$
מדיה

הרשות השנייה דחתה ההחלטה אם להעניק לערוץ 10 רישיון

אף שהחוק קובע כי עד סוף החודש יוכרע אם הערוץ זכאי לרישיון ל-15 שנים נוספות, העניקה לו מועצת הרשות השנייה ארכה ללא הגבלת זמן כדי למצוא משקיע. המועמד המוביל - בעלי ערוץ 9, אלכסנדר לוין

אופיר דור 17:5727.03.14

מועצת הרשות השנייה קיימה היום (ה') דיון בבקשת ערוץ 10 לקבל רישיון שידורים ל-15 שנה נוספות. אולם המועצה לא קיבלה החלטה האם הערוץ זכאי או לא לרישיון על סמך המסמכים שהגיש, והעניקה לערוץ שהות נוספת להגשת השלמות לבקשת הרישיון.

במצב הנוכחי ערוץ 10 אינו זכאי לקבלת רישיון כיוון שאין מאחוריו בעל מניות דומיננטי שמעניק לו את הגב הכלכלי הדרוש. בסוף 2013 עזב הפטרון המרכזי של הערוץ רון לאודר והעביר חלק ממניותיו ליוסי מימן, המחזיק 51% ממניות הערוץ כיום. שאר האחזקות הועברו לידי נאמנות המחזיקה כ-25% מהמניות עד למכירה עתידית שלהם.

 

בעל השליטה בערוץ 10, יוסי מימן. אינו מעוניין לשאת לבד את הערוץ על גבו בעל השליטה בערוץ 10, יוסי מימן. אינו מעוניין לשאת לבד את הערוץ על גבו צילום: אלירן אביטל

 

מימן אינו יכול ככל הנראה וגם איננו מעוניין לשאת את ערוץ 10 על גבו לבד ולעמוד בדרישות הכספיות הכרוכות במעבר לרישיון. בעוד השותף הנוסף, המפיק ארנון מילצ'ן (24%) משך את ידיו מערוץ 10 כבר לפני שנים.

 

מועצת הרשות השנייה שמעה היום דיווחים מנציגיו של מימן, ליאו מלמוד ואירית אילוז, על מגעים מתקדמים עם משקיעים פוטנציאליים בערוץ מהארץ והעולם. המועמד הבולט לכניסה להשקעה בערוץ 10 הוא אלכסנדר לוין, בעלי ערוץ 9.

 

בעלי ערוץ 9, אלכסנדר לוין. מגעים מתקדמים עם נציגיו של מימן בעלי ערוץ 9, אלכסנדר לוין. מגעים מתקדמים עם נציגיו של מימן

 

לוין מנהל מגעים מתקדמים עם נציגיו של מימן אך עדיין לא חתם על הסכם עקרונות לכניסה להשקעה. אם יכנס להשקעה בערוץ, לוין צפוי לעשות זאת ביחד עם שותף נוסף, כנראה איש עסקים רוסי. עם זאת, בערוץ 10 מדגישים כי קיימים עוד מועמדים רציניים לכניסה להשקעה בערוץ.

 

החלטת מועצת הרשות השנייה לדחות את הדיון על מתן רישיון לערוץ 10 מעוררת בעיתיות משפטית רבה. על פי חוק הרשות השנייה, צריכה המועצה להכריע לגבי מתן רישיון לערוץ 10 בתוך שלושה חודשים מרגע קבלת הבקשה.

 

ערוץ 10 הגיש את בקשת הרישיון בסוף דצמבר, ולכן המועצה מחויבת חוקית לקבל החלטה עד סוף חודש מרץ. עורכי הדין של ערוץ 10 טענו לאורך הדרך כי ההגדרה של שלושה חודשים בחוק נועדה כדי להגן על הערוץ המגיש בקשה מפני סחבת בירוקרטית ולא לפגוע בו, ולכן התאריך של 31 למרץ אינו קדוש. אולם טיעונים אלו אינם מופיעים בחוק עצמו.

 

אם ערוץ 10 לא יקבל רישיון הוא לא יוכל להמשיך לשדר ב-2015, והוא עתיד להיסגר כבר במהלך השנה הנוכחית. במקרה כזה ידחוף משרד התקשורת לשינוי החוק כדי לחייב את קשת ורשת לעזוב את ערוץ 2 ולעבור לשדר בערוצים נפרדים ב-2015, כך שבישראל לא יהיה רק ערוץ מסחרי אחד.

 

מועצת הרשות השנייה החליטה לגבי ערוץ 10 כי "לאור העובדה שטרם הוצג מבנה בעלות יציב ויכולת כספית וכלכלית של בעלי עניין בחברה, קובעת המועצה כי לא ניתן לקבל החלטה בעת הזו בבקשה שהוגשה במתכונת הנוכחית. ככל שיוגשו השלמות נדרשות, בין היתר בהיבטי הבעלות והיכולת הכלכלית, הם ייבחנו על ידי הנהלת הרשות אשר תציג את ממצאיה בפני המועצה, אשר תבחן באותה העת את כלל השיקולים הרלוונטיים ובכלל כך משמעות הגשת חלק מהנדרש באיחור".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x