1.23 מיליארד שקל תמורת מניותיו (20.7%) לפי שווי של 2.2–2.1 מיליארד דולר של לתנובה, עשוי לקבל עוד כ־100 מיליון

שקל אם המגעים בין הצדדים יבשילו. המגעים בין הצדדים הם ניסיון לעקוף את פרסום שיערוך שווייה של תנובה, לפי דרישת רשות ניירות ערך, לאור התנגדותה של אייפקס, בעלת השליטה העיקרית בתנובה.

 

מנגנון ההתאמה הוא רשת ביטחון שהעניק שמיר ללאומי במסגרת הסכם רכישת המניות לתקופה של ארבע שנים, שיופעל במקרה של מכירת תנובה או הנפקתה בבורסה. הוסכם כי במקרה של מכירה לפי מחיר הנמוך מהמחיר שבו בוצעה העסקה בין שמיר ללאומי, יפצה שמיר את לאומי עד סכום של 430 מיליון שקל. עוד הוסכם כי אם תנובה תימכר במחיר גבוה יותר ממחיר מכירת מניות שמיר ללאומי, הוא יוכל לקבל עד 278 מיליון שקל נוספים מלאומי. המנגנון מפצה את שמיר על עליית ערכה של תנובה ל־2.7 מיליארד דולר, ומגן על לאומי מפני ירידת ערך בשווייה של תנובה ל־ 1.5 מיליארד דולר.

 

מבחינה חשבונאית, לאופציה יש שווי ויש לשערך אותה מדי תקופה. עם זאת, השיערוך יכול ללמד על השווי הנוכחי של תנובה, בניגוד לעמדתה של זהבית כהן, מנהלת אייפקס ישראל - בעלת השליטה העיקרית בתנובה. החברה אף מנהלת מגעים מול רשות ניירות ערך במטרה לנסות להגיע להסכמה שתמנע את שיערוך החברה, אולם הסיכוי לכך נמוך.

 

עוד בטרם הבשיל הסכם הפיצוי, מבטח שמיר, שהשקיעה ברכישת תנובה 320 מיליון שקל, צפויה לרשום על השקעתה רווח של 910 מיליון שקל שהושגבתוך שלוש שנים.

 

 

המשקיעים מתעניינים גם בחלקה של אייפקס

 

בינתיים קרוב לאומי להסכם להכנסת השותפים לעסקה. כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני כחודש, בנק לאומי מנהל מגעים מול גופים פרטיים ולא מוסדיים, כדי להימנע משיערוך של תנובה בדו"חות הציבוריים, וכבר אז פורסם כי שני הגורמים העיקריים הם דוד פורר, בעל השליטה בחברת התרופות הפרטית ניאופרם, וברונו לנדסברג, בעל השליטה בסנו. שני הגורמים הנוספים שיצטרפו לשניים הם חן למדן, בעל השליטה בחברת השילוח אוריין ובחברת האופנועים מטרו, ומשפחת תורג'מן, בעלת השליטה בטחנת הקמח שטיבל. כל אחד מארבעת השותפים צפוי להשקיע כ־150 מיליון

שקל ברכישה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי כל ארבעת השותפים נכנסים אליה מתוך כוונה ללמוד את החברה ולהתמודד בעתיד עם גורמים נוספים על רכישת השליטה בחברה, כשאייפקס תחליט למכור את חלקה.

 

בתוך כך יתקיים היום בבית המשפט העליון הדיון בערעור של תנובה על התביעה הייצוגית שהוגשה נגדה בפרשת החדרת הסיליקון לחלב.

 

בהכנת הידיעה השתתף מארק שון

בטל שלח
    לכל התגובות
    x