$
בורסת ת"א

התיאבון של קרגל: במו"מ לרכישת סלינה תמורת 50 מיליון שקל

מנהלת מגעים לרכישת המתחרה בתחום ייצור יריעות הניילון כדי למזג אותה עם החברה־הבת פלסטו שק

גולן חזני 08:5207.04.10

משא ומתן למיזוג בין שתיים מהחברות הגדולות בארץ בתחום יריעות הניילון. ל"כלכליסט" נודע כי חברת קרגל, יצרנית לוחות הקרטון, מנהלת מו"מ לרכישת חברת סלינה מנצרת עילית תמורת סכום המוערך ביותר מ־50 מיליון שקל. קרגל היא בעלת השליטה בחברה הבורסאית פלסטו שק, שאת השליטה בה רכשה לפני כארבע שנים תמורת 180 מיליון שקל. על פי ההערכות, המטרה של קרגל היא למזג בין שתי החברות.

 

סלינה היא חברה פרטית בבעלותו של המנכ"ל חיים גיטרמן שגם ייסד אותה ב־1972. סלינה היא המתחרה העיקרית של דור כימיקלים שבשליטת משפחת דנקנר. היא פועלת בשוק המקומי וגם בשוק לייצוא ומייצרת יריעות מפוליפרופילן בשקיפות גבוהה המיועדות לייצור מוצרי אריזה ידידותיים לסביבה המשמשים לעטיפת פרחים, לחם ומאפה, ירקות ופירות, טקסטיל ועוד. היריעות שמייצרת החברה משמשות בין היתר לייצור שקיות ויריעות לאריזה, שקופות, מחוררות, ומודפסות בעד שמונה צבעים בסטנדרטים אירופיים ואמריקאיים. בחברה 200 עובדים.

 

הנתונים של סלינה אינם ידועים מאחר שמדובר בחברה פרטית. עם זאת, היקף ההכנסות השנתי שלה מוערך ב־100 מיליון שקל, והיקף הייצור שלה עומד על כ־7,000 טונות לשנה. מדובר בענף שהרווחיות בו נמוכה בשל התחרות העזה ומרווחים נמוכים שנובעים מעלויות גבוהות של חומר הגלם. מפעל סלינה ניצב על שטח של כ־5,500 מ"ר, וקו הייצור שלו נרכש מהחברה הצרפתית DMT.

 

 

פלסטו שק עצמה מוזגה כבר ב־2007 עם חברת קרגל אריזות גמישות, החברה־הבת של קרגל, בעסקה של החלפת מניות. החברה הממוזגת נסחרת לפי שווי של 131 מיליון שקל כיום, והיא בעלת הון עצמי של 223 מיליון שקל. הכנסות פלסטו שק ב־2009 עמדו על 324 מיליון שקל. עם זאת, הרווח התפעולי שלה הסתכם ב־12 מיליון שקל בלבד, שולי רווח של פחות מ־4%, והרווח הנקי על 9.5 מיליון שקל בשל קיטון חד בהוצאות המימון.

 

 

ב־2008, לשם השוואה, הפסידה פלסטו שק 22 מיליון שקל הרבה בשל ירידה בשווייה של קרגל אריזות גמישות, שהערכת השווי שלה הופיעה בדו"חות קרגל. קרגל עצמה איננה נסחרת ורק האג"ח שלה נסחרות בבורסה בת"א. הונה העצמי של קרגל עמד על 333 מיליון שקל נכון לסוף 2009, ואת השנה היא סגרה ברווח של 20 מיליון שקל על הכנסות של 675 מיליון שקל.

 

בעלי המניות הגדולים של קרגל הם חברת סי.אי.קרטון (54.7%), שבין בעליה ניר דור שהיה בעבר מנכ"ל מי עדן וכיום מכהן כיו"ר הדירקטוריון של קרגל, עמירם לוינברג ואחיו יהושע לוינברג, ממייסדי ומנהלי גילת, וגבי נגר. בעלי מניות נוספים בקרגל הם כלל תעשיות שבשליטת נוחי דנקנר ואבי פישר (26.4%) וקרן סקיי המנוהלת ע"י צביקה יוכמן וניר דגן (15.1%).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x