ישראל מתחברת לכלכלה
 

השוק

צילום: ישראל הדרי
קובי מימון. בלי אישור 
צילום: ישראל הדרי
מניות קשורות לכתבה
     

    קובי מימון מימש אופציה למניות התחנה המרכזית בלי אישור הממונה על ההגבלים

    התחנה המרכזית הודיעה כי תנסה לקבל את אישור הממונה למימוש האופציה בדיעבד, אך אין כל ודאות כי אישור כזה אכן יתקבל

    שניר הנדלר

    15.03.10, 14:15

    בדצמבר האחרון השתלט קובי מימון באמצעות נצבא שבשליטתו על התחנה המרכזית החדשה. נצבא שהחזיקה ב-35% מהון מניות התחנה, מימשה אופציה שניתנה לה לרכישת 48% נוספים מבעלי התחנה ובהם משפחת יונה וקואופרטיב אגד בתמורה ל-2.97 מיליון דולר.
    מה דעתך על מניית נצבא:
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

     

    כעת מתברר כי מימוש האופציות נעשה מבלי שהחברה ביקשה את אישורו של הממונה על ההגבלים העסקיים כמתבקש בחוק ההגבלים העסקיים. מאחר ומפעילת התחנה המרכזית החדשה לא הגישה בקשה שכזו, היא לא זכתה גם לקבל את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים וכעת תנסה התחנה בניהולו של חיים אביגל לקבל בדיעבד את האישור למימוש האופציות. על פי הודעת החברה, בשלב זה אין ביכולתה להעריך האם אכן אישור שכזה יתקבל לבסוף.

     

    נצבא רכשה את החובות בהיקף של 193 מיליון שקל בתמורה ל־138 מיליון שקל בלבד, קרי בהנחה של כמעט 30%. ב-2009 רשמה התחנה המרכזית החדשה הכנסות של 56.2 מיליון שקל – צמיחה של 5.2% לעומת הכנסות של 53.3 מיליון שקל ב-2008.

     

    בשורה התחתונה רשמה התחנה הפסד שנתי של 46.3 מיליון שקל אשתקד – עלייה של כ-38% לעומת הפסד של 33.6 מיליון שקל ב-2008. עיקר ההפסד נבע מהפרשה לירידת ערך של רכוש קבוע בסכום של 39.2 מיליון שקל שביצע החברה ברבעון האחרון של 2009 בעקבות ירידת ערך של מבנה התחנה המרכזית החדשה. מחיקת שווי הנדל"ן הביאה את התחנה לגירעון של 5.5 מיליון שקל בהון העצמי, לעומת הון עצמי חיובי של 39.5 מיליון שקל ב-2009.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    תגובה אחת ל ”קובי מימון מימש אופציה למניות התחנה המרכזית בלי אישור הממונה על ההגבלים“

    (תגובה אחת)





     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע