$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

רשות המסים: משקיעים בחברות P2P ישלמו מס רק אחרי קיזוז העמלות

לאחר קיזוז העמלה עבור החברה עצמה, המס שעומד על 15% יהיה נמוך יותר עבור המשקיעים; ההחלטה מהווה עוד הכרה בחברות ה-P2P מצד המדינה ורשות המסים, מה שאמור להגדיל את אמון הציבור בהן

עמרי מילמן 13:3623.11.17

רשות המסים נתנה לחברת טריא החלטת מיסוי שצפויה להגדיל את הרווחים של המשקיעים באמצעותה.

טריא היא חברת P2P המהווה פלטפורמה דיגיטלית למתן וללקיחת הלוואות בין אנשים פרטיים, שמנסה ליצור תחרות מול המערכת הבנקאית.

לפי החלטת המיסוי שניתנה בעקבות פניית החברה, משקיעים יידרשו לשלם מס על הרווחים שלהם רק לאחר שיקזזו מהרווחים את העמלה עבור החברה עצמה. זאת כאשר עד היום המס נגבה מהרווח ברוטו - לפני קיזוז העמלה. משמעות הדבר היא שהמס, שעומד על שיעור של 15% עבור השקעות אלו יהיה נמוך יותר עבור המשקיעים.

 

רשות המסים רשות המסים צילום: טל שחר

 

ההחלטה אמנם ניתנה לטריא אולם תהא תקפה עבור כל חברת P2P, אם תעמוד באותם תנאים שטריא הציגה בפני הרשות.

 

למעשה, החיסכון הכספי מהחלטה זו עבור המשקיעים לא כל כך גדול - עשרות שקלים בודדים על השקעות של מאות אלפים. אולם החשיבות של ההחלטה עבור אותן חברות אינה קשורה רק להגדלת הרווח שהן יכולות לייצר עבור המשקיעים שלהן - ההחלטה מהווה עוד הכרה בגופים הללו מצד המדינה בכלל ורשות המסים בפרט, מה שאמור להגדיל את אמון הציבור בהם.

 

החלטת המיסוי קובעת שני דברים:

העמלה המשולמת לטריא היא עמלת השקעה - נגבית לאורך תקופת ההשקעה בשיעור קבוע מסך ההחזרים, ולא נגבית במידה ואין הכנסות ריבית.

 

כיוון שכך, ניתן להכיר בה כהוצאה לצורך ייצור הכנסת ריבית ולכן ניתן לקזז אותה לפני תשלום המס. מאחר שמדובר בריבית שנתית קבועה שאינה צמודה או תלויה בדבר, גובה המס עומד על 15% (במקום 25% במקרה של רווחי הון הצמודים).

 

עוד מכירה החלטת המיסוי במנגנון נוסף של טריא הנקרא "עמלת קרן הגנה מורחבת", שמאפשר למלווים להפריש למנגנון הגנה שאחראי לפיזור נרחב של התיק (לפחות 500 הלוואות, בעוד שהשקעה רגילה מתחלקת על לפחות 200 הלוואות).

 

עמלה זו ניתנת לבחירתו של המשקיע. כאשר במקום לשלם ביום ההפקדה את העמלה, המנגנון מאפשר לשלם סכומים קטנים בהרבה תמורת ההגנה.

 

גם בעמלה זו הכירה הרשות כהוצאה שניתנת להכרה לצורכי מס, כך שלא משולם עליה מס.

 

רשות המסים הבהירה באותה החלטה כי העמלות הללו מוכרות כהוצאות. זאת בשונה מעמלות הנגבות על ידי הבנקים או הגופים המוסדיים - כמו למשל עמלות לפתיחת תיק ומילוי טפסים שונים. זאת כיוון שהעמלות הללו שהציבור משלם לבנקים לא מוכרות כהוצאות, ותשלום המס על הרווחים נעשה לפני שהן משולמות לבנקים ולגופים המוסדיים.

 

נדב מנסדורף, סמנכ"ל אסטרטגיה בטריא אמר ל"כלכליסט" כי החלטת רשות המסים היא צעד ראשון חשוב לקראת המגמה העולמית של הכרה בפלטפורמות כאפיק השקעה לגיטימי ואיכותי. מעבר לזה זוהי הכרה חשובה בטריא כפלטפורמה הגדולה בישראל ובעוצמה הטכנולוגית שלה ובמנגנוני ההגנה שלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x