$
מחפשי עבודה

במגמת ירידה: כמה באמת פרילנסרים מרוויחים?

מחקר חדש מצא ששכר הפרילנסרים בעולם נשחק בשנתיים האחרונות וירד מ-21 דולר לשעה בממוצע ל-19 דולר בלבד. מה המשמעות עבור ישראלים, כמה זמן צריכים בעלי מקצועות שונים כדי להשיג עבודות ומהם התעריפים השונים שהם גובים

מעין מנלה 09:5301.12.17

שכר הפרילנסרים בעולם נשחק. אם לפני שנתיים השכר הממוצע לשעה של עובדים עצמאיים ברחבי העולם היה 21 דולר לשעה הרי שהיום הוא 19 דולר לשעה בלבד, כך לפי מחקר שערכה חברת ההייטק Payoneer שפיתחה תשתית להעברת תשלומים מקוונים המשמשת פרילנסרים. הסיבה המרכזית לשחיקה בשכר היא התגברות התחרות בעיקר מצד אנשי מקצוע ממדינות מתפתחות.

 

התחזיות העולמיות מדברות על כך שעד שנת 2020, בעוד כשנתיים בלבד, 40% מכוח העבודה העולמי יהיה מורכב מעובדים במודל העסקה עצמאי ולא משכירים. בישראל, נכון להיום יש כ-390 אלף עצמאים שמהווים 11% משוק העבודה, כך לפי נתוני הלמ"ס. ההכנסה החציונית ברוטו של עצמאים היא 6,942 שקל בחודש, גבוהה ב-0.8% מזו של שכירים וההכנסה הממוצעה ברוטו היא 10,472 שקל בחודש – גבוהה ב-9.3% מזו של שכירים.

 

ההכנסה החודשית של פרילנסרים היא פונקציה הן של התעריף שהם גובים לשעת עבודה והן של יכולתם להשיג עבודות חדשות וכמות הזמן שהם צריכים להשקיע בכך.

 

 

 

מרבית הפרילנסרים בעולם (57%) גובים פחות מ-15 דולר לשעה כאשר המינימום שגובים הוא 3 דולר לשעה. 14% מהפרילנסרים גובים 30 דולר לשעה כאשר השיא הוא 100 דולר לשעה, כך לפי המחקר של Payoneer.

 

"בעולם הפרילנסרים יש הרבה היצע במדינות כמו הודו, פקיסטן, הפיליפינים – ואלה שווקים שגדלים בקצב מהיר. לכן, לעסקים במדינות מפותחות, למשל סטארטאפ ישראלי, במקום לשכור אנשים מקומיים שיצטרפו לעסק, הם יכולים ללכת למרקטפלייס כמו Fiverr או Upwork ולמצוא אנשים שיש לכם את הכישורים המתאימים והשירותים שלהם זולים יותר", אומר ג'וני סטיל, סמנכ"ל השיווק ב-Payoneer.

 

 

 

 

בחלוקה גיאוגרפית לפי המחקר 35.4% מהפרילנסרים עובדים מאירופה, 28% עובדים מאסיה, אמריקה לטינית 21.2% , אפריקה 10.1%, צפון אמריקה 4.1% והמזרח התיכון 1%. המחקר כלל יותר מ-20 אלף אנשים, לקוחות של Payoneer שהרבה מהם נמצאים במדינות כמו הודו או פקיסטן ופחות בארה"ב. באופן טבעי הלקוחות שזקוקים לשירותי תשלומים מול מדינות אחרות הם אינם אנשים המספקים שירותים בתוך מדינתם. פרילנסרים רבים בארה"ב מציעים את שירותיהם רק בגבולות המדינה.

 

לדברי סטיל, "כמות ספקי השירותים הגלובליים גדלה בהתמדה והתחרות שוחקת את התמורה. רק בארה"ב שליש מבעלי העסקים העצמאיים מציעים שרותי פרילנס. בהודו פועלים 15 מיליון פרילנסרים ועוד רבים מצטרפים משווקים מתפתחים בהם רמת המחייה זולה יותר ומאפשרת להציע תמחור תחרותי למערב ולשווקים מפותחים."

 

 

את התעריף הגבוה ביותר לשעה גובים בעלי המקצועות המשפטיים, אך להם גם קשה יותר להשיג עבודות חדשות את התעריף הגבוה ביותר לשעה גובים בעלי המקצועות המשפטיים, אך להם גם קשה יותר להשיג עבודות חדשות צילום: שאטרסטוק

 

 

התחרות הגוברת והשחיקה בשכר הפרילנסרים הן חדשות טובות עבור בעלי עסקים, אך לדעתו של סטיל אלה אינן חדשות רעות עבור הפרילנסרים. "זה לא אומר שספקי שירותים בארה"ב או ישראל חייבים להורים מחירים. אנחנו למשל, חברה גדולה של אלף עובדים, משתמשים בפרילנסרים בישראל. יש לנו גם משרד בפאולו אלטו והשתמשנו באותו פרילנסר ישראלי, אך הם חשבו אולי עדיף להם להשתמש במישהו מקומי ויותר קרוב מבחינת הבדלי השעות והזמינות הפיסית", הוא אומר. התחרות מצד אנשי מקצוע ממדינות אחרות לא פוגעת באופן אוטומטי בפרילנסרים מערביים אלא תגרום לכך שאלה יצטרכו להציע ערך מוסף או ייחוד שלא יכולים להציע אותם ספקי שירותים זולים מחו"ל.

 

במדינות כמו הפיליפינים למשל 20% מהאוכלוסיה עובדת מחוץ למדינה מכיוון ששם הם יכולים להרוויח יותר כסף ולכלכל את משפחותיהם. סטיל מספר על בחור מהפיליפינים שעבד בסעודיה כמתכנת מספר שנים על מנת לפרנס את משפחתו. במהלך שהותו שם הוא גילה את האפשרות לעבוד כפרילנס ולהרוויח משכורת בדולרים וכך יכול היה לשוב לפיליפינים למשפחתו ולהקים שם עסק. בישראל, התופעה של פרילנסרים שמספקים שירותים למדינות אחרות אינה רווחת אך קיימת, בעיקר בקרב אנשים שגרים בפריפריה או כאלה שמעדיפים את אורח החיים העצמאי והגמיש.

 

"עשינו מיטאפ לפני כמה חודשים ולא מעט פרילנסרים הגיעו, ציפינו שבעיקר יגיעו אנשים מהמרכז אבל הגיעו אנשים מחיפה, מבאר שבע, זה מאפשר הזדמנות לאנשים שגרים בפריפריה. פגשתי למשל PPC מנג'ר, שהיה מארה"ב במקור, ויכול היה לעבוד בסוכנות דיגיטלית בישראל ולהשתכר יפה, אבל הוא בחר לגור בצפון, שם אין כל כך הרבה הזדמנויות תעסוקה. הוא מצא את דרכו לתת שירותים בחו"ל בדרך שהתאימה לאורח החיים ומקום המגורים שבחר", אומר סטיל.
 

כמובן שהשכר של פרילנסרים תלוי מאוד בתחום השירותים או המוצרים שהם מציעים. בתחומים שונים נהוגים תעריפים שונים: מתכנתים נוהגים לגבות בממוצע 21 דולר לשעה, מעצבים גרפיים 20 דולר, אנשים שעוסקים בכתיבה ותרגום – 16 דולר, אנשי שיווק ומכירות 18 דולר בממוצע, מהנדסי חומרה וייצור 21 דולר, אנשי מקצוע בתחום הפיננסים והניהול גובים 19 דולר לשעה בממוצע, מומחים בתחומי המשפט השונים – 28 דולר ואנשי אדמיניסטרציה ושירות לקוחות – 11 דולר.

 

אמנם תחום המשפטים הוא הרווחי ביותר לשעה אך קשה יותר להשיג בו עבודות חדשות. 33% מהמשפטנים מבלים יותר משבע שעות בשבוע בהשגת עבודות חדשות, ורק 27% משקיעים פחות משעתיים במשימה של השגת פרויקטים חדשים. לאנשי התוכנה וה-IT קל יותר למצוא עבודה מכיוון שיש ביקוש רב יותר לשירותיהם. מרביתם (54%) משקיעים פחות משעתיים בשבוע במציאת עבודות חדשות.

 

גורם נוסף שמשפיע על רמת ההכנסה של פרילנסרים הוא ניהול הפרויקטים. לפי המחקר 83% מהפרילנסרים עובדים על 1-3 פרויקטים במקביל, 12% מג'נגלים בין ארבעה עד שישה פרויקטים בכל עת ואילו 5% עובדים על למעלה משבעה פרויקטים במקביל.

 

מכיוון שהתעריף של פרילנסרים הוא שעתי לרוב, מספר שעות העבודה השבועיות הוא קריטי להבנת יכולת ההשתכרות שלהם. באופן כללי פרילנסרים עובדים פחות שעות בשבוע מאשר שכירים אך שעות אלה הן שעות עבודה נטו שאינן כוללות חיפוש פרויקטים חדשים או אדמיניסטרציה. 23% מהפרילנסרים עובדים בין 31 ל-40 שעות בשבוע, 21% בין 41 ל-50 ו-11% עובדים בין שעה ל-10 שעות בשבוע. העוסקים בתחומי הפיננסים, ניהול וכח אדם עובדים בהיקף הגדול ביותר סביב 39 שעות בשבוע. העוסקים בתחום המשפט עובדים בהיקף הנמוך ביותר עם 33.3 שעות שבועיות.

 

הדרך העיקרית לגיוס לקוחות היא באמצעות פלטפורמות ייעודיות לכך באינטרנט. כך, 73% מהפרויקטים מגיעים מאתרי הצעת שירותים. לפי הסקר, 33% מהעבודות הגיעו מהמלצות מפה לאוזן ו-15% מהעבודה הגיעה דרך המלצות ברשתות החברתיות. בסקר יכלו המשתתפים לבחור יותר מאופציה אחת לגבי דרך השגת הלקוחות למשל, גם מהרשתות החברתיות וגם מפלטפורמות ייעודיות באינטרנט.

 

אחד הנתונים המעניינים שעולים מהמחקר נוגע לגיל הפרילנסרים. בעוד שמרביתם הם צעירים, מתחת לגיל 25 ורק 6% מעל גיל 50 הפרילנסרים המבוגרים מרוויחים בממוצע 60% יותר מהצעירים לשעה. בארה"ב 33% מהפרילנסרים הם בני 50 ומעלה, כך שיכול להיות שנראה כניסה של עובדים מבוגרים יותר גם במקומות אחרים בעולם, במיוחד נוכח השינויים
הדמוגרפיים וההתפתחויות הטכנולוגיות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x