$
פרסום ושיווק

אבי שומר: "כדררו אותי מימין לשמאל"

מנכ"ל צומת ספרים סיפר בכנס "מדברים שיווק ברוח ספורטיבית" של "כלכליסט", כי ניסה להביא להגדלת ההיצע בשוק הספרים בערבית בארץ אך החסמים היו גדולים מדי

נורית קדוש 10:4902.07.15
"ב־10 במאי 1933 נשרפו 20 אלף ספרים בכיכר האופרה בברלין, ו־1,200 כותרים הוצאו מחוץ לחוק בגרמניה הנאצית. אחרי כמה שנים פרצה מלחמת העולם השנייה. האם יש קשר?", כך שאל אבי שומר, מנכ"ל ובעלי צומת ספרים.

 

לדבריו, "לפני כמה שנים נשאלתי באחד הכנסים על ידי מנכ"ל בנק מהמגזר הערבי אם אפתח חנות ספרים בערבית. בדקתי את הנושא והגעתי לכמה מסקנות: מאוד קשה לייבא ספרים בערבית לישראל וכל ספר חייב לעבור צנזורה. אם נרצה למכור זכויות של 'מעשה בחמישה בלונים' או 'מיץ פטל' ללבנון ומשם לייבאם לישראל, הם יהיו חייבים לעבור צנזורה. כך, כמעט לא ניתן למכור ספרים בערבית. בנוסף, אין כמעט חנויות ספרים בערבית. גם במרחב של קהיר עד עיראק, ככל שהתנועה האסלאמית התחזקה, שוק הספרים ירד וחנויות הספרים התמעטו".

 


 

הוא הוסיף, "ניסיתי לשנות משהו במצב הזה ולפני שנה נפגשתי עם ח"כ אחמד טיבי, הצעתי לו שיקים מעין מועצת חכמים שתגבש רשימת רבי־מכר ואנחנו ניקח על עצמנו לרכוש את הזכויות עליהם, לתרגם ולהפיץ אותם. הוא התלהב, העביר אותי לעוזרים שלו, והם כדררו אותי מימין לשמאל ולא יצא מזה כלום. אולי גם אני אשם כי לא נאבקתי על זה יותר".

לדבריו, "גם כשבוחנים את מפת הספרות בעולם מגלים שהשפה היחידה שבה נמכרות הזכויות לפי שפה ולא לפי ארץ היא ערבית. וזה מה שתורם לכך ששוק הספרים בערבית קטן מאוד. מתברר שיש תאימות הפוכה: איפה שיש מלחמות אין שוק ספרותי ולהפך".

 

שומר גם סיפר על מהלך יצירתי בארה"ב להעלאת אחוזי הקריאה. "לפני יותר מעשור ה־NBA פיתחו מיזם קריאה שבארץ תורגם בהמשך ל'תקרא־תצליח'. במיזם לקחו חלק ספורטאים שהקריאו ספרים, צילמו סירטונים ועוד. המיזם העלה את אחוזי הקריאה והלוואי שנלמד מזה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x