$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

אייל רביד: "ביתן משתמש בעובדים לעכב מכירת סניפים"

מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי טוען כי בעלי יינות ביתן ומגה מעכב העברת 4 סניפים אליו, באזורים בהם רשות ההגבלים קבעה כי יש לביתן שליטה מוגברת. ביתן: "לא ראוי לתגובה"

נורית קדוש 06:5716.02.17

מנכ"ל ומבעלי השליטה ברשת ויקטורי, אייל רביד, יוצא למתקפה יוצאת דופן נגד אחד המתחרים הגדולים שלו - נחום ביתן, בעלי יינות ביתן ומגה. רביד מאשים את ביתן כי הוא מעכב במכוון העברת ארבעה סניפים שחוייב על ידי רשות ההגבלים העסקיים למכור, זאת, לטענתו, כדי לנסות להמשיך ולשלוט באזורים בהם קבעה הרשות כי יש בידי ביתן נתח שוק גבוה מדי.  

 

לדברי רביד, בנובמבר חתמו הצדדים הסכם לפיו סניפי מגה בהרצליה, בתל מונד, בקריית אתא, במגדל העמק ושני סניפים ברעננה יעברו לידיו. בהסכם נקבע כי מגה "תשאיל" את עובדי הסניפים לוויקטורי למשך 5 חודשים. אך לטענת רביד, ביתן עושה שימוש בעובדים כדי שלא לעמוד בהתחייבות, זאת לאחר שהוועד דרש מהעובדים לא להגיע לעבודה בסניפי ויקטורי. בין הצדדים תואמה אתמול פגישה בניסיון להגיע להבנות. "בנובמבר חתמתי עם ביתן חוזה על רכישת 6 סניפים ומאז קיבלתי רק שניים", אומר רביד, "לפי ההסכם, ויקטורי תשלם למגה את עלות העסקת העובדים ומגה תשלם לעובדים את כל המגיע להם. בהסכם כתוב שעובדים שירצו לעזוב את מגה ולהיקלט בוויקטורי יקבלו את כל מה שמגיע להם בהתחשבנות הכספית מגה".

 

"משתמשים בעובדים"

 

רביד טוען כי קודם לסכסוך על העובדים, ביתן יצר מחלוקת עם בעלי הנכסים בהם פועלים הסניפים. "ביתן רב עם בעלי הנכסים, כדי שלא יהיה להם אינטרס לשחרר אותו מהחוזה וכך, כבר 3 חודשים, הוא ממשיך להפעיל את הסניפים וליהנות משליטה באותם אזורים שרשות ההגבלים קבעה שעליו לצמצם את כוחו". לטענתו, רק לאחרונה המחלוקות עם בעלי הנכסים יושבו ואז יצר ועד העובדים של מגה דחייה נוספת. "מאז שנכנסתי לסניף בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, הכפלתי את מחזור המכירות. כיוון שביתן שולט באזור, זה בוודאי בא על חשבונו. אז כדי שזה לא יפגע בו באזורים נוספים, הם משתמשים ביו"ר ועד העובדים שממציא סיבות מצוצות מהאצבע לכך שהעובדים לא יגיעו לעבוד בסניפים כמתחייב מההסכם".

 

במכתב ששלח יו"ר ועד עובדי מגה אתמול לעובדי הסניפים בהרצליה וברעננה נכתב: "מתקבלות תלונות רבות מסניפי הרצליה ורעננה על אי־כיבוד זכויות העובדים, על התעמרות ועל שפה לא נאותה ונאלצנו להוציא מספר עובדים בעבר מסניפים אלו. על כן הריני להודיעכם כי היום (רביעי) זהו היום האחרון לעבודתכם בסניפי רעננה והרצליה ויש לקחת עימכם את הציוד האישי שלכם מהסניף. החל ממחר אין להתייצב כלל לעבודה בסניפים אלה. ועד העובדים ידאג להסעה למרלו״ג בקיבוץ אייל לשיבוץ מחדש בסניפי מגה. אם לא ימצא שיבוץ מיידי, תצטרכו לשבת בבית יום־יומיים ונדאג שישולם לכם שכר מלא".

מימין: אייל רביד מבעלי השליטה ומנכ"ל ויקטורי ונחום ביתן בעלי יינות ביתן ומגה מימין: אייל רביד מבעלי השליטה ומנכ"ל ויקטורי ונחום ביתן בעלי יינות ביתן ומגה צילומים: אוראל כהן , מיקי נעם אלון

 

לטענת ויקטורי, ששילמה 12.5 מיליון שקל עבור שישה הסניפים, חלק מהכסף לא הועבר עדיין לביתן. "אני עדיין מחזיק בנאמנות מיליוני שקלים לאור העובדה שביתן עדיין לא שחרר לי את הסניפים. כואב שהוועד משתמש בעובדים כבני ערובה ומאיים עליהם שמי שלא יעזוב את הסניף מחר ויגיע אליו לישיבה, הוא לא יהיה אחראי עליו במה שנוגע לכספים שמגיעים לו מהנאמנים". ויקטורי פנה אתמול לרשות להגבלים עסקיים. מהרשות נמסר: "תלונתו התקבלה ונבדקת על ידי הרשות". מיינות ביתן נמסר: "דבריו של רביד אינם ראויים לתגובה".

 

בפגישה שקיימו אתמול בשעות הערב רביד ואלי הגיעו השניים להבנות שיבטיחו את המשך עבודתם של עובדי מגה בסניפי ויקטורי בהשאלה, לתקופה של עד חמישה חודשים.

 

למכור בהקדם האפשרי

 

שני התנאים אותם קבעה הרשות בחודש יוני האחרון למיזוג מגה וביתן היו פירוק השותפות של ביתן עם חברת ביכורי השדה דרום בתחום סיטונות ירקות ופירות, ומכירת שמונה סניפים של מגה. הרשות רצתה מלכתחילה לקבוע כי מכירת הסניפים תהיה תנאי מקדים לעסקה, אלא שהצדדים למיזוג העלו חשש שעיכוב העסקה יסכל אותה. הרשות הגיעה להסכמה עם יינות ביתן לפיה תינתן ארכה קצרה למכירת הסניפים, בכפוף להתחייבות של יינות ביתן לפעול למכירתם בהקדם האפשרי.

 

בתחילת ספטמבר פנתה יינות ביתן לרשות בבקשה לבטל את המכירה של הסניף בשוהם בטענה כי נודע לה על פתיחת סניף סופר חדש באזור על ידי רשת שאינה פעילה בו. בית הדין להגבלים שדחה את הבקשה התייחס בהחלטתו להסכמת הרשות לאפשר מכירה מאוחרת, וכתב: "אלמלא המצב העגום אליו נקלעה מגה, כשאלפי עובדיה עמדו בסכנה של אובדן פרנסתם ונושיה עמדו לפני שוקת שבורה, ואלמלא פנייתו של בית המשפט של פירוק, שהפציר בממונה להשלים את הליך בדיקת המיזוג, לא היתה רשות הגבלים עסקיים מאשרת את העסקה, שמשמעותה התמזגות של שניים מבין ארבעה שחקנים הגדולים בענף, בטרם ייערכו השינויים המבניים הנדרשים על מנת למנוע פגיעה משמעותית בתחרות או בציבור".

 

ביתן חתם על מכירת שש החנויות האמורות ורשות ההגבלים החליטה להעביר את מכירת חנויות מגה באילת ובקריית שמונה לידי נאמן. הרשות מינתה את עו"ד יעקב אמסטר כנאמן למכירת הסניפים וזה כבר פרסם הודעה להגשת הצעות, ללא מחיר מינימום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x