$
פרסום ושיווק

בג"ץ רומז למדינה: ייתכן שנבטל את החוק להקמת תאגיד החדשות

הרכב של שבעה שופטים דן בכוונה להקים תאגיד חדשות ציבורי ייעודי שיופרד מתאגיד כאן. השופט חנן מלצר אמר לנציגי המדינה: "שקלו שינוי בעמדה, לרבות הצעת חוק מתוקנת"

אביב גוטר 13:2307.11.17

"שמענו את כל הטיעונים, ולכן אנו מבקשים מכם לשקול שינוי בעמדה, לרבות הצעת חוק מתוקנת", כך אמר שופט בית המשפט העליון חנן מלצר לנציגי המדינה בסיכום הדיון בבג"ץ על התיקון בחוק השידור הציבורי שנועד לפצל את חטיבת החדשות מתאגיד כאן והקמת תאגיד ייעודי עבורו. משמעות אפשרית לדבריו של מלצר היא שבית המשפט עשוי לבטל את החוק. בג"ץ נתן למדינה שבועיים להשיב.

 

בג"ץ החל הבוקר (ג') בדיון בנושא אחרי שלפני כחצי שנה הורה בית המשפט על מתן צו ארעי נגד החלת התיקון בעקבות עתירות שהוגשו בעניין.

 

 

הדיון, שהתנהל בהרכב מורחב של שבעה שופטים, החל במתקפה על כוונת הפיצול בין תאגיד השידור לתאגיד החדשות, כשאת את האש ספג נציג המדינה עו"ד נחי בן-אור.

 

השופטים תקפו את תכלית הפיצול ואמרו במפורש שהמטרה האמיתית היא להשפיע על העוסקים בחדשות ולרוקן את התאגיד מתוכן על ידי העברת ליבת העשייה של התאגיד, וזאת כדי שיתאפשר לפוליטיקאים לשלוט בו. "אתם לא מתקרבים להסביר למה עשיתם את זה, ברגע שיש בוס חדש או שמתיישרים איתו או שעוזבים, וזו המטרה היחידה בהקמת תאגיד החדשות", אמר השופט מני מזוז.  

השופט מני מזוז השופט מני מזוז צילום: שאול גולן

 

השופטת דפנה ברק-ארז תקפה את ההסבר של בן-אור שמטרת הפיצול היא התמקצעות בעשיית החדשות ואמרה: "אפשר היה להשיג את אותו הדבר במינוי מנכ"ל חדשות בתוך התאגיד הקיים. הקימו מנגנון מסורבל במטרה להשיג משהו שאפשר להשיג בפתרונות פשוטים יותר. במקום להגיע לנקודה ב-100 מטר עברו 90 ק"מ".

 

בן-אור השיב: "קטונתי מלהחליט איך משיגים את המטרה. טענתי שהדרך שנבחרה אינה מעוררת בעיה חוקתית".

 

תיקון מספר 8 לפיצול התאגיד הוא תולדה של מתווה הפשרה שאימצו ראש הממשלה ושר התקשורת לשעבר בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון לאחר שנתניהו ניסה למנוע את הקמת התאגיד והשארת רשות השידור הישנה במרץ האחרון.

 

על מנת להגיע ליום תחילת השידורים, כאשר רצף השידורים יישמר, החלה הכנסת בהליך חקיקה אינטסיבי להעברת התיקון, אולם עתירות לבג"ץ שהוגשו על ידי תאגיד השידור הציבורי וארגון העיתונאים בטענה לפגיעה בחופש הביטוי ובליבת המהות של השידור הציבורי, שהיא שידור החדשות, עיכבו את יישום התיקון.

 

שופטת בית המשפט העליון דפנה ארז ברק שופטת בית המשפט העליון דפנה ארז ברק צילום: עמית שאבי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x