$
פרסום ושיווק

ועדת השרים אישרה דחיית הפעלת התאגיד ל-15 במאי

מסתמן שבכנסת תוקם ועדה משותפת לשתי ועדות: ועדת הכלכלה עם ועדת הרפורמות או ועדת הכלכלה עם ועדת הכנסת. בכל מקרה בראשה יעמוד יו"ר הקואליציה דוד ביטן

שחר אילן ואביב גוטר 15:0323.04.17

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הבוקר (א') את הצעת החוק לדחייה ב-15 יום את תחילת שידורי תאגיד השידור הישראלי 'כאן' ואת מועד הפסקת פעילותה של רשות השידור - מה-30 באפריל ל-15 במאי. 

 

מטרתה של דחייה זו היא להקנות פרק זמן שבה יתאפשר לממשלה לקדם תיקוני חקיקה שהושגו במתווה הפשרה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון לפני כשלושה שבועות.

 

במסגרת המתווה הוחלט כי חטיבת החדשות והאקטואליה שהוקמה בתאגיד 'כאן' תופרד ממנה ותהפוך להיות תאגיד עצמאי ייעודי לענייני חדשות ואקטואליה שיתנהל בדומה לחטיבת החדשות ברשות השידור המנוהלת בנפרד מהתאגיד וכוללת גם מועצה נפרדת.

 

עתה צריכה הכנסת לאשר את החוק, ולשם כך הקואליציה שריינה את ימי שלישי ורביעי הקרובים לדיון בחוק. זאת, מחשש לפיליבסטר שתיזום סיעת המחנה הציוני. שריון יום הדיונים השני נועד לאפשר לקואליציה למנוע דיונים בלילה ולהעביר במקרה הצורך את המשך הדיון ליום רביעי. 

ח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה צילום: מיכאל קרמר

 

כך נוצרת האפשרות שהכנסת תקדיש יומיים לדיון בחוק שמטרתו לדחות ב-15 יום את תחילת השידורים. מדובר בחוק המורכב משני סעיפים ואורכו 70 מילה. החוק הארוך והמסובך יותר שעוסק בפיצול התאגיד לשניים והקמת תאגיד חדשות נפרד צפוי להגיע לדיון רק בשבוע הבא.

 

במחנה הציוני לא יודעים לומר עדיין כמה הסתייגויות יגישו כדי ליצור פיליבסטר. זאת, הן בשל הצורך להיות יצירתיים במיוחד כדי להגיש מאות הסתייגויות לחוק של 70 מילה והן משום שלא ידעו כמה חברי כנסת יגיעו לדיון בתקופת פגרה שבה חלק מהח"כים בחו"ל.

 

בתוך כך, ועד עובדי הכנסת לא ימנע את חקיקת החוק לדחיית שידורי התאגיד. ביום שלישי היום שבו אמור להתחיל חקיקת החוק הכריזה ההסתדרות על שביתה כוללת במגזר הציבורי כולל הכנסת. יו"ר ועד העובדים, עו"ד הודיה קין, אמרה ש"הכנסת תמיד נכללת ברשימת הגופים השובתים אבל הנוהג הוא שבפועל היא לא מצטרפת לשביתות בגלל שמדובר בבמה של הדמוקרטיה והתפיסה היא שלא עוצרים את השיח. נביע הזדהות עם השביתה בדרכים שונות כמו כינוס העובדים אבל לא נפגע בחקיקה".

 

ועדה משותפת גם הפעם בראשות ביטן

 

באופן טבעי החוק היה צריך להגיע לדיון בוועדת הכלכלה בראשות ח"כ איתן כבל (המחנה הציוני). כבל, שהוא אחד העותרים לבג"ץ נגד הניסיונות לפגוע בתאגיד, היה יכול לעכב את הצעת החוק זמן רב וכך לאפשר את פתיחת השידורים.

 

באחד החוקים הקודמים שעסקו ב'כאן' הוקמה ועדה מיוחד לדיון בהצעת החוק. כשנדון החוק שדחה את פתיחת שידורי התאגיד מינואר לאפריל ביקשה להקים ועדה מיוחדת נוספת, הפעם בראשות יו"ר הקואליציה דוד ביטן כדי לעקוף את כבל, אבל בסופו של דבר אושר החוק בועדת הרפורמות.

 

כבל פנה לפני שבועיים ליועץ המשפטי לכנסת עו"ד איל ינון כדי לסכל זאת. ינון אכן קבע שראוי היה שועדת הכלכלה תדון בנושא, אבל גם הבהיר שאין מניעה להקים ועדה מיוחדת או משותפת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x