$
משפט

הסוף של אבידר? הנאמנים מבקשים למכור פעילותה ב-3 מיליון שקל בלבד

חברת האבטחה שמעסיקה 1,600 עובדים נקלעה לחובות של 74 מיליון שקל; ההצעה הגבוהה ביותר שהצליחו הנאמנים שלמה נס ושלומי פילבה להשיג היא של חברת ג'יי וואן הציבורית; רק לפני שבועיים טען נס, שהרווח הנקי של החברה ב-2018 עמד על 10 מיליון שקל

ענת רואה 21:2623.01.20

הנאמנים של חברת האבטחה אבידר, שמעסיקה 1,600 עובדים ונקלעה למצוקת תזרים, מבקשים מבית המשפט המחוזי בחיפה לאשר להם למכור את פעילות החברה לחברה הציבורית ג'י וואן פתרונות אבטחה בע"מ, וזאת תמורת 3 מיליון שקל בלבד.

 

 

 

היקף חובותיה של אבידר מסתכם ב-74 מיליון שקל, כך שמכירת הפעילות כולל כל המוניטין והנכסים לא תכסה אפילו 5% מהחובות.

 

עו"ד נס עו"ד נס צילום: אוראל כהן

 

הנאמנים עו"ד שלמה נס (אותו הביא הבעלים של החברה, אלי אבידר) ורו"ח שלומי פיליבה (שמונה ע"י השופטת בטינה טאובר ולפי המלצת אנשי הכונסת הרשמית), הגישו היום אחר הצהריים דו"ח ראשון, שבועיים בדיוק אחרי שמונו לתפקידם. במסגרת הדו"ח הם פירטו את ההצעות השונות שהוגשו להן. מדובר בשש הצעות בסך הכל, כשהגבוהה ביותר שבהן היתה כאמור של חברת ג'י וואן.

 

שינוי גישה

רק אתמול אמר אלי אבידר ל"כלכליסט" כי הוא מקווה שתתקבל הצעה גבוהה תמורת החברה שתאפשר לפרוע את כל החובות וגם להחזיר לו הלוואת בעלים בהיקף 10 מיליון שקל שהעמיד לחברה.

 

על פי הדו"ח שהוגש היום, הנאמנים כתבו כי הענף בו פועלת החברה (שמירה, אבטחה וניקיון) מאופיין במחזורים גבוהים ובשוולי רווח נמוכים של אחוזים בודדים בטווח של 2%-6%, וזאת לדבריהם כפי שעולה מדו"חותיה הכספיים של החברה וכפי שהובהר לנאמנים על ידי המציעים השונים.

 

חברת אבידר חברת אבידר צילום: עמית שעל

 

יש לציין כי רוח הדברים שנכתבים כעת שונה לעומת מה שכתב משרדו של עו"ד נס רק לפני שבועיים, במסגרת בקשת הקפאת ההליכים, אז הפליג בשבחיה של החברה, ציין שהרווח הנקי שלה ב-2018 עמד על 10 מיליון שקל וב-2017 הרווח הנקי עמד על 5.2 מיליון שקל. הוא הדגיש כי מדובר בחברה רווחית, ותיקה ומובילה בתחום שיש לה מוניטין רב בפלח השוק בו היא פועלת ואשר ידועה במקצועיותיה, אמינותה ובאיכות השירות שאותו היא מספקת ללקוחות. מי שעיין באותם תיאורים, יכל היה בקלות להעריך ששווי החברה גבוה פי כמה וכמה מהסכום בו מבקשים כעת הנאמנים למכור אותה.

 

לטענת הנאמנים, יש לתת משקל משמעותי לשיקולי שמירת מקומות עבודה וזכויות עובדים וכן "להבטחת המשך עבודה תקינה מול הלקוחות ובפרט הלקוחות בעלי חשיבות לאומית כגון חברת החשמל, נמלי ישראל וכיוצ"ב". יש לציין כי חברת נמלי ישראל לא היתה מעוניינת להמשיך ולעבוד עם אבידר אך עו"ד נס ביקש מבית המשפט להוציא צו מניעה דחוף והשופטת נעתרה כך שעל החברה נכפה שלא להחליף את החברה בשירותיה של חברה אחרת. גם שני לקוחות נוספים – משרד העבודה והרווחה והחברה שמפעילה את התחנה המרכזית החדשה בתל אביב – ניסו להתנתק מחברת אבידר אך קיבלו בקשות לצווי מניעה מהנאמנים.

 

לדברי הנאמנים במסגרת שיקוליהם בבחירת ההצעה הזוכה ניתנה בכורה לשיקול האיתנות הפיננסית של המציעים ויכולתם לקלוט את העובדים ואת פעילות החברה ולספק שירות איכותי ללקוחות.

 

הנאמנים מפרטים כי המקור העיקרי לפרעון חובות החברה כלפי נושיה יגיע מתוך סכומים שיגבו מאת לקוחות החברה, בהיקף עשרות מיליוני שקלים, והחזר ערבויות בנקאיות אצל הלקוחות השונים.

 

מי התעניין באבידר?

מהדו"ח עולה כי 38 גורמים הביעו עניין ברכישת פעילות החברה, מתוכם 25 חתמו על כתבי סודיות ובסופו של דבר התקבלו שש הצעות: צוות שגיא בע"מ הציעה מיליון שקל; עמישב שירותים בע"מ הציעה 500 אלף שקל; כפיר ביטחון ומיגון אלקטרוני הציעה 420 אלף שקל; ג'י וואן הציעה 1.1 מיליון שקל ולבסוף חברת ר.ג.א שירותים וניקיון ישראל הציעה לרכוש את מניות החברה תמורת 2 מיליון שקל.

 

הנאמנים אפשרו למציעות לשפר בכתב את הצעותיהן וקיימו פגישות עם המציעות ונציגיהן ולבסוף התקבלו ארבע הצעות משופרות כשהגבוהה שבהן היא של ג'י וואן שכוללת רכיב מזומן 3 מיליו שקל בתוספת מע"מ ובנוסף 1.8% ממחזור ההכנסות למשך השנתיים הראשונות.

 

בדו"ח הנאמנים נכתב כי למען הגילוי הנאות יבקש עו"ד נס לציין בפני בית המשפט כי בתו מועסקת במחלקה המשפטית של חברת ג'י וואן, המציעה שנבחרה להצעה הזוכה, אך היא לא היתה מעורבת בשום צורה ואופן בהליך.

 

חברת ג'י וואן, לפי הנאמנים, מיוצגת בידי בא כוח ממשרד חיצוני, משרד עו"ד גולדבלט, גינדס יריב ושות', ועובדה זו צוינה כבר בתחילת המגעים.

x