$
בארץ

עוד ניסיון להציל את הדסה: היום יחל מרתון שיחות בין הנהלת בית החולים למשרדי האוצר והבריאות

בית החולים צפוי לרשום גירעון של עשרות מיליוני שקלים עוד לפני תום תקופת הקפאת ההליכים, ולהגיע לפירוק. אם לא יושג הסכם הבראה, יכריע ביהמ"ש לאחר החג בנוגע לעתידו

מיקי פלד 08:1616.04.14

בעוד הכסף אוזל מקופתו של בית החולים הדסה, הנמצא בהקפאת הליכים, יחלו היום נציגי האוצר, משרד הבריאות והנהלת בית החולים לנהל משא ומתן מרתוני במטרה למנוע ממנו להגיע לפירוק.

 

ביום ראשון התקיים דיון בבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשת הנהלת הדסה והנאמנים, עו"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקסלרוד, לשנות את הליך הקפאת ההליכים שבו מצוי בית החולים מאז אמצע פברואר. זאת, מכיוון שבית החולים צפוי להיכנס לגירעון של 30–50 מיליון שקל עד תום ההקפאה בעוד חודש, וללא אישור של בית המשפט, גירעון כזה פירושו פירוק.

 

בית המשפט קבע שיתקיים דיון נוסף לאחר החג, ב־24 באפריל, כאשר עד 22 באפריל יצטרכו הצדדים לדווח לבית המשפט על התקדמות המגעים ביניהם. במקביל הצדדים מנסים לפתור את המבוי הסתום שבו נמצאות השיחות על הסכם ההבראה בין המדינה לבין ארגון נשות הדסה.

 

הדסה הדסה צילום: אוהד צויגנברג

 

המחלוקת העיקרית היא בנוגע לשליטה על בית החולים, ומשרדי האוצר והבריאות רוצים למעשה להפוך את השליטה של נשות הדסה לטכנית בלבד, שכן השליטה בדירקטוריון תהיה בידי ועדה ציבורית או מבנה ארגוני אחר שלמעשה ייקח מנשות הדסה את זכות הווטו שלהן.

 

הארגון, מצדו, מסרב לכל צעד כזה, וטוען שהמדינה היא הגורם העיקרי לגירעון של בית החולים, בהיקף של כ־300 מיליון שקל לשנה עד להקפאת ההליכים. זאת בשל התקצוב החסר של הדסה לעומת בתי חולים ממשלתיים, קביעת מערכת ההתחשבנות בין הדסה לקופות החולים, ועוד. כך, בנוסף לסיוע של כחצי מיליארד שקל שהמדינה כבר הסכימה עקרונית לתת, נשות הדסה דורשות גם מחויבות של המדינה לכסות חלק גדול מהגירעונות השוטפים של בית החולים.

 

בתוך כך, המשא ומתן עם הרופאים ועובדי הסגל המינהלי והמשקי מוצה בשלב זה מבחינת הנהלת הדסה. הרופאים הסכימו לקיצוץ זמני של 27 חודשים בשכר והעלאת התשלומים לבית החולים משר"פ שיכניסו לקופת הדסה 60 מיליון שקל בשנה, אך האוצר דורש קיצוץ קבוע.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x