$
פרסום ושיווק

בשוק האופנה מעריכים: המותג אירית יימחק, החנויות יימכרו

הבוקר תדון השופטת אלשיך בבקשת הקפאת ההליכים של רשת אירית, הנמצאת בבעלות ג'אמפ וחברת ניו אימג'. חובותיה של הרשת נאמדים ב־30 מיליון שקל, מהם 19 מיליון לבעלי המניות

גלי ברגר וענת רואה 10:0419.07.09

יום חמישי היה יום עמוס בבית המשפט המחוזי בתל אביב. כמה שעות לאחר שאישרה השופטת ורדה אלשיך את הקפאת ההליכים לרשת ג'אמפ, הוגשה בקשת הקפאה לרשת אירית, שג'אמפ מחזיקה ב־67% ממנה. חובותיה של אירית מוערכים ב־29 מיליון שקל בעוד אלה של ג'אמפ ב־50 מיליון שקל. מעניין לציין שהחוב העיקרי של אירית, בסכום של 16 מיליון שקל, הוא לבעל המניות העיקרי שלה - ג'אמפ.

 

השופטת אלשיך מסרה שהבוקר תקיים דיון בבקשתה של אירית.

 

בניגוד לבקשת הקפאת ההליכים של ג'אמפ, שבה הוצע גם מתווה למכירת הרשת לאבי מלכה, בעלי קבוצת ml, היתה אירית אמורה להימכר בנפרד. הבקשה להקפאת הליכים לא כללה מתווה למכירה עתידית.

 

אירית אירית צילום: יובל חן

 

גורמים בשוק האופנה אמרו ל"כלכליסט" שלהערכתם המותג אירית יימחק, ומה שיימכר יהיו הסניפים בלבד. אלו יימכרו לרשתות הרוצות להתרחב ולשפר את המיקומים שלהן. אירית מפעילה 24 סניפים, מהם שמונה בזכיינות, ומעסיקה 104 עובדים. גם בבקשה שהוגשה לבית המשפט צוין שהנכס העיקרי של החברה הוא הפריסה הארצית של חנויותיה במקומות מרכזיים - רובם קניונים ומרכזי קניות מסחריים. 

 

בג'אמפ הסיפור שונה. הסכסוך בין בעלי המניות ברשת - המשביר לצרכן המחזיק ב־50%, ומנחם קופיץ המחזיק ב־50% הנותרים - התגלע לפני כשנה ופגע בהתנהלות הרשת. באירית מדובר בסכסוך ממושך הרבה יותר, שפגע במותג והביא להיעדר אספקת סחורה מהחנויות כבר לפני שנים. בעצם, כבר בשנת 2006 חיפשו השותפים ברשת - אירית בן סימון, צביקה אשור, וחברת ניו אימג' מהונג קונג, שעדיין מחזיקה ב־33% מהחברה - רוכש לאירית. הרשת ניהלה משא ומתן עם פוקס, עם לי קופר, עם HDL דפנה לוינסון ולבסוף מצאה קונה בדמות רשת ג'אמפ, ששילמה בעבור החברה 1.4 מיליון דולר בערך באותו זמן שנמכרה ג'אמפ למשביר.

 

 צילום: אייל נבו

 

ב־2006 עמדו מכירות הרשת על כ־40 מיליון שקל. מאז החלה ההידרדרות: ברבעון הראשון של 2009 הסתכמו המכירות ב־6.6 מיליון שקל בלבד, והרשת הפסידה 2.4 מיליון שקל.

 

הרשת הזדקקה לסיוע כספי מצד ג'אמפ. רמי שביט, בעל השליטה במשביר, העיד שרשת אירית היא זאת שדרדרה גם את מצבה הפיננסי של ג'אמפ. מיולי 2008 עובדת אירית עם ג'אמפ לפי מודל הקונסיגנציה: ג'אמפ מייצרת עבורה את הבגדים, ומקבלת את התמורה על המכירה. אירית זוכה רק לעמלה מהמכירה לאחר ביצועה.

 

לפי הנטען בבקשת הקפאת ההליכים, אירית פעלה בתוך מסגרות האשראי שהוקצו לה בבנק, אלא שעקב ההרעה במצב הביטחונות בשל קריסת ג'אמפ, בוטלו מסגרות האשראי של אירית. הרשת נכנסה לסחרור, בשל אי־כיבוד צ'קים והוראות קבע בהיקף של 300 אלף שקל.

 

אירית מבקשת למנות את עו"ד אמיר פלמר, ממשרדו של עו"ד שלמה נס, לנאמן של הרשת במהלך ההקפאה. הבקשה הוגשה באמצעות עורכי הדין עמית לדרמן ואביתר קרמר ממשרד שלמה נס.

 

בקשת הקפאת ההליכים של ג'אמפ מטופלת על ידי עורך דין אחר, שלום גולדבלט. ביום חמישי אישרה אלשיך את הקפאת ההליכים לג'אמפ רק עד 30 באוגוסט בלבד, ולא כפי שביקשה הרשת, לשלושה חודשים. נוסף על כך אלשיך סירבה למנות את רו"ח יובל קדרון לנאמן של הרשת, והציעה במקומו את רו"ח רהב מאיר. אלשיך טענה: "קדרון עסוק בתיק אחר (ילדותי) ויש לרענן את בעלי התפקידים בתיקי הקפאות הליכים".

 

אלשיך גם מתחה ביקורת חריפה על בקשת הקפאת ההליכים של ג'אמפ, ועל כך שהיא כוללת מתווה מכירה לקבוצת ml - שאמורה להפעיל אותה בתקופת ההקפה. אלשיך גם חייבה את גולדבלט להמציא הצהרה של מלכה שלא ידרוש בחזרה כספים שיושקעו מטעמו ברשת בתקופת ההקפאה ושהוא מודע לעובדה כי הוא עשוי שלא לזכות בהתמחרות עליה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x