$
מדיה

הרשות השנייה מסכמת את מיקוד הרגולציה: הזכיינים לא יקבלו הקלות תוכן

הרשות החליטה שלא לשנות את מחויבויות הזכיינים לסוגה עילית, וממליצה להקים ועדה שתחדד הגדרות של תוכן

אמיר טייג 12:4227.04.09

הרשות השנייה החליטה שלא לשנות את מחויבויות הזכיינים לסוגה עילית, ולא לשנות רטרואקטיבית מחויבויות אלו.

 

במסגרת השימוע שנערך אתמול (א') בנושא מיקוד הרגולציה בתחום השידורים, הוחלט ברשות שלא להקל באופן מהותי על הזכיינים אלא רק להעניק להם גמישות רבה יותר במסגרת מכסת

ההפקה המעוגנת בחוק. כמו כן, זכייני ערוץ 2, כלומר רשת וקשת, לא קיבלו הקלות במחויבויות התוכן הנוספות על המינימום הקבוע בחוק, להן התחייבו במסגרת מכרז ערוץ 2.

 

החלטות אלו של הרשות הן סופיות ומסכמות את הדיון במיקוד הרגולציה, אשר מסכם שנתיים פעילות ראשונות מאז המכרז המחודש של ערוץ 2. בימים הקרובים תנסח הרשות החלטות אלו בצורה משפטית ותעביר אותן לרשומות.

 

עוד ממליצה הרשות להקים ועדה שתחדד את ההגדרות של סוג התכנים שיוכלו להיחשב כסוגה עילית. "לאור העובדה כי בתקופה האחרונה אנו עדים לתופעה של שידור תכנים אשר מבחינה ציבורית אינם מתאמים להיכלל במסגרת תכניות הדרמה והתעודה המוכרות כסוגה עילית, החליטה המועצה לפנות לשר התקשורת ולבקש אותו להקים ועדה מקצועית שתורכב גם מארגוני היוצרים, על מנת לחדד את הגדרות הז'אנרים", כתבו ברשות השנייה.

 

מסקנה נוספת אליה הגיע הרשות במסגרת מיקוד הרגולציה היא כי יש לטפל באמצעות חוק בנושא זכויות היוצרים, וזאת על רקע התרחבות הזכיינים גם לפלטפורמות נוספות, ובעיקר האינטרנט. "המועצה פונה לשר התקשורת להתחיל בהליך חקיקה לעיגון זכויות היוצרים. עד אז הזכיינים נקראים לקיים מו"מ עם ארגוני היוצרים כפי שנקבע במכרז", כתבו ברשות.

 

מנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה, אמר כי "הליך מיקוד הרגולציה נעשה בצורה מקצועית תוך שמירה על האיזון בין ההגנה על האינטרס הציבורי ובין תמהיל שידורים ראוי. הקפדנו על עמדה אשר מחייבת עמידה בחובות המכרזיות של הזכיינים לצד קידום מעמדה של היצירה המקורית ועצמאות היוצרים. אני קורא לזכיינים לשנס מותניים ולפתור מחלוקות על מנת לשמור על מרקע הטלוויזיה".

 

עוד קיבלה המועצה החלטה להגדיל את הוצאות הפיתוח של הזכיינים אשר יחשבו במכסת ההוצאה לסוגה עילית ל- 5% מכלל ההוצאה. דבר זה יאפשר לזכיינים לפזר את הסיכון שלהן ולהשקיע בפיתוח מגוון רחב יותר תוכניות. עם זאת הרשות קובעת תנאי כי הוצאות הפיתוח הנוספות חייבות להיעשות בפריפריה.

 

החלטת המועצה קובעת כי ההשקעה בסוגה עילית תתחלק באופן חדש, כך שמתוך 180 השעות בעלות של 50 מיליון שקל אשר קבועים בחוק, ידרשו הזכיינים להשקיע 55 שעות בעלות של 8 מיליון שקל בתוכניות תעודה, 22 שעות בעלות של 8 מיליון שקל בסרטי תעודה ו-63 שעות בעלות של 14 מיליון שקל בתוכניות אשר נופלות להגדרה של ז'אנר מיוחד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x