$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

האחים ויליגר ערכו שימוע למנכ"ל וילי פוד

טלטלה בווילי פוד: אירם גרייבר יסיים את תפקידו בעקבות שימוע לפני פיטורים. סמנכ"ל הסחר מור אטיאס וסמנכ"ל היבוא גיל יקיר הגישו התפטרות. סמנכ"ל נוסף זומן לשימוע

נורית קדוש 08:5205.07.17

השינויים הצפויים בהנהלת וילי פוד, עם חזרתם של האחים ויליגר לשליטה בחברה לפני שבועיים, מתחילים להתממש. ל"כלכליסט" נודע כי המנכ"ל אירם גרייבר עומד לסיים את תפקידו לאחר שימוע שנערך לו השבוע. השימוע נערך ביום שני על ידי האחים יוסי וצבי ויליגר, ואתמול התכנס הדירקטוריון לאשר את המלצת האחים לפטר את גרייבר. עוד נודע כי מור אטיאס, סמנכ"ל הסחר, וגיל יקיר, סמנכ"ל היבוא, הגישו את התפטרותם. בנוסף לכך זומן סמנכ"ל נוסף לשימוע לפני פיטורים.

 

 

 

 

פיטורי גרייבר היו מהלך צפוי על רקע הביקורת הקשה שהוא הטיח באחים בריאיון ב"כלכליסט" לפני חודש. עם זאת, מדובר במנכ"ל שבשנת כהונתו הביא לשיפור בתוצאות החברה. את 2016 היא סיימה עם עלייה של 31% ברווח הנקי, שהסתכם ב־9.8 מיליון שקל. גם המניה של וילי פוד אינטרנשיונל, הנסחרת בנסד"ק, זינקה בעת כהונתו של גרייבר מ־3.75 דולר ל־7.55 דולר. עיקר העלייה נרשם בטרם נודע על כוונתם של האחים ויליגר לחזור לחברה.

 

אירם גרייבר אירם גרייבר צילום: עמית שעל

 

 

מי שיחליף את גרייבר כמנכ"ל הוא טים קרנקו, ששימש בעבר בתפקידים בכירים בחברות מזון שונות. גורמים בחברה ציינו כי קרנקו הגיע למשרדי וילי פוד בימים האחרונים, והוצג על ידי האחים ויליגר כמנכ"ל החדש, עוד בטרם גרייבר פוטר רשמית.

 

חברת הייעוץ אנטרופי הזהירה בחודש שעבר כי החלפת הדירקטוריון במלואו תיצור אי ודאות, תגרור חילופים בהנהלת החברה, ותפגע בממשל התאגידי של החברה. עוד ציינה כי שליטת האחים ויליגר מבוססת על החזקה הונית נמוכה יחסית, כך שלא קיימת הלימה בין המהלך החריג שהם מבקשים להוביל, החלפת הדירקטוריון, לבין הסיכון הכספי שהשקיעו.

 

האחים ויליגר, שייסדו את וילי פוד, מכרו אותה פעמיים וחזרו אליה פעמיים. ב־2007 הם מכרו את השליטה בווילי פוד לאוליגרך ארקדי גאידמק, ומשנקלע לקשיים תזרימיים הציעו לו הלוואה, שאי עמידה בתנאי השבתה תחזיר את השליטה בחברה לידיהם. בפעם השנייה מכרו האחים את החברה לאלכסנדר גרנובסקי, שנקלע לקשיים ומכר אותה לגרגורי גורטובוי. בשנה האחרונה ניהלו האחים מאבק בגרוטובוי בבתי המשפט במטרה לחזור ולתפוס את השליטה בחברה. לצורך כך רכשו מבעלי מניות זרים 27% ממניות BSD, השולטת בווילי פוד, תמורת עשרות מיליוני שקלים, וחברו למשקיע אמריקאי המחזיק בחלק מהמניות עד שהקבוצה בראשותם הגיעה לאחזקה של 48% ממניות החברה, בעוד גרוטובוי מחזיק ב־34% בלבד.

 

באסיפת בעלי מניות מיוחדת של BSD שהתקיימה בתחילת מאי בלונדון הצליחו האחים לקבל רוב לנציגיהם בדירקטוריון, ולהדיח ממנו את גרוטובוי, ששימש כיו"ר, ואת נציגיו.

 

באסיפה כללית שקיימה לפני שלושה שבועות ג'י וילי פוד אינטרנשיונל, בה מרוכזת פעילותה העסקית של החברה, הוחלט לסיים את כהונתם של כל הדירקטורים בחברה ולמנות תחתם את יוסף ויליגר, צבי ויליגר, גיל הוכבוים ודויד דונין, שעליהם המליצה BSD, שעליה השתלטו האחים ויליגר בחודש שעבר. עם תום האסיפה הגיעו האחים ויליגר לחברה וקיימו אתמול פגישות בנושאים שונים עם חברי ההנהלה. בנוסף לכך העבירו האחים לידיהם חלק מזכויות החתימה בחברה, שהיו עד אז בידי ההנהלה.

 

עו"ד סיגל פעיל, המייצגת את גרייבר: "למרות שיפור חד בתוצאות החברה, בחרו האחים ויליגר לערוך שימוע לגרייבר במטרה לסיים את כהונתו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x