$
בארץ

מנכ"ל משרד הבריאות על שביתת האחיות: "נטפל בבעיות - אבל לא בדרך של שביתה"

משה בר סימן טוב: "אנו נאלצים להגיע היום לבית הדין העבודה כדי לפתור את הסכסוך שהוא על הגב של המטופלים". לדבריו, משרד הבריאות מוכן לדון על שינויים בהליך האקרדיטציה - "אך בשום פנים ואופן לא נוותר עליו"

אדריאן פילוט ו-ynet 10:2423.07.19

"אנו חושבים שלא צריך להגיע לשביתה. אנו נטפל בכל הקשיים של האחיות –אבל לא בדרך הזו. לצערנו אנו נאלצים להגיע היום לבית הדין העבודה כדי לפתור את הסכסוך שהוא על הגב של המטופלים", כך אמר היום (ג') משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות בכנס של משרד הבריאות שבו הודה לאחיות והגדיר אותן כ"עמוד השדרה" של מערכה הבריאות הישראלית. בר סימן טוב קרא לפתור את הסכסוך הזה "בדרכי שלום בלי להחריף אותו, בלי להסלים אותו ובלי להגיע לשביתה".

 

 

 

מחאת האחיות מחאת האחיות צילום: אוהד צויגנברג

 

משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב מנכ"ל משרד הבריאות צילום: אוראל כהן

 

בר סימן טוב התייחס למוקד הסכסוך – הליך ה"אקרדיטציה"- אוסף של מבדקי איכות, בטיחות ובקרה שכל בית חולים חייב לעבור לשם קבלת אקרדיטציה (אישור) ומבוצע על ידי ארגון פרטי, ה-JCI האמריקאי. "אני יודע שיש כעת שאלה: אקרדיטיציה כן או לא?. התשובה שלנו היא לחלוטין כן. אין אף מדינה מתוקנת מערבית שמרשה לעצמה לוותר על האקרדיטציה.

 

 

האחיות מפגינות הבוקר האחיות מפגינות הבוקר צילום: אוהד צויגנברג

 

"יש שיח מקצועי ער על מה היא הדרך הנכונה לבצע את האקרדיטציה בישראל. אנו נכונים לקיים את השיח הזה אבל בשום פנים ואופן לא נוותר על האקרדיטציה. הדבר הזה יצר שיפור אדיר בבתי החולים שלנו. עם כל ההבנה לעומסים הכבדים ותחושת הנטל, ככה מתנהלות כל מערכות הבריאות בעולם: אנו יודעים שהדבר הזה מונע טעויות שהיו מתגלגלות בחיי אדם או בבריאות שלהם ומשפר את השירות ככה מתנהלות כל מערכות הבריאות. יש לנו נכונות אמיתית לבחון את התהליך ואת השינויים הנדרשים בתהליך הזה", הסביר בר סימן טוב שהוסיף כי יש בידיו מספר רב של הצעות שיכולות לייצר תנאים לשיפור ממשי בתנאי עבודה של האחיות.

 

מנכ"ל משרד הבריאות חשף כי ערב פיזור הכנסת האחרון (אחרי הבחירות) משרדו והאוצר היו על סף הסכם היסטורי שהעניק תוספות משמעותיות לתקציב הבריאות: "אנו מסתכלים קדימה ומתכננים לשחזר את ההישג אליו כמעט הגענו אחרי הבחירות הקודמות: היינו כמעט לקראת חתימת הסכם מצוין עם משרד האוצר לגבי משאבים שיגיעו למערכת הבריאות וכעמט הגענו לסיכומים. אך יממה אחרי זה הוחלט על פיזור הכנסת. נצטרך לשחזר את העבודה המשותפת הזו".

 

הבוקר פתחו האחיות בשביתה, זאת לאחר שאמש התפוצץ המשא ומתן עם משרדי האוצר והבריאות. השביתה תקיף את כל בתי החולים, מרפאות בריאות הציבור ומרפאות קופות החולים בקהילה. חדרי ניתוח יעבדו במתכונת חירום ובכל מחלקות האשפוז יינתנו שירותים במתכונת מצומצמת.

 

 

האחיות מפגינות האחיות מפגינות צילום: אוהד צויגנברג

 

 

איריס אביטל, אחות בלשכת הבריאות נפת רמלה סיפרה: "משנות ה-80 ועד היום המצב רק הולך ונהיה יותר גרוע. מוסיפים לנו מטלות בלי סוף, האוכלוסייה גדלה ואין לנו תוספת כוח אדם. האחיות פשוט מתמוטטות, הן מגיעות לעבודה ואחרי כמה חודשים הן פשוט בורחות - לא את זה הן רצו לעשות. לאחרונה הייתה מגפת חצבת, אחיות ביטלו את חופש פסח והגיעו לעבוד בחול המועד כדי לחסן את כולם - עד היום הן לא קיבלו את הכסף על העבודה הזו".

 

לילך אליהו, אחות נשים במרכז בריאות האישה בבני ברק הוסיפה: "התפקיד של אחות בקהילה הוא לא מה שהיה לפני ארבעים שנה. בעבר אחות הייתה עושה דברים פשוטים והיום התפקיד השתנה והתרחב – העומסים הם רבים וגדולים. כל כמה דקות נולדת מטלה – איך אפשר לתת טיפול מודרני עם תקינה ישנה? הגיע הזמן שמשרד הבריאות ישנה את תקינת האחיות בצורה הולמת לכמות המשימות והנהלים שהאחיות קיבלו עצמן עם השנים".

 

צביקה הופמן, אח במחלקה כירורגית בבית החולים הלל-יפה אמר: "החלטנו לשים סוף לתהליך האקרדיטציה. אין התאמה בין כמות החולים שאח או אחות מופקד עליהם לבין המשימות שאנו נדרשים לבצע בכוח. זה מאריך את זמן ההמתנה עבור החולים, אנחנו קורסים תחת העומס ואי אפשר לתת התייחסות לכל משפחה ומטופל בזמן שמוקצה לנו. אין הלימה בין כמות המטופלים לכמות האחיות שנמצאות באותה המשמרת. כבר מזמן הפסקנו לספור את המיטות במסדרון, שחורגים מהתקינה במחלקה".

 

יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, אמרה לקראת השביתה: "האחים והאחיות בישראל זועקים את זעקתם של אזרחי ישראל השוכבים מושפלים במסדרונות בתת תנאים, הורים וילדים הממתינים נואשות לתורים בלתי נגמרים ותינוקות שלא מקבלים חיסונים בזמן. האחים והאחיות בישראל מבקשים פתרון אמיתי ומיידי שיאפשר להם לתת טיפול הולם ובטוח לאזרחי ישראל. לא עוד וועדות לא עוד מריחות שלא נתנו כלום לאורך השנים.

 

"האחיות לא ייתנו עוד יד לעבודה מחוץ לתקנים ולרישיון, למטלות בקהילה ובריאות הציבור, לנהלים ובקרות ללא תוספת כח אדם וללא תוספת שכר בהתאם. משרדי הבריאות והאוצר הם האחראים הישירים לכך שהמחלקות בבתי החולים עלו על גדותיהן והמסדרונות ממשיכים להתמלא בחולים ובמיטות מחוץ לרישיון החוקי שמשרד הבריאות עצמו העניק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x