$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - הבוננזה של קרן סקיי: תשואה שנתית ממוצעת של 35%

דו"חות הקרן שהגיעו לידי "כלכליסט" חושפים את התשואה השנתית הגבוהה שייצרה מאז שנת 2005. בין ההשקעות המוצלחות שביצעה סקיי: נטלי סקיולייף שחילקה לה דיבידנד של כ־19 מיליון שקל בשנה וחצי האחרונות

הדר רז 07:0006.01.10

קרן ההשקעות הפרטית סקיי, המנוהלת על ידי צבי יוכמן וניר דגן, רשמה תשואה שנתית ממוצעת של 35% ברוטו על ההשקעות מאז הקמתה בשנת 2005. בניכוי הוצאות הקרן, נהנו המשקיעים בסקיי מתשואה ממוצעת נטו (Net IRR) של כ־25% לשנה - כך עולה מדו"חות הקרן לרבעון השלישי של שנת 2009, הנחשפים לראשונה ב"כלכליסט".

 

סטטוס אחזקות קרן סקיי

 

ניר דגן ניר דגן

סקיי, שהוקמה על ידי יוכמן ודגן ומשקיעה בחברות ישראליות בוגרות, גייסה 120 מיליון דולר מגופים מוסדיים ישראליים וממשקיעים זרים. עד כה ביצעה הקרן השקעות בהיקף של כ־80 מיליון דולר. אקזיט ראשון רשמה סקיי ב־2007, כאשר קבוצת אי.די.בי רכשה את אחזקותיה בנטוויז'ן־ברק תמורת כ־180 מיליון שקל.

 

מדו"חות הקרן עולה כי נטלי סקיולייף, אחזקתה הגדולה ביותר (60%), חילקה בספטמבר 2009 דיבידנד של כ־20 מיליון שקל בעקבות רווחים שוטפים. את חלקה בדיבידנד, בסכום של 11.7 מיליון שקל, ניצלה סקיי להחזר הלוואות בנקאיות ולתשלומי ריבית.

 

בדו"ח דירקטוריון סקיי, אשר צורף לדו"חות, צוין כי הדיבידנדים מנטלי סקיולייף משמשים לכיסוי הלוואה בנקאית בגובה 31.5 מיליון שקל שלקחה הקרן ביולי 2008, לצורך מימון מחודש של השקעתה בנטלי והחזר השקעה למשקיעי הקרן.

יתרת ההלוואה לבנקים עומדת על כ־12.7 מיליון שקל, ומאחר שסקיי משרתת את ההלוואה מהדיבידנדים שמתקבלים מנטלי סקיולייף, ניתן להסיק כי מאז יולי 2008 חילקה החברה דיבידנדים בהיקף של כ־31 מיליון שקל, מתוכם חלקה של סקיי הוא כ־19 מיליון שקל.

 

נטלי סקיולייף, המספקת שירותי רפואה דחופה ושירותי ביטחון וסיוע לחולי לב ולאוכלוסיית הגיל השלישי, היא מיזוג של שתי חברות. בשנת 2006 רכשה קרן סקיי 50% מסקיולייף, ושנה מאוחרת יותר רכשה 50% מנטלי, מיזגה אותה עם סקיולייף ועלתה לשליטה של 60% בחברה הממוזגת. מאז רווחיות החברה יותר מהוכפלה.

 

סקיי מחזיקה גם 53% בחברת כוח האדם אדם מילא, והיקף השקעתה בה, נכון לתאריך הדו"ח, הסתכם בכ־8 מיליון שקל. לאחרונה בוצעה באדם מילא השקעה מינורית נוספת, בעקבות זכייה בחוזה לאספקת שירותי אבחון לצבא.

הקרן לא כללה את תוצאות אדם מילא בדו"חותיה לתשעת החודשים הראשונים של 2009, מאחר שהן לא הועברו אליה עד מועד אישור הדו"חות. עם זאת, סקיי מציינת כי קיבלה באפריל 2009 דיבידנד של כ־300 אלף שקל מאדם מילא.

 

בנוגע לאביב שיגור (33%) מציינת הקרן, כי המשיכה ליהנות מצמיחה בהכנסותיה של חברת הבלדרות. אשר לחברת האריזה קרגל, שבה מחזיקה סקיי כ־15%, נכתב כי הקרן בחנה ברבעון השני הפחתה בערך ההשקעה שביצעה בקרגל עוד ב־2008. עם זאת, מנהלי הקרן החליטו כי "הנסיבות אינן מצדיקות עוד הפחתה כזו". בשל כך, ביטלה הקרן את ההפחתה ואף כללה הכנסה של 4.6 מיליון שקל. סקיי מציינת כי משכה מקרגל דיבידנד בהיקף של כ־600 אלף שקל.

 

חלקה של סקיי בלומניס, חברת המכשור לטיפולים רפואיים ואסתטיים, ירד ברבעון השלישי מ־5.53% ל־5.37% בעקבות כניסת משקיע נוסף - קרן אגייט מדיקל של דני נווה. השקעת הקרן בלומניס בוצעה באמצעות LM Partners יחד עם האחים עופר וקבוצת דוברת. סקיי מציינת בדו"חותיה כי מימשה אופציה שעמדה לרשותה והשקיעה בלומניס 586 אלף שקל נוספים.

 

מה דעתך על מניית אלספק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

דווקא השקעתה הראשונה של סקיי (17%), בחברת אלספק - השקעה שבוצעה כבר ב־2005 - נראית בינתיים כהשקעה הפחות טובה של הקרן. מראשית 2006 ועד סוף 2009 איבדה מניית החברה כ־76%, כאשר בשנה האחרונה הוסיפה 24% בלבד. בתשעת החודשים הראשונים של 2009 רשמה אלספק, העוסקת בפיתוח טכנולוגיות בתחום החשמל, הפסד כולל של 1.8 מיליון שקל (המיוחס לבעלי המניות) בהשוואה להפסד של 10.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

 

הקרן השקיעה כ־10 מיליון דולר באלספק, ולמרות ירידת שער המניה, רשמה תשואה של כ־20% על השקעתה בזכות הגנות מירידת ערך, שעוגנו בהסכם.

 

הקרן מציינת כי במהלך הרבעון השלישי חתמה אלספק על חוזה בהיקף של כ־3 מיליון דולר בספרד. לאחרונה נקשר שמה של אלספק לחקירת רשות ניירות ערך. בכירי החברה נחשדו בעבירות של שימוש במידע פנים לעשיית רווחים אישיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x