$
בארץ

הנתונים נחשפו: שיאנית הטבות המס היא טבע - כ-12 מיליארד שקל ב-6 שנים

בעקבות הוראת ביהמ"ש חשפה היום רשות המסים את הטבות המס של החברות הגדולות. צ'ק פוינט קיבלה 1.649 מיליארד שקל הטבות באותן שנים

הדר קנה 12:5216.07.13

חברת טבע קיבלה הטבת מס כוללת של 11.77 מיליארד שקל מהמדינה בין השנים 2011-2006 והיא החברה שקיבלה את הטבות המס הגדולות ביותר מהמדינה. כך עולה מנתונים שחשפה היום רשות המסים. צ'ק פוינט קיבלה 1.649 מיליארד שקל הטבות באותן שנים. סך ההטבות ל-5 החברות הציבוריות מסתכם בכ-16 מיליארד שקל ב-6 שנים.

 

הטבות המס של החברות הגדולות נחשפות היום בהתאם להחלטת בית המשפט רשות המסים הוציאה הבוקר את הנתונים החושפים את החברות שקיבלו הטבות מס המדינה, בהתאם לחוק עידוד השקעות הון במהלך השנים 2012-2006 ואת זהותן.

 

עוד נתונים: כיל קיבלה בין השנים 2011-2006 2.236 מיליארד שקל הטבות מס; רפאל - 144.839 מיליון שקל; אלביט - 317 מיליון שקל; נייס קיבלה בין השנים 2007-2006 134 מיליון שקל; בתי הזיקוק לנפט קיבלה ב-2006 הטבה חד פעמית של  140 מיליון שקל.

 

 

בשבוע שעבר פסקה השופטת מיכל אגמון-גונן כי רשות המסים ומשרד האוצר יחייבו לפרסם בתוך שבוע את הטבות המס שעל פי דו"ח הרשות ומשרד האוצר, ההטבות הכוללות שניתנו לחברות מכוח החוק לעידוד השקעות הון עמדו על 5.6 מיליארד שקלים בשנת 2010.

 

ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע ג'רמי לוין, מנכ"ל טבע

 

מדובר בחברות הכוללות בין היתר את כיל, טבע, צ'ק פוינט, ישקר ואינטל, שלגביהן כבר פורסם שקיבלו הטבות מס ניכרות על פי החוק לעידוד השקעות הון.

 

גיל שוויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שוויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט צילום: עמית שעל

 

נטען כי לציבור זכות לקבלת מידע בדבר הטבות המס מרחיקות הלכת שהעניקה המדינה למספר חברות בינלאומיות מובילות וכי פרסום המידע האמור חיוני לצורך הפעלת ביקורת ציבורית על פעולת הרשות, וודאי במועד זה בו תקציב המדינה מצוי בעין הסערה הציבורית.

 

השופטת אגמון-גונן קבעה כי על הרשות לחשוף את המידע בתוך 7 ימים וכתבה בפסיקתה: "אני סבורה כי במקרה זה יש חשיבות רבה לגילוי המידע המבוקש דווקא בעיתוי זה, כדי לאפשר דיון ציבורי במועד רלבנטי".

 

רשות המסים הגישה ערעור על ההחלטה לבית המשפט העליון בו ביקשה שלא לפרסם את שמות החברות הפרטיות שנהנו מההטבה. השופט ניל הנדל מבית המשפט העליון קיבל את בקשתם, במעמד צד אחד והחליט לעכב עד החלטה אחרת את פרסום שם החברות הפרטיות שנהנו מהטבות מס במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.

 

מטבע נמסר בתגובה: "טבע היא חברה ציבורית הדוגלת בשקיפות והיא שילמה ומשלמת מיסים כחוק. מאז חקיקת החוק לעידוד השקעות הון, מיישמת טבע את מטרת החוק ואת רוחו. החוק סייע לטבע להרחיב משמעותית את השקעותיה בישראל, ותרם רבות לחיזוק התחרותיות של ישראל בשווקי העולם, ולחיזוק הפריפריה אל מול מרכז הארץ.

 

"בעשור האחרון הכפילה טבע את כמות המועסקים הישירים בישראל ל- 7,100 עובדים באתרים ומפעלים באזורים רבים, ביניהם אזורי פיתוח ופריפריה – בנאות חובב שבנגב , בירושלים, בקרית שמונה, באשדוד, בפתח תקווה, בנתניה, בשוהם ובכפר סבא. בנוסף, טבע מעסיקה 3000 עובדי קבלן וקשורה בחוזים עם 7,000 ספקים המעסיקים עוד 40,000 עובדים.

 

"טבע הינה היצואנית הגדולה ביותר בישראל והיקף היצוא שלה בעשור האחרון מישראל עומד על למעלה מ- 140 מיליארד שקל, ומתוכם 120 מיליארד ₪ מאז 2006. בין 2006-2012 גדל היצוא של טבע בכמעט פי שניים. כתוצאה מכך, ישראל היא אחת מהיצרניות הגדולות בעולם של תרופות מצילות חיים, ביחס לגודל האוכלוסייה.

 

"בנוסף, בעשר השנים האחרונות השקיעה טבע למעלה מ- 8 מיליארד שקל בהקמת מפעלים ואתרי מחקר ופיתוח בארץ ו - 15 מיליארד שקל במחקר ופיתוח ובקידום חדשנות טכנולוגית. סכומים אלה הם אחד הגורמים העיקריים המניעים לקיום התעשייה הביוטכנולוגית בישראל.

 

"ההטבות שמעניק החוק לעידוד השקעות הון סייעו לטבע להבטיח שאתרי הייצור שלה בישראל לאורך השנים משודרגים בעקביות כדי לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר בעולם - כך שתוכל להתחרות באפקטיביות ביתר שווקי העולם".

 

"טבע מאמינה כי המדיניות העומדת בבסיסו של החוק מסייעת לבנות את הבסיס התעשייתי של ישראל בכלל ושל הפריפריה בפרט. מדיניות זו מסייעת ביצירת תמריצים לעסקים בישראל ומסייעת לעסקים אלה לתמוך בצמיחתה, התקדמותה ושגשוגה של המדינה".

 

תגובת כיל: "כיל הגשימה באופן מובהק ומשמעותי ביותר את האינטרס הציבורי שעמד מאחורי החוק לעידוד השקעות הון למפעלים בפריפריה: יותר השקעות שהסתכמו בכמיליארד שקל בשנה, יותר ייצוא שהסתכם בכ-65 מיליארד שקל, ויותר עבודה לתושבי הנגב באמצעות העסקה של כ- 1,000 עובדים ישירים נוספים ועוד פי 6 עובדים במעגלים נוספים. כל זאת במהלך 2012-2006.

 

"בשנת 2011 כיל, ורק כיל, הוחרגה מהחוק לעידוד השקעות הון ומאז היא משלמת את תקבולי המדינה הגבוהים ביותר בישראל המגיעים ל-41% מהרווח לפני מס על האשלג מים המלח. בשנת 2012 כיל שילמה מסים ותמלוגים למדינה מעל למיליארד ומאתיים מיליון שקלים- הרבה יותר מכל חברה אחרת בישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x